شناسهٔ خبر: 76949161 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تعیین زمان جلسه پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور عراق

تهران- ایرنا- پارلمان عراق روز یکشنبه را زمان برگزاری جلسه انتحاب رئیس جمهور این کشور اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش بامداد شنبه ایرنا از خبرگزاری واع، پارلمان عراق اعلام کرد که جلسه انتخاب رئیس جمهور جدید این کشور روز یکشنبه اول فوریه (۱۲ بهمن) برگزار می‌شود.

این جلسه از ساعت ۱۱ آغاز خواهد شد و ادای سوگند شماری از نمایندگان از دیگر دستور کار آن خواهد بود.

بر اساس قانون اساسی عراق، رئیس‌جمهور باید با رأی دوسوم نمایندگان پارلمان انتخاب شود؛ نصابی که معادل ۲۲۰ رأی از مجموع ۳۲۹ کرسی و دستیابی به آن مستلزم اجماع گسترده میان بلوک‌های سیاسی است.

این سازوکار به رقبای سیاسی امکان می‌دهد روند انتخاب را به تعویق انداخته یا با مانع مواجه کنند.

طبق عرف سیاسی پس از سال ۲۰۰۳، منصب ریاست‌جمهوری به کردها، نخست‌وزیری به شیعیان و ریاست پارلمان به اهل سنت اختصاص دارد. با این حال، ورود چندین نامزد مستقل کُرد به رقابت‌ها، تردیدها درباره توانایی بلوک کُردها برای اجماع بر سر یک نامزد واحد را افزایش داده است.

پس از انتخاب رئیس‌جمهور در پارلمان، وی موظف است ظرف ۳۰ روز نامزد بزرگ‌ترین فراکسیون پارلمانی را مأمور تشکیل دولت کند. در مرحله بعد، کابینه پیشنهادی باید رأی اعتماد پارلمان را کسب کند.