شناسهٔ خبر: 76941812 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آمادگی قم برای استقبال از خیل عظیم زائران در نیمه شعبان

قم - ایرنا- با نزدیک شدن به ایام نیمه شعبان سالروز میلاد خجسته امام زمان (عج) ، استان قم آماده پذیرایی از خیل عظیم و میلیونی عاشقانه حضرت عصر(عج) شده‌است.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز جمعه ایرنا، استاندار قم با تشریح اقدامات انجام‌ شده برای برگزاری باشکوه جشن نیمه‌شعبان، از برنامه‌ریزی چندماهه، توسعه زیرساخت‌ها، افزایش ظرفیت پارکینگ، اسکان زائران و نقش‌آفرینی گسترده مردم و دستگاه‌های اجرایی در میزبانی این رویداد جهانی خبر داد.

اکبر بهنام‌جو افزود: مراسم نیمه‌شعبان یک رویداد ملی و جهانی در حوزه مهدویت است که به میزبانی مردم مؤمن و شریف قم برگزار می‌شود.

وی با تبریک اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر افزود: برگزاری باشکوه این مراسم حاصل تلاش مستمر مدیران استان و دستگاه‌های مختلف می‌باشد و برنامه‌ریزی‌ها تنها محدود به هفته‌های اخیر نبوده، بلکه از چند ماه قبل آغاز شده‌است.

استاندار قم با بیان اینکه جلسات متعددی با حضور تمامی دستگاه‌های مؤثر در میزبانی این رویداد برگزار شده‌است، گفت: همه مجموعه‌ها با انسجام و نظم مناسب پای کار آمده‌اند و در کنار دستگاه‌های اجرایی، نقش‌آفرینی مردم و گروه‌های مردمی بسیار پررنگ می‌باشد.

وی ادامه داد:امسال نزدیک به ۶۰۰ موکب مردمی در محور پیامبر اعظم(ص)، اطراف مسجد مقدس جمکران، سطح شهر و داخل مساجد مستقر خواهند شد که جانمایی آن‌ها انجام شده‌است.

بهنام‌جو تصریح کرد: شهرداری قم و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان اقدامات خوبی از جمله ساماندهی معابر، آسفالت مسیرها، توسعه شبکه‌های آب، برق و گاز و افزایش سرویس‌های بهداشتی را در دستور کار قرار داده‌اند که نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته‌است.

وی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های زائران در سال‌های گذشته را کمبود پارکینگ دانست و گفت: بر اساس نظرسنجی انجام‌ شده توسط جهاد دانشگاهی، این موضوع به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مطالبات شناسایی شد و امسال با اخذ مجوزهای لازم، تملک حدود ۱۶۰ هکتار زمین برای پارکینگ‌های اطراف مسجد مقدس جمکران در دستور کار قرار گرفت که بخشی از آن با همکاری استانداری، شهرداری و راه و شهرسازی تملک و در اختیار شهرداری قرار داده شده‌است.

وی افزود: آماده‌سازی این پارکینگ‌ها آغاز شده و حتی اگر بخشی از آن تا امسال به بهره‌برداری کامل نرسد، زیرساخت‌ها برای تکمیل در سال آینده فراهم می‌باشد.

بهنام‌جو در ادامه به موضوع اسکان زائران اشاره کرد و گفت: امسال بیش از ۱۰۰ هزار تخت برای اسکان زائران پیش‌بینی شده که شامل مراکز اقامتی تحت نظارت میراث فرهنگی، هتل‌ها، مهمان‌سراهای ادارات، مراکز آموزشی، مساجد و فضاهای عمومی است.

ساماندهی موکب‌های مردمی در قم برای نیمه شعبان

معاون سیاسی امنیتی استانداری قم نیز در جلسه ستاد تسهیلات زائران و خدمات سفر استان قم، گفت: موکب‌های مردمی، باید برای ارائه خدمات در ایام نیمه شعبان از طریق سامانه شهرداری قم ثبت‌نام کنند.

مرتضی حیدری با بیان اینکه سامانه شهرداری امکان ثبت‌نام مواکب مردمی را فراهم کرده است، گفت: پس از تکمیل فرآیندهای اداری و تأیید صلاحیت، مکان استقرار رسمی این موکب‌ها اطلاع‌رسانی می‌شود. این اقدام در راستای ساماندهی و ارائه خدمات مطلوب به زائران اجرایی می‌شود.

وی اظهار داشت: این دستورالعمل با هدف ایجاد نظم در استقرار گسترده موکب‌ها و ارتقای کیفیت خدمات آن‌ها صادر شده‌است. پیش‌بینی می‌شود در این ایام، استان قم شاهد حضور انبوه زائران از سراسر کشور باشد.

وی گفت: ساماندهی موکب‌ها امکان پشتیبانی بهتر دستگاه‌های خدماتی مانند آتش‌نشانی و اورژانس و همچنین مدیریت روان‌تر تردد و امنیت عمومی را فراهم می‌کند. انتظار می‌رود با اجرای این طرح، میزبانی مناسبی از زائران حرم حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران به عمل آید.

تأکید فرماندار قم بر پوشش کامل خدمات به زائران در ایام نیمه شعبان

همچنین فرماندار قم در نشست ستاد تسهیلات زائران و خدمات سفر استان قم که به‌مناسبت ایام نیمه شعبان برگزار شد، با اشاره به افزایش تردد زائران در ایام نیمه شعبان، بر نظارت و بازرسی اصناف و بازار تأکید کرد و گفت: «نظارت دستگاه‌های ذی‌ربط، از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت)، باید تشدید شود تا عرضه کالا و خدمات با کیفیت مناسب و قیمت‌های متعارف انجام شده و زائران بتوانند با آرامش خرید کنند.»

امیر عباس بقایی همچنین به موضوع ذبح دام بهداشتی اشاره کرد و افزود: ضروری است مراکز مجاز و بهداشتی ذبح دام، به‌ویژه در محدوده مسجد مقدس جمکران، فعال و تحت کنترل دقیق باشند تا سلامت گوشت عرضه‌شده به زائران تضمین شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، بر آمادگی و هماهنگی تیم‌های امدادی تأکید کرد و گفت: «بالگردهای امدادی، هلال احمر و آتش‌نشانی باید در حالت آماده‌باش کامل قرار گیرند تا در صورت بروز هرگونه حادثه یا نیاز اضطراری، واکنش سریع و مؤثر انجام شود.»

همچنین در این نشست اعلام شد که پایگاه فرمانداری قم در ابتدای بلوار پیامبر اعظم درحال احداث است و به‌زودی راه‌اندازی می‌شود تا خدمات‌رسانی به زائران بهبود یابد. این تمهیدات در راستای تسهیل سفر زائران و ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی در ایام پرتردد نیمه شعبان اجرایی خواهد شد.

آمادگی کامل قم برای استقبال از زائران نیمه شعبان

سرپرست معاونت اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم و رییس ستاد تسهیلات زائران و خدمات سفر قم نیز با تأکید بر آمادگی کامل استان برای پذیرایی از زائران نیمه شعبان، از روند تجهیز و آماده‌سازی زیرساخت‌های خدماتی و امدادی خبر داد.

حسین محمودی، با اشاره به حجم چشمگیر حضور زائران، بر ضرورت فعالیت منسجم و هماهنگ تمام کمیته‌ها و نهادهای مرتبط تأکید کرد.

وی بیان کرد: در راستای تمرکز ویژه بر تأمین مایحتاج اولیه زائران، در بخش تغذیه، حدود یک میلیون نان صنعتی در طول این ایام تولید و توزیع خواهد شد تا از وقفه در خدمات جلوگیری شود.

محمودی گفت: با توجه به نقش محوری موکب‌ها در پذیرایی و ایجاد فضای معنوی، برنامه‌ریزی برای ارتقای کیفیت خدمات آنها در اولویت است و در پاسخ به درخواست کمیته‌های مختلف، دوره‌های آموزشی ویژه فعالان موکب‌ها از فردا اجرایی می‌شود.

وی گفت: این برنامه‌ریزی گسترده نشان‌دهنده عزم مسئولان استان قم برای میزبانی شایسته و ساماندهی مناسب در مناسبت‌های بزرگ مذهبی است.

استقبال از زائران نیمه شعبان در شهرهای سلفچگان، دستجرد و جعفریه قم

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم گفت: شهرداری‌های سلفچگان، دستجرد و جعفریه که در مسیر رفت و آمد زائران هستند از ۱۲ الی ۱۶ شعبان ایستگاه‌های صلواتی در مسیر رفت و آمد زائران برپا خواهند کرد تا مسافران از زمانی که وارد استان قم می‌شوند بتوانند از خدمات بهره‌مند شوند.

خسرو سامری در نشست کمیته فضاسازی و مدیریت شهری دهه فجر افزود: با توجه به همزمانی ایام الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و اعیاد شعبانیه امسال باید شاهد اقدامات ویژه‌تری در سطح استان باشیم.


استقرار ۲۲ تیم بهداشتی قم برای خدمت‌رسانی به زائران نیمه‌شعبان

در آستانه رخداد ملی جشن‌های نیمه شعبان با مرکزیت قم و مسجد جمکران، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم از آمادگی کامل این معاونت برای خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران در این ایام خبر داد و گفت: همزمان با حضور گسترده زائران از سراسر کشور در روزهای ۱۴ و ۱۵ بهمن‌ماه، ۲۲ تیم بهداشتی به‌صورت تمام‌وقت در سطح استان فعالیت می‌کنند.

سیامک محبی در گفت‌وگویی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در این زمینه، افزود: در این ایام، ۲۲ تیم بهداشت محیط و پنج تیم پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها با تمام ظرفیت نیروی انسانی ارائه خدمت خواهند کرد.

وی اضافه کرد: ۱۷ تیم‌ بهداشت محیط، مسوولیت بازرسی و نظارت بر رعایت ضوابط و نکات بهداشتی در موکب‌ها، اماکن عمومی، محل‌های اسکان زائران و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی را در اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و سطح شهر قم بر عهده دارند.

وی ادامه داد: در این مدت، یک تیم بهداشتی در ایستگاه انتقال آب آشامیدنی مستقر بوده و ۲ تیم نیز وظیفه بازرسی از اماکن واقع در محورهای مواصلاتی و جاده‌ها را بر عهده دارند.

برپایی موکب درمانی فرهنگی ویژه نیمه شعبان

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز از برپایی موکب بهداشتی، درمانی و فرهنگی مسیحا جهت ارائه خدمات به زائرین نیمه‌ شعبان در عمود ۸۵ بلوار پیامبر اعظم(ص) خبر داد.

محمد فاتح گفت: به مناسبت نیمه شعبان، این معاونت با همکاری بسیج دانشجویی و اعضای موکب مسیحای دانشگاه که از جمله دانشجویان دانشگاه هستند، موکب ویژه زائرین نیمه‌شعبان در مسیر حرم تا حرم برپا می‌کنند.

وی افزود: این موکب از روز سه‌شنبه ۱۴ بهمن‌ماه تا چهارشنبه ۱۵بهمن در عمود ۸۵ مسیر حرم تا حرم بلوار پیامبر اعظم(ص) برپا شده و به مسافران و زائرین نیمه شعبان خدمات بهداشتی، درمانی، فرهنگی ارائه می‌دهد.

وی ضمن اعلام افزایش خدمات ارائه شده در این موکب نسبت به سال گذشته، گفت: برای حضور ۴۰ الی ۵۰ نفر از کادر بهداشتی، درمانی و اجرایی در هر شیفت کاری موکب، برنامه‌ریزی شده‌است.

فاتح تصریح کرد: این خدمات شامل درمانگاه سرپایی، پزشکی و پرستاری، ارائه دارو، طب سنتی، خدمات مامایی، غربالگری سلامت، همچنین خدمات حوزه جوانی جمعیت و بهداشت کودکان و فعالیت‌های فرهنگی است.

مسئولان استان قم پیش بینی کرده‌اند که امسال در ایام نیمه شعبان حدود چهار میلیون زائر وارد قم شوند.