شناسهٔ خبر: 7694160 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

بی توجهی سران عربستان در حفظ جان زائران طی سال های گذشته

خبرگزاری میزان- حادثه شهادت 107زائر خانه خدا که بیشتر آنان پاکستانی و هندی هستند، نتیجه رویکرد ثروت اندوزی سران آل سعود و ساخت و سازهای اقتصادی اطراف قبله مسلمانان جهان است. این حادثه در شرایطی رخ می دهد که صاحبان اصلی این طرح توسعه اطراف حرم را شاهزادگان سعودی تشکیل می دهند.

صاحب‌خبر -
بی توجهی سران عربستان به حفاظت از جان زائران طی سال های گذشتهبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان؛ جرثقیلی که با سقوط در مسجد الحرام شهادت این زائران را به همراه داشت، متعلق به شرکت نسما وابسته به محمد بن سلمان فرزند ارشد ملک سلمان شاه عربستان و ولی عهد این کشور است.

جرثقیلی که با سقوط در مسجد الحرام باعث مرگ صد و هفت نفر و زخمی شدن بیش از دویست نفر شد، متعلق به شرکت محمد بن سلمان پادشاه عربستان سعودی است.

شرکت وابسته به پسر پادشاه عربستان با اعمال فشار بر دیگر شرکت ها آنها را از مناقصه طرح توسعه مسجد الحرام کنار گذاشته بود.

اداره هواشناسی مکه درباره وقوع طوفان و بارش شدید باران هشدار داده بود، اما شرکت نسما این هشدار را نادیده گرفته بود. جرثقیل سقوط کرده در مسجد الحرام بزرگترین جرثقیل نصب شده بود که از پیش از ماه مبارک رمضان تاکنون بدون استفاده باقی مانده بود، اما شرکت نسما به علت هزینه زیاد برچیدن آن را به تعویق انداخته بود.

حدود یکسال پیش هم سقوط بلوک های سیمانی باعث مرگ شش کارگر این شرکت شده بود.

حادثه مرگبار شب گذشته در صحن خانه کعبه طی 40 سال گذشته دوازدهمین حادثه بزرگ زمان برگزاری مناسک حج تمتع است.

در سال 1979 میلادی که 250  نفر مسجد بزرگ مکه را در کنترل خود گرفتند و بعد از دو هفته و بدنبال درگیری شدی با نظامیان سعودی، بیش از 100 نفر از معترضان مسلح و 127 نفر از نیروهای سعودی کشته شدند.

حادثه دیگری که در واقع برگ سیاه در تاریخ عربستان است کشتار مکه در سال 1987 میلادی بود.  نزدیک به 400 نفر که بیشتر آنان زائران ایرانی بودند طی تظاهرات با عنوان برائت از مشرکان و ضد غربی در درگیری با نیروهای امنیتی عربستان جان خود را فدا کردند.

در سال 1989 میلادی نیز در جریان انفجار یک بمب در نزدیکی مسجد بزرگ مکه مکرمه یک زائر کشته و 16 نفر زخمی شدند. مقامات امنیتی عربستان 16 خارجی را به اتهام دخالت در این بمبگذاری اعدام کردند.

 و یک سال بعد، ازدحام و هجوم مردم در یک تونل در مکه منجر به مرگ 1426 زائر شد که بیشتر آنها از کشورهای اندونزی و ترکیه بودند.

در سال 1994  میلادی نیز  ازدحام و فشار ناشی از تراکم زائران در نزدیکی پل جمرات در منا، در شرق مکه 270 تن جان خود را از دست دادند و سه سال بعد 343 زائر خانه خدا در جریان یک آتش سوزی در اردوگاهی در منا کشته و 1500 زائر دیگر مصدوم زخمی شدند.

این آخرین حادثه نبود و در سال 1998 میلادی ازدحام فراوان جمعیت در نزدیکی پل جمرات زمانی که مردم در حال عبور از یک زیرگذر بودند 119 نفر را قربانی کرد. و سه سال بعد نیز به همین دلیل در همان محل 35 زائر خانه خدا جان خود را از دست دادند. حادثه مشابه نیز در سال 2003 رخ داد و 14 کشته برجا گذاشت.

در سال  2004  میلادی نیز در نزدیکی پل جمرات در جریان مراسم سنگ زدن به شیطان بر اثر ازدحام و فشار جمعیت 251 زائر کشته شدند و 2 سال بعد نیز بر اثر ازحام و هجوم مردم، 345 نفر کشته و 600 نفر زخمی شدند.

انتهای پیام/