شناسهٔ خبر: 76941219 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

روسیه موضع گوترش در قبال دونباس و شبه‌جزیره کریمه را ظالمانه توصیف کرد

تهران- ایرنا- پس از آنکه آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت که حق تعیین سرنوشت در مورد شبه‌جزیره کریمه و منطقه دونباس قابل اعمال نیست، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه واکنش نشان داد و این اظهارات را ظالمانه خواند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه شب در پیامی در تلگرام نوشت: دبیرخانه سازمان ملل اخیرا به همه نوع نتیجه‌گیری ظالمانه‌ای رسیده است.

گوترش پنجشنبه در مورد کریمه و دونباس گفت، دبیرخانه سازمان ملل معتقد است که در چنین شرایطی «اصل تمامیت ارضی» بر حق تعیین سرنوشت غالب است.

دبیرکل سازمان ملل به مسائل دیگری نیز اشاره کرد و گفت: وقتی کنش‌های خطرناک با واکنش مناسب روبه‌رو نشوند، سیستم دچار بی‌ثباتی می‌شود. مصونیت از مجازات موتور محرک درگیری‌های امروز است و تشدید تنش‌ها را تغذیه می‌کند، بی‌اعتمادی را گسترش می‌دهد، و راه را برای ورود بازیگران قدرتمند مخرب از هر سو باز می‌کند.

گوترش تصریح کرد: در همین حال، کاهش شدید کمک‌های بشردوستانه زنجیره‌ای از واکنش‌های ناامیدی، آوارگی و مرگ را رقم می‌زند و همزمان، نابرابری‌ها عمیق‌تر شده و جوامع را دستخوش التهاب می‌کند.

دبیرکل سازمان ملل به فناوری اشاره کرد و گفت: ما شاید شاهد بزرگ‌ترین انتقال قدرت عصر خود هستیم نه از دولت‌ها به مردم، بلکه از دولت‌ها به شرکت‌های خصوصی فناوری.