شناسهٔ خبر: 76936685 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

قالیباف: بدون تضمین مذاکره منتفی است

رئیس مجلس در گفتگویی با شبکه CNN، با بیان اینکه ما اصل گفت‌و‌گو و دیپلماسی را رد نمی‌کنیم، اما دیپلماسی باید واقعی و با احترام متقابل و همراه با تضمین باشد؛ گفت: تا انتفاع اقتصادی مردم ایران تضمین نشود از مذاکره خبری نیست، چون ما دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگویی اختصاصی با شبکه CNN آمریکا با اشاره به بحث مذاکرات، گفت: کدام گفت‌و‌گو؟ اگر منظور از گفت‌و‌گو یک گفت‌وگوی واقعی است است، بله موافقیم، اما رئیس جمهور آمریکا به دنبال مذاکره نیست بلکه به دنبال تحمیل است.

وی به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اشاره کرد و اظهار داشت: آمریکا دو روز قبل از دور ششم گفت‌و‌گو با ایران میز مذاکرات را بمباران کرد، این اسمش گفت‌و‌گو نیست.

دیپلماسی باید واقعی و با احترام متقابل باشد

قالیباف با تاکید بر این نکته که ما اصل گفت‌و‌گو و دیپلماسی را رد نمی‌کنیم؛ اعلام کرد:، اما دیپلماسی باید واقعی و با احترام متقابل و همراه با تضمین باشد، مذاکره در سایه جنگ، تهدید و قدرت نظامی نه تنها مسائل را حل نمی‌کند، بلکه به تنش‌ها دامن می‌زند.

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: تا انتفاع اقتصادی و عزت مردم ایران تضمین و رعایت نشود، از مذاکره خبری نیست، زیرا ما دیکته و تحمیل را مذاکره نمی‌دانیم؛ ترامپ اگر صلح نوبل می‌خواهد، جنگ‌طلبان و تسلیم‌طلبان اطراف خود را کنار بگذارد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ما ملت ایران خود قربانی خشونت هستیم؛ به جنایات متعدد تروریست‌ها از جمله حمله به دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیرماه سال ۱۳۶۰ اشاره کرد و گفت: نمایندگان مجلس، رئیس جمهور، نخست وزیر و بیش از ۱۷ هزار نفر از مردم را به شهادت رساندند و غرب، اروپا و کشور‌هایی نظیر آمریکا به همین جنایتکاران تروریست پناه داده است. 

وی گفت: ۲ هزار ۵۰۰ نفری که شهید شدند، فرزندان این کشور بودند و ما نمایندگان ملت در مجلس، خونخواه کشته‌شدگان خود در دادگاه‌های بین‌المللی خواهیم بود. این اتفاقات نتیجه توطئه قطعی خارجی و دخالت مستقیم آنهاست و باید مؤاخذه شوند؛ در داخل هم ما به صورت شفاف و روشن پیگیر خواهیم بود. هرگز در رسیدگی به ابعاد این جنایت لحظه‌ای درنگ نخواهیم کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آن چیزی که در میدان رخ داده پیچیده‌تر از آن است که با یک خط خبری ساده آن را تقلیل بدهیم؛ گفت: اعتراضات در همه کشور‌ها وجود دارد. بازاریان اعتراض داشتند و بلافاصله رییس جمهور مفصل با بازاریان به صحبت نشستند و من نیز در نطق خود به آن اشاره کردم.

وی افزود: روز بعد اکانت موساد فارسی اعلام کرد که ما در خیابان‌ها در کنار شما هستیم، یعنی دخالت مستقیم امنیتی و از اینجا بود که اعتراضات به خشونت پیش رفت و در ادامه رییس جمهور آمریکا توییت زد که مداخله نظامی در صورت کشته شدن معترضان صورت خواهد گرفت؛ این ابتدای کشته سازی بود. و در ادامه افراد مسلح به معترضین حمله و از حضور آنان سواستفاده می‌کردند و به مراکز امنیتی هجوم برده، آنان را خلع سلاح کرده و سلاح‌ها را می‌بردند. تنها در ۲ روز درگیری این افراد نزدیک به ۳۰۰ نیروی انتظامی را به شهادت رساندند و بعضی را زنده به آتش کشیدند و حتی مردم عادی و معترضین را کشتند.

وی این افراد را تروریست‌های دشمن مسلک توصیف کرد و گفت که این افراد شبه کودتا تروریستی با حمایت‌های از خارج انجام دادند.

قالیباف در ادامه تصاویری از این حوادث را به خبرنگار CNN نشان داد.

رئیس مجلس در ادامه اعلام کرد: این تنها نمونه‌هایی از جنایات این تروریست هاست که من خود نیز در تهران شاهد آن بودم که چگونه معترضین و پلیس را بی‌رحمانه و وحشیانه‌تر از داعش کشتند.