شناسهٔ خبر: 76883069 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

نشست انتخاب رئیس‌جمهور جدید عراق سه‌شنبه برگزار می‌شود

زمان برگزاری نشست پارلمان عراق برای انتخاب رئیس جمهور جدید اعلام شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، هیبت الحلبوسی رئیس پارلمان عراق زمان برگزاری نشست پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور جدید را اعلام کرد.

بر اساس بیانیه پارلمان عراق، حلبوسی اعلام کرده است که نشست انتخاب رئیس جمهور جدید، سه شنبه بیست و هفتم ژانویه جاری(هفتم بهمن، پس فردا) برگزار خواهد شد.

این در حالی  است که دو حزب مهم و عمده اقلیم کردستان عراق یعنی دموکرات و اتحادیه میهنی نتوانستند به توافق  درباره معرفی نامزد واحد و مشترک دست یابند و هر یک از آنها با نامزد جداگانه در نشست انتخاب رئیس جمهور شرکت خواهند کرد.

خاطر نشان می شود پارلمان عراق روز جمعه سوم بهمن(بیست و سوم ژانویه) فهرست نهایی 19 نامزد تایید شده برای تصدی منصب ریاست‌جمهوری این کشور را اعلام کرد.

 بر اساس عرف سیاسی و رویه‌ای که پس از سقوط رژیم بعثی صدام مرسوم بوده است، نخست‌وزیری از میان اکثریت ملت عراق یعنی شیعیان، ریاست مجلس از میان اقلیت عرب اهل‌سنت و ریاست‌جمهوری از میان اقلیت کردها انتخاب می‌شود، با این حال دو حزب مهم اقلیم کردستان عراق یعنی اتحادیه میهنی به‌ریاست بافل طالبانی و حزب دموکرات به‌ریاست مسعود بارزانی نتوانستند درباره یک نامزد واحد و مشترک به توافق برسند و به همین سبب هر کدام از آنها، نامزد جداگانه معرفی کردند.

از سوی دیگر بسیاری از نامزدهایی که در فهرست 19نفره اعلام‌شده از سوی پارلمان عراق به‌عنوان فهرست نهایی مطرح هستند، نامزدهای مستقل به‌شمار می‌روند که عضو هیچ یک از دو حزب اصلی نیستند و آنها با هدف شکستن انحصار حزبی یا معرفی برنامه‌های خود وارد میدان رقابت شده‌اند.

بر اساس قانون اساسی عراق، پارلمان باید با اکثریت دو سوم طی 30 روز از برگزاری اولین جلسه، رئیس جمهور جدید را انتخاب کند، با توجه به اعلام پارلمان عراق، این نشست سه شنبه هفتم بهمن جاری(بیست و هفتم ژانویه 2026) برگزار می شود و رئیس جمهور جدید به نوبه خود، طی 15 روز، «نوری المالکی» نامزد بزرگترین فراکسیون که در حال حاضر، چارچوب هماهنگی گروههای شیعی است را مأمور تشکیل دولت کند به طوری که نخست‌وزیر جدید هم 30 روز برای تشکیل و معرفی اعضای کابینه به پارلمان، زمان در اختیار دارد.

پارلمان جدید عراق، 29 دسامبر 2025 میلادی (دوشنبه هشتم دی) اولین جلسه خود را برگزار کرد که طی آن «هیبت الحلبوسی» از اعضای حزب تقدم به ریاست «محمد الحلبوسی» (رئیس سابق پارلمان) به عنوان رئیس جدید انتخاب شد و «عدنان فیحان» از فراکسیون صادقون و «فرهاد اتروشی» از حزب دموکرات به عنوان معاونان اول و دوم وی انتخاب شدند.

انتهای پیام/