شناسهٔ خبر: 76852331 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر راه: اتصال چابهار به شبکه ریلی ملی یک پروژه راهبردی با اهمیت بین‌المللی است

چابهار - ایرنا - وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اهمیت حیاتی پروژه ریلی اتصال چابهار به شبکه ملی، گفت: تکمیل کریدور ریلی شمال-جنوب، نه تنها موجب پاسخگویی به مطالبات چندساله مردم هست بلکه دستاوردهای بزرگی در حوزه زیرساخت‌ها و رشد اقتصادی بندر چابهار رقم زده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، فرزانه صادق شامگاه پنجشنبه در آیین بهره داری و آغاز عملیات اجرایی ۱۴ پروژه زیر ساختی و تجهیزاتی بندر چابهار با اشاره به اقدامات دولت در توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل و مسکن، از دستاوردهای دولت چهاردهم در ساماندهی پروژه‌های بزرگ خبر داد.

وی با ابراز خرسندی از فرصت خدمت‌رسانی به مردم شریف و صبور سیستان و بلوچستان، افزود: خدا را شاکرم که در دولت وفاق، زحمات بسیاری برای مردم این خطه از سرزمین، مردمی نجیب، صبور و شریف، رقم خورده و بدهی‌ها و مطالبات چندین و چند ساله، علی‌رغم تلاش‌های متوالی، بالاخره در حال پاسخگویی است.

وزیر راه و شهرسازی با برجسته کردن اهمیت اتصال ریلی، اظهارکرد: اتفاق بزرگی که به واسطه اتصال قطار و تکمیل کریدور ریلی شمال-جنوب، یعنی اتصال چابهار به زاهدان و زاهدان به شبکه ملی و بین‌المللی ریلی رقم می‌خورد، فقط یک اتفاق داخلی نیست؛ بلکه اعتماد به جمهوری اسلامی ایران هست که این در تمام سفرهایی که به کشورهای پیرامون و همسایه داریم استوار است.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه بسیار راهبردی است که در نهایت به بندر چابهار منتهی می‌شود، در این بندر نیز، قول‌ها و قرارهایی که از سال‌های گذشته مطرح بوده به نتیجه رسیده است.

صادق به دستاوردهای بندر چابهار اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۴ پروژه در حوزه‌های زیرساخت، تجهیزات و ایمنی دریانوردی در بندر چابهار به سرانجام رسیده که اتفاقات بزرگی است.

وی بیان کرد: همچنین رشد بیش از ۱۱۰ درصدی تخلیه کالای اساسی در بندر چابهار نیز بسیار مهم است و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، شاهد رشد بیشتری در این مسیر خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، ۳۰۴ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن با حضور فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی در شهر چابهار به بهره‌برداری رسید.

این واحدهای مسکونی هرکدام به مساحت ۱۴۰ متر مربع با سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال احداث شده اند و حدود یک‌هزار و ۲۰۰ نفر از مردم چابهار از مزایای آنها بهره‌مند خواهند شد.

۳۹ هزار و ۷۴۶ متقاضی طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای استان پس از تایید نهایی به پروژه‌ها متصل شده‌اند و عملیات اجرایی واحدهای مسکونی آنها با جدیت در حال اجراست.

وزیر راه و شهرسازی همچنین از مراحل تکمیل مسیر فنوج به تنگ سرحه در استان سیستان‌ و بلوچستان بازدید کرد این محور تا پایان امسال تکمیل و افتتاح خواهد شد.

صادق همچنین از جاده ارتباطی کلدر که از سال گذشته با شتاب بیشتری دنبال شده و هم‌اکنون ۹۲درصد پیشرفت فیزیکی دارد بازدید کرد. پیش‌بینی می‌شود بخش‌های باقی‌مانده پروژه تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.

بهره‌برداری از این محور مسیر تردد جمعیت حدود ۱۵۰ هزار نفری این منطقه را تسهیل می‌کند، با توجه به همجواری شهرستان فنوج با استان‌های کرمان و هرمزگان، این محور در آینده نقش کلیدی در توسعه اقتصادی منطقه ایفا کرده و شهرستان فنوج را به مسیری استراتژیک برای ارتباطات بین‌استانی و حمل‌ونقل جنوب کشور تبدیل می‌کند.