شناسهٔ خبر: 76624553 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان: اعتکاف توفیقی الهی و فرصتی برای رهایی از غفلت است

نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان با بیان اینکه حضور در مراسم معنوی اعتکاف توفیقی از جانب خداوند متعال است که نصیب هر کسی نمی‌شود، گفت: خلوت‌نشینی اعتکاف فرصتی ارزشمند برای تأمل در عظمت پروردگار، تفکر در فلسفه خلقت و مراقبت از غفلت در مسیر زندگی انسان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از سمنان، حجت‌الاسلام والمسلمین «مرتضی مطیعی» نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه سمنان در نخستین روز از ایام‌البیض و همزمان با سالروز میلاد مسعود مولای متقیان حضرت علی(ع) در جمع معتکفین مسجد صاحب‌الزمان(عج) مهدیشهر حضور یافت و ضمن اقامه نماز جماعت ظهر و عصر، دقایقی به ایراد سخنرانی پرداخت.

نماینده ولی‌فقیه در استان با تبریک ولادت مولی الموحدین امیرالمومنین علی(ع) به ابعاد مختلف مراسم معنوی اعتکاف اشاره کرد و گفت: حضور در این مراسم را توفیقی از جانب خداوند متعال بدانید چراکه جاذبه‌ای که از سوی پروردگار برای بندگان وجود دارد به مراتب بیشتر از علاقه بندگان برای عبادت خداوند است.

امام جمعه سمنان با اشاره به محبت بی‌نظیر خداوند متعال به بندگان خود گفت: نبی مکرم اسلام(ص) با مشاهده ابراز عشق مادری به فرزند خردسال خود، به اصحاب فرمود مهر و محبت خداوند به بندگان، بسیار بیشتر از مهر و محبتی است که توسط این مادر به فرزندش ابراز می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی با بیان اینکه قرآن کریم «عبادت» را هدف خلقت عنوان کرده است، افزود: مراسم اعتکاف، از جمله فرصت‌هایی است که خداوند متعال برای بندگی انسان‌ها فراهم کرده است.

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان «معرفت‌افزایی» را یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید در مراسم اعتکاف مورد توجه قرار گیرد، گفت: خداوند متعال که آفریننده و مالک تمام کائنات و مخلوقات است از ما می‌خواهد در محضر او خود را بشکنیم و با خضوع و خشوع حاضر شویم. 

امام جمعه سمنان خلوت‌نشینی در اعتکاف را  فرصتی برای تأمل و تدبر در عظمت پروردگار دانست و گفت: این سه روز را قدر بدانید و از فرصتی که ایجاد شده است در خصوص فلسفه خلقت انسان و مسیر رشد و تعالی تفکر کنید همانطور که مولوی نیز می‌گوید «روزها فكر من اين است و همه شب سخنم، كه چرا غافل از احوال دل خويشتنم؟ از كجا آمده‌ام، آمدنم بهر چه بود؟ به كجا می‌روم آخر؟ ننمايی وطنم»

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی با اشاره به آیه «فَفِرُّوا إِلَى اللَّهِ ۖ إِنِّي لَكُمْ مِنْهُ نَذِيرٌ مُبِينٌ» اظهار کرد: باید از خودمان یعنی از نفس خود بسوی خداوند متعال فرار کنیم.

وی با هشدار در خصوص غفلت انسان از پروردگار متعال در مقاطع مختلف زندگی گفت: مولای متقیان حضرت علی(ع) در خطبه ۲۰ نهج‌البلاغه که با عبارت «من كلام له (علیه‌السلام) و فيه ينفر من الغفلة و ينبه إلى الفرار لله» معرفی شده است می‌فرماید «اگر آنچه را كه مردگانتان پس از مرگ دیده‌اند می‌ديديد، بيتابى می‌کردید و می‌ترسیدید [و آنچه را ناشنيده مى گرفتيد، مى شنيديد] و آنگاه سر به فرمان خدا می‌آورید! ولى آنچه مردگانتان پس از مرگ دیده‌اند اكنون از چشم شما پنهان است و بزودى پرده‌ها بالا خواهد رفت»

وی ادامه داد: امیرالمومنین علی(ع) مسأله اصلی انسان را یادآور می‌شود و می‌فرماید شما غافل هستید لذا باید از غفلت خارج شوید!

نماینده ولی‌فقیه در استان تاکید کرد: قرآن کریم می‌فرماید وقتی مرگ انسانی فرا می‌رسد می‌گوید «خدایا مرا به دنیا بازگردان تا  کارهای نیک انجام دهم» که این امر نشان می‌دهد هنگام مرگ پرده‌ها از پیش چشم انسان کنار می‌رود!

امام جمعه سمنان با بیان اینکه دنیا فرصتی برای ذخیره توشه مناسب برای روز قیامت است، گفت: در قیامت، افرادی که عمل صالح انجام داده‌اند حسرت می‌خورند که چرا تلاش بیشتری نکرده‌اند و گروهی که توشه‌ای مهیا نکرده‌اند نیز حسرت می‌خورند که چرا هیچ عمل صالحی انجام نداده‌اند!

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی با تاکید بر لزوم مراقبت از غفلت در زندگی، به فرازهایی از دعای «خابَ الوافدون» اشاره کرد و گفت: در بخش پایانی این دعا می‌گوییم «وَ لاَ تَجْعَلْنِي مِنَ الْغَافِلِينَ الْمُبْعَدِينَ» خدایا مرا در زمره غافلان دور از رحمت خود قرار مده!

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان در بخش دیگری از سخنان خود، توسل به ساحت نورانی ائمه اطهار(س) بویژه امیرالمومنین علی(ع) و حضرت سیدالشهداء(ع) را عامل رستگاری و عاقبت به‌خیری انسان عنوان و خاطرنشان کرد: در روز میلاد مولای متقیان حضرت علی(ع) به روح بلند آن حضرت متوسل می‌شویم و از امام می‌خواهیم بواسطه مهر و محبتی که در دل خود نسبت به ایشان داریم واسطه قبولی اعمال اندک و قلیل ما نزد خداوند متعال شوند.

انتهای پیام/