شناسهٔ خبر: 76377063 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

آمریکا در واکنش به کشته شدن دو سرباز آمریکایی، به برخی مواضع داعش در سوریه حمله کرد

آمریکا روز جمعه چندین هدف را در سوریه هدف حمله قرار داد؛ اهدافی که به گفته دو مقام آمریکایی، ارتش ایالات متحده آن‌ها را با داعش مرتبط دانسته و این حملات در تلافی حمله اخیر انجام شد که به کشته شدن دو نظامی آمریکایی انجامید.

صاحب‌خبر -

آمریکا روز جمعه چندین هدف را در سوریه هدف حمله قرار داد؛ اهدافی که به گفته دو مقام آمریکایی، ارتش ایالات متحده آن‌ها را با داعش مرتبط دانسته و این حملات در تلافی حمله اخیر انجام شد که به کشته شدن دو نظامی آمریکایی انجامید.

به گزارش «انتخاب» به نقل از سی ان ان، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بعداً در پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «بدین‌وسیله اعلام می‌کنم که ایالات متحده، همان‌گونه که وعده داده بودم، در حال وارد کردن تلافی بسیار شدید علیه تروریست‌های قاتلی است که مسئول این جنایت هستند.»

به گفته این دو مقام آمریکایی، حدود ۷۰ هدف در این عملیات مورد اصابت قرار گرفت.

این عملیات که «عملیات هاک‌آی» نام‌گذاری شده — اشاره‌ای به این واقعیت که دو سرباز کشته‌شده اهل ایالت آیووا با لقب «ایالت چشم‌باز (Hawkeye State)» بودند — ده‌ها هدف مرتبط با داعش را در سراسر سوریه هدف قرار داد؛ از جمله زیرساخت‌ها و انبارهای تسلیحاتی. یکی از این مقامات این موضوع را تأیید کرد.

پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) در اواخر بعدازظهر جمعه، این حملات را «اعلام انتقام» توصیف کرد.

او نوشت: «این آغاز یک جنگ نیست — این اعلام انتقام است. ایالات متحده آمریکا، تحت رهبری رئیس‌جمهور ترامپ، هرگز در دفاع از مردم خود تردید نخواهد کرد و هرگز عقب‌نشینی نخواهد کرد.»

به گفته همان مقام آمریکایی، پس از حمله ۱۳ دسامبر که به کشته شدن دو سرباز آمریکایی و یک مترجم غیرنظامی انجامید، نیروهای آمریکا و متحدانش ۱۰ عملیات انجام دادند که منجر به کشته یا بازداشت حدود ۲۳ نفر شد. این عملیات‌ها همچنین به کشف اطلاعاتی از تجهیزات الکترونیکی ضبط‌شده انجامید که داده‌های به‌دست‌آمده در شناسایی اهداف حملات اخیر مورد استفاده قرار گرفت.

صدها نیروی نظامی آمریکایی همچنان به‌عنوان بخشی از مأموریت دیرینه ایالات متحده برای مقابله با داعش در سوریه مستقر هستند؛ مأموریتی که در اواسط دهه ۲۰۱۰ و پس از آن آغاز شد که داعش بخش‌های وسیعی از سوریه و عراق را به‌سرعت تصرف کرد. پس از آن، عملیات‌های آمریکا و متحدانش، همراه با تغییر رژیم در سوریه، تا حد زیادی به از بین رفتن کنترل سرزمینی داعش انجامید.

به گفته این مقام آمریکایی، هدف عملیات هاک‌آی وارد کردن ضربه‌ای سنگین به بقایای داعش در سوریه و کاهش توان آن‌ها برای تهدید نیروهای آمریکایی در منطقه است.

به گفته این مقام، کشورهای شریک از جمله اردن نیز در این حملات در کنار آمریکا مشارکت داشتند.

ترامپ روز جمعه افزود: «ما با قدرت بسیار زیادی به پایگاه‌های داعش در سوریه حمله می‌کنیم؛ مکانی آغشته به خون که مشکلات فراوانی دارد، اما اگر داعش ریشه‌کن شود، می‌تواند آینده‌ای روشن داشته باشد. دولت سوریه، به رهبری فردی که سخت در تلاش است عظمت را به سوریه بازگرداند، کاملاً از این اقدام حمایت می‌کند.»

در حالی که دولت ترامپ در پی حمله ۱۳ دسامبر وعده تلافی علیه داعش را داده است، وزارت کشور سوریه اعلام کرده مهاجم عضو نیروهای امنیت داخلی سوریه بوده است. مقام‌های آمریکایی و سوری به سی‌ان‌ان اذعان کرده‌اند که ارتباط این مهاجم با داعش کاملاً شفاف و قطعی نیست و داعش نیز مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

دو نظامی آمریکایی کشته‌شده در سوریه در این هفته به‌عنوان گروهبان ادگار برایان تورس تووار، ۲۵ ساله از شهر دِموینِ ایالت آیووا، و گروهبان ویلیام ناتانیل هاوارد، ۲۹ ساله از مارشالتاونِ آیووا شناسایی شدند. ارتش آمریکا اعلام کرد که آن‌ها هنگام درگیری با نیروهای متخاصم در پالمیرا، سوریه، جان خود را از دست دادند. هر دو سرباز عضو گردان یکم، هنگ ۱۱۳ سواره‌نظام، تیپ دوم رزمی پیاده‌نظام، لشکر ۳۴ پیاده‌نظام گارد ملی آیووا بودند.

سه عضو دیگر گارد ملی آیووا نیز در این حمله زخمی شده و برای دریافت درمان‌های بیشتر تخلیه پزشکی شدند.

سرلشکر استیون آزبورن، فرمانده کل گارد ملی آیووا، پیش‌تر در بیانیه‌ای گفته بود: «اولویت اصلی ما در حال حاضر حمایت از خانواده‌های سربازان کشته‌شده و مجروح است. تمام گارد ملی آیووا برای این فقدان دردناک سوگوار است و ما متحدانه در کنار سربازان و خانواده‌هایشان می‌ایستیم.»

بر اساس بیانیه دفتر فرماندار کیم رینولدز، حدود ۱٬۸۰۰ سرباز گارد ملی آیووا در اوایل امسال به‌عنوان بخشی از عملیات «عزم راسخ» به خاورمیانه اعزام شدند.