شناسهٔ خبر: 76371621 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

امام جمعه بهاران سنندج:

خانواده در نگاه قرآن و سنت بر پایه محبت، احترام و دلسوزی استوار است

ماموستا سیدزکریا حسینی در خطبه‌های امروز مسجد جامع قبای بهاران سنندج، خانواده را اساس اصلاح جامعه دانست و تأکید کرد: روابط زن و مرد و والدین و فرزندان باید بر پایه عدالت، محبت و خیرخواهی شکل گیرد تا سعادت دنیا و آخرت تضمین شود.

صاحب‌خبر -
به گزارش حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، ماموستا سیدزکریا حسینی امام جمعه مسجد جامع قبای بهاران سنندج در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با اشاره به جایگاه خانواده در قرآن و سنت اظهار داشت: همان‌گونه که خداوند انسان را آفرید و زمین را محل سکونت او قرار داد، قوانینی نیز برای سامان زندگی وضع کرده است تا با پایبندی به آنها، دنیا و آخرت انسان آباد گردد.

وی خانواده را بر چهار اصل معرفی کرد: رابطه زن و مرد، رابطه والدین و فرزندان و بالعکس؛ و تصریح کرد: قرآن کریم در سوره بقره بر عدالت و برابری میان زن و مرد تأکید دارد و محبت و احترام متقابل را حقی مشترک می‌داند.

وی افزود: زن و مرد همچون لباس یکدیگرند؛ پوشاننده رازها و محافظ یکدیگر، و نباید اسرار زندگی را نزد دیگران فاش کنند.

امام جمعه بهاران سنندج با اشاره به حدیث پیامبر اکرم(ص) درباره یاری رساندن به برادر مسلمان، بیان داشت: حتی اگر کسی ظلم کند، باید با جلوگیری از ادامه ظلم او را یاری داد.

وی سومین اصل اصلاح خانواده را نصیحت و دلسوزی دانست و گفت: دین اسلام سراسر خیرخواهی و مصلحت‌اندیشی است؛ ابتدا برای خدا و رسول، سپس برای خانواده و در نهایت برای همه مسلمانان.

ماموستا حسینی در ادامه به روابط والدین و فرزندان پرداخت و خاطرنشان ساخت: احترام، محبت و خیرخواهی اساس این رابطه است.

امام جمعه بهاران سنندج با نقل حدیث پیامبر(ص) یادآور شد: «از ما نیست کسی که به بزرگ‌ترها احترام نگذارد و به خردسالان رحم نکند.»

وی تأکید کرد: جایز نیست حتی به والدین کلمه‌ای ناخوشایند گفته شود و مقام مادر در اسلام سه بار برتر از پدر ذکر شده است.

وی جایگاه زن در اسلام را بسیار والا دانست و افزود: کسانی که با والدین خود به نیکی رفتار کنند، در آخرت از نعمت سلامت برخوردار خواهند بود.

ماموستا حسینی همچنین بر تربیت فرزندان از کودکی با نماز، قرآن و سنت پیامبر تأکید کرد و گفت: آموزش دینی پیش از بلوغ، زمینه‌ساز پرورش نسل صالح و پاک است.

امام جمعه سنندج در پایان با یادآوری حدیث پیامبر(ص) که «بهترین شما کسی است که برای خانواده‌اش بهترین باشد»، خطاب به والدین گفت: در برابر فرزندان خود نفرین نکنید، بلکه برای آنان دعاهای نیک قرآنی بخوانید تا مسیر زندگی‌شان با رحمت الهی همراه شود.

انتهای پیام/