به گزارش ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، ایرج رستگار با بیان اینکه گلاب سیاه محصولی نوین از گل محمدی است که با شیوه جدید تولید می شود، افزود: رنگ سیاه گلاب مربوط به شیوه تولید آن است که عطر گل محمدی همانند گل تازه شکفته است که عناصر تشکیل دهنده آن از پایداری و کیفیت بیشتر و بالاتری برخوردار است.
این محقق گیاهان دارویی با اشاره به ضرورت توسعه فرآوریهای گل محمدی در کشور تصریح کرد: ایران کانون تنوع ژنتیکی گل محمدی در جهان است که این تنوع ژنتیکی به عنوان یک ثروت پنهان طبیعی در صنایع دارویی، آرایشی، بهداشتی و غذایی کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه گلاب سیاه بدون هیچ گونه ماده افزودنی کاربردهای مؤثری به عنوان ضدالتهاب طبیعی دارد و در زمینه تقویت سیستم ایمنی مؤثر است اظهار داشت: کاهندگی اضطراب، آرامش بخشی و سلامت پوست از دیگر خواص کارآمد گلاب سیاه است.
به گزارش ایرنا، گل محمدی یا رز اصفهانی نام نوعی گل رز است که از دیرباز در ایران کشت می شده بنابراین گل ملی کشور ایران محسوب می شود از برخی نمونه های این گل که رنگی صورتی روشن و متوسط تا سرخ روشن دارد، گلاب میگیرند و گل سرخ از تیره رزاسه که گل و غنچه خشک تازه آن قابل مصرف است و مقاومت زیادی در مقابل کم آبی دارد. این گل تنها یک گیاه اقتصادی نیست بلکه بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی ایران زمین به شمار می رود. عمده محصول گل محمدی؛ گلاب، اسانس، غنچه و گلبرگ خشک و پودر گلبرگ است که از آنها در صنایع دارویی، عطرسازی، فراوردههای بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده می شود.
ایران با تولید ۹۰ هزارتن گل محمدی در سطح زیرکشت حدود ۳۰ هزار هکتار رتبه نخست تولید غنچه، گلاب، روغنگیری و تولید عطر از گل گلاب را دارد که از این میزان تولید حدود ۲۲ هزارتن گل خشک استحصال می شود.
همچنین صادرات ۱۰ میلیون دلاری گل محمدی ایران به ۳۶ تا ۳۸ کشور جهان نشان دهنده سهم بیش از ۷۰ درصدی در بازار جهانی است.