شناسهٔ خبر: 76235327 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بانوان قشمی هنر آشپزی خود را به نمایش گذاشتند

قشم - ایرنا - جمعی از بانوان بزرگ‌ترین جزیره ایران هنر آشپزی خود را عصر پنجشنبه(۲۰ آذرماه) با برگزاری رقابت غذا و هنر آشپزی «میراث مزه‌ها» به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن به نمایش گذاشتند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، این رقابت مهیج و خوشمزه که با حضور مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و جمعی از مسوولان و مدیران این جزیره در باغ بانوان شهر قشم برگزار شد با استقبال بسیار خوب بانوان علاقه‌مند به آشپزی مواجه شد.

در این رقابت غذا و هنر آشپزی ۴۰ نفر از بانوان جزیره جهانی و تمدنی قشم با طبخ و ارائه انواع غذاهای سالم، مغذی و مفید و گسترانیدن سفره‌ای زیبا و رنگارنگ؛ ضیافتی به یادماندنی را رقم زدند.

در این رقابت ۵۰ نوع دسر، پیش غذا و غذای اصلی سالم، بدون چربی، بهداشتی و مغذی با خلاقیت، زیبایی، ظرافت، استفاده از ترکیب رنگی مناسب و هزینه پایین طبخ و در معرض دید علاقمندان، شرکت کنندگان و داوران قرار گرفت.

این جشنواره با هدف استعدادیابی آشپزی در بزرگ‌ترین جزیره ایرانی خلیج فارس، ایجاد نشاط و شادابی عمومی، هویت بخشی، ترویج سنت‌های فراموش شده و تشویق نسل بانوان زمان حاضر به طبخ غذاهای محلی، بومی و خلاقانه برگزار شد.

بانوان قشمی هنر آشپزی خود را به نمایش گذاشتند

اجرای مراسم آیینی، کارگاه‌های آموزشی عمومی، پرسش و پاسخ در زمینه انواع غذاها توسط اساتید برجسته استان هرمزگان و قشم از جمله دیگر برنامه‌های رقابت بانوان خوش‌ذوق قشم در رقابت «میراث مزه‌ها» بود.

در این رقابت غذا و هنر آشپزی شماری از بانوان حاضر نیز با اشکال زیبایی اقدام به آذین غذاهای محلی، بومی و خلاقانه خود و سفره آرایی کردند که بسیار مورد توجه حاضران قرار گرفت.

بانوان قشمی هنر آشپزی خود را به نمایش گذاشتند

در پایان این رقابت داوران پس از چشیدن طعم و مزه غذاهای تهیه شده، سه نفر از بانوان قشمی شرکت کننده در این رقابت که غذاهای خود را با مهارت بیشتری آماده کرده بودند به عنوان نفرات برتر معرفی کردند که جوایزی به آنان اعطا شد.

دوپیازه میگو، قلیه میگو، ته‌انداز میگو، پلو میگو، میگو پُفکی، کتلت میگو، میگو آب پز، میگو برشته، حواری میگو (استامبلی)، مُفَلَک، قلیه ماهی، هوادازَردی، کباب ماهی، ماهی کباب خُشکه، ماهی کباب تَره، ماهی شکم پُر، ماهی برشته، ماهی هوسُباری(کباب با تمر)، کتلت ماهی، پودنی، حَواری ماهی (پلو ماهی)، کُلُمبا، مُطَبّقُ، مُراگیه، کَچُمبَر، برنج دیشُو (شیره) از جمله غذاهای سنتی جزیره قشم است.

هارد و هو (آرد و آب)، جُلاب (کاچی)، چینگال، رنگینه، مَحموسه، بُن تُو، عَسیَده، تَن مَنجَلی، خَبیسه، تَن تَنی، حلوای پندال(سیب زمینی شیرین)، رولت خرما، سمبوسه، نان تُموشی، نان ریخته، نان تخم مرغی، نان سَتَپوری، پیشو با شیر، اَرَروت(کستر پودر)، پیشو، نُن گُروس، خَمفروش، حلوا تخم مرغ، دسر مخلوط، دسر میوه و نخود باقلا نیز از انواع شیرینی، دسر و نان‌های بزرگ‌ترین جزیره ایران است.

جزیره قشم با وسعت یک‌هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به‌طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم و لارک با حدود ۱۹۰ هزار نفر جمعیت است.