شناسهٔ خبر: 76119001 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

۵ ماده غذایی که پوست را جوان و شاداب می‌کند

صاحب‌خبر -

شفقنا- یک مطالعه بین‌المللی نشان داده است که افزایش مصرف مواد خوراکی سرشار از ویتامین «سی»، به‌ویژه کیوی، می‌تواند تولید کلاژن را تقویت کند، فرایند بازسازی سلول‌های پوست را بهبود دهد، و به افزایش ضخامت و انعطاف‌پذیری آن کمک کند، امری که به‌طور چشمگیری باعث شادابی و طراوت پوست می‌ شود.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه روزنامه الشرق الاوسط نوشت: «به‌گفته پژوهشگران به سرپرستی دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند، برخی میوه‌ها و سبزیجات منابع ایده‌آل برای افزایش سطح این ویتامین در بدن به شمار می‌ روند و به همین دلیل، از درون به بهبود سلامت پوست کمک می‌ کنند. این نتایج روز چهارشنبه در نشریه «Journal of Investigative Dermatology» منتشر شده است».

ویتامین «سی» یکی از عناصر کلیدی برای سلامت پوست است. این ویتامین نقشی اساسی در تولید کلاژن، یعنی پروتئین مسئول استحکام و انعطاف پوست، ایفا می‌ کند. از آنجا که بدن توان ذخیره‌سازی ویتامین «سی» را ندارد، مصرف روزانه آن از طریق میوه‌ها و سبزیجات تازه بهترین شیوه برای حفظ سطح مطلوب این ویتامین در خون محسوب می‌ شود.

در این پژوهش، حدود ۲۴ فرد بزرگسال سالم در نیوزیلند، و آلمان شرکت داشتند. مطالعه شامل دو مرحله بود: مرحله نخست، بررسی رابطه میان سطح ویتامین «سی» موجود در پلاسما و پوست بود که با استفاده از نمونه‌ های پوستی افراد تحت عمل‌‌های جراحی انتخابی انجام شد.

مرحله دوم شامل یک آزمایش تغذیه‌ای هشت‌ هفته‌ای در نیوزیلند، و آلمان بود که طی آن، هر شرکت‌ کننده روزانه دو عدد کیوی طلایی (معادل حدود ۲۵۰ میلی‌ گرم ویتامین «سی») مصرف کرد.

در آلمان نیز مؤسسه فریزنيوس در هامبورگ آزمایش‌ های پیشرفته‌ای انجام داد که شامل جمع‌ آوری لایه خارجی پوست، سنجش میزان بازسازی آن، و همچنین اندازه‌ گیری ضخامت، انعطاف‌ پذیری و میزان محافظت پوست در برابر اشعه فرابنفش بود.

نتایج نشان داد که مصرف روزانه دو کیوی زرد موجب افزایش سطح ویتامین «سی» در پوست، تقویت ضخامت آن – که نشان‌دهنده افزایش تولید کلاژن است – و همچنین بهبود فرایند بازسازی لایه خارجی پوست می‌ شود.

این مطالعه همچنین افزایش قابل توجهی در ضخامت پوست شرکت‌کنندگان ثبت کرد که بازتابی از افزایش کلاژن بود، همراه با ارتقای آشکار در تجدید سلولی و انعطاف‌ پذیری پوست.

با وجود انتخاب کیوی به دلیل غلظت بالای ویتامین «سی»، پژوهشگران تأکید کردند که میوه‌ها و سبزیجات دیگری همچون مرکبات (پرتقال، یوسفی، لیمو)، انواع توت‌، فلفل دلمه‌ای رنگی، و کلم بروکلی نیز می‌ توانند مزایای مشابهی ایجاد کنند.

دکتر مارگرت فیسیرز، پژوهشگر ارشد این مطالعه در دانشگاه اوتاگو، شدت ارتباط میان مصرف ویتامین «سی» و افزایش ضخامت پوست را «چشمگیر» توصیف کرد.

او در گفت‌ وگو با وبگاه دانشگاه افزود که این نتایج این دیدگاه را تقویت می‌ کند که «زیبایی از درون آغاز می‌شود» و رساندن ویتامین «سی» از طریق جریان خون مؤثرترین شیوه طبیعی برای تقویت پوست است.

وی توضیح داد که این ویتامین برای تولید کلاژن ضروری است، در حالی که استفاده مستقیم از آن در محصولات مراقبت پوست با چالش محدودیت جذب از لایه خارجی پوست روبه‌ رو است؛ اما جذب ویتامین «سی» از طریق جریان خون بسیار بهتر انجام می‌ شود و لایه خارجی پوست نیز در اولویت قرار می‌گیرد.

این پژوهشگر توصیه کرد که برای حفظ سطوح مطلوب ویتامین «سی» در خون، لازم است روزانه پنج وعده میوه و سبزی مصرف شود که دست‌کم یکی از آنها سرشار از ویتامین «سی» باشد. او این الگوی غذایی را عادتی مهم برای حفظ شادابی پوست و کارکردهای حفاظتی آن دانست.

این خبر را در الشرق الاوسط ببینید