شناسهٔ خبر: 76100096 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

معرفی 5 نوشیدنی گرم و اصیل ایرانی برای لذت بردن در روزهای پاییز

رکنا: 5 نوشیدنی اصیل ایرانی مناسب روزهای سرد پاییز با طعمی بی‌نظیر و ترکیباتی سنتی چون شیر، زعفران و هل، گزینه‌ای محبوب برای گرمابخشیدن به لحظات پاییزی شما هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا، در روزگاران گذشته، چای به عنوان تنها نوشیدنی گرم محبوب شناخته می‌شد که همواره جمع‌های دوستانه و خانوادگی را گرمایی خاص و بهانه‌ای برای گفتگو می‌بخشید. با گذر زمان، نوشیدنی‌های دیگری همچون قهوه وارد فرهنگ روزمره شدند و امروز در زندگی مدرن، کافه‌ها و رستوران‌ها پر از انواع نوشیدنی‌های گرم هستند که یا بر پایه قهوه ساخته شده‌اند یا ترکیبی از شیر و شکلات. از انواع قهوه گرفته تا شکلات داغ یا شیرهای لطیف با ترکیب خامه و شکلات، محبوبیت بسیاری دارند.

هرچند نوشیدنی‌های مدرن بسیار پرطرفدار هستند، اما نوشیدنی‌های سنتی ایرانی با اصالت و مزه‌ای بی‌نظیر همچنان دل طرفداران خاص خود را ربوده‌اند. این نوشیدنی‌های سنتی که در آن‌ها موادی همچون شیر، زعفران و هل نقش اصلی ایفا می‌کنند، طعمی خاص و لذت‌بخش دارند. اگر شما هم به دنبال تجربه این نوشیدنی‌های اصیل در خانه هستید، در ادامه آموزش تهیه ۵ مدل از آن‌ها را بخوانید.

1- سوهان نوش

مواد لازم برای تهیه سوهان نوش:

  • شیر: 1 لیوان
  • زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
  • کره: یک سوم قاشق چای‌خوری
  • شکر قهوه‌ای: 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته: 1 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

شیر را در شیرجوش گرم کرده و سپس زعفران دم کرده، شکر قهوه‌ای، و کره را اضافه کنید. با حرارت کم به آرامی مخلوط را هم بزنید تا یکدست شود. در مرحله نهایی، پودر پسته را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. ترکیب آماده شده را در فنجانی ریخته و نوش جان کنید.

2- گزنوش

مواد لازم برای تهیه گزنوش:

  • شیر: 1 لیوان
  • گلاب: 1 قاشق چای‌خوری
  • خامه صبحانه: 1 قاشق غذاخوری
  • شکر: 1 قاشق چای‌خوری
  • هل سابیده: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پسته خرد شده: 1 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

شیر را در شیرجوش گرم کنید. سپس گلاب، هل سابیده و شکر را اضافه کرده و مخلوط کنید تا یکدست شود. در مرحله پایانی، خامه صبحانه و پسته خرد شده را ترکیب کرده و دمنوش را در فنجان بریزید. نوش جان!

3- قطاب نوش

مواد لازم برای تهیه قطاب نوش:

  • شیر: 1 لیوان
  • عسل: 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین: یک سوم قاشق چای‌خوری
  • کره: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر بادام: 1 قاشق چای‌خوری

دستور تهیه:

ابتدا شیر را در شیرجوش حرارت دهید تا گرم شود. سپس عسل، کره، دارچین و پودر بادام را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید تا کاملاً یکنواخت شود. دمنوش آماده را در فنجان سرو کنید. نوش جان!

4- زعفران نوش

مواد لازم برای تهیه زعفران نوش:

  • شیر: 1 لیوان
  • زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
  • کره: نصف قاشق چای‌خوری
  • عسل: یک دوم قاشق چای‌خوری

دستور تهیه:

شیر را در شیرجوش گرم کنید. سپس زعفران دم کرده، کره و عسل را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود. حالا دمنوش شیرین و خوش‌طعم شما آماده است، در فنجان بریزید و از طعم آن لذت ببرید!

5- رز نوش

مواد لازم برای تهیه رز نوش:

  • شیر: 1 لیوان
  • شربت گل محمدی: 2 قاشق غذاخوری
  • خامه صبحانه: 1 قاشق غذاخوری
  • هل: نوک قاشق چای‌خوری
  • شکر: 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر گل محمدی: به میزان لازم

دستور تهیه:

شیر را در شیرجوش گرم کنید و سپس شربت گل محمدی، هل و شکر را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود. در مرحله پایانی، خامه را ترکیب کنید و نوشیدنی آماده را در فنجان بریزید. با استفاده از پودر گل محمدی روی نوشیدنی را تزئین کنید. نوش جان!