شناسهٔ خبر: 75950806 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

حرکت کتابخانه‌های لرستان به‌سوی نسل چهارم؛ تحول دیجیتال در اولویت قرار گرفت

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان، گفت: نهاد کتابخانه‌های استان با عبور از شیوه‌های سنتی و حرکت به سمت کتابخانه‌های نسل چهارم علاوه بر امانت کتاب، ارائه خدمات متنوع فرهنگی و اجتماعی و تبدیل شدن به پاتوقی فرهنگی برای همه اقشار جامعه را در اولویت قرارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم در خرم‌آباد، الهام برنا، امروز در دومین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان ضمن گرامیداشت یاد شهدا و تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، هفته بسیج را به حاضران گفت: هم‌اکنون با 60 کتابخانه فعال شامل 40 کتابخانه نهادی 33 شهری و 7 روستایی به مردم خدمات ارائه می‌دهد. 

به گفته وی، 9 پروژه ساخت کتابخانه در استان در دست اجراست که میزان پیشرفت آنها بین 10 تا 90 درصد است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان با اشاره به ورود نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به دهه سوم فعالیت مستقل خود گفت: رویکرد جدید نهاد، عبور از کارکرد سنتی کتابخانه‌ها و حرکت به سمت کتابخانه‌های نسل چهارم است؛ جایی که کتابخانه‌ها علاوه بر امانت کتاب، به مرکز ارائه خدمات متنوع فرهنگی، اجتماعی و یک پاتوق فرهنگی برای همه اقشار تبدیل شوند.

وی بیان کرد: طبق سیاست‌های جدید نهاد، کتابخانه باید برای تمام مردم باشد؛ بدون تمایز و با دسترسی برابر باشد .

 به گفته برنا، تحول دیجیتال و هوشمندسازی کتابخانه‌ها از اهداف اصلی این مسیر است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان گفت: در دو ماه گذشته 95 درصد زیرساخت‌های نرم‌افزاری کتابخانه‌ها به‌روزرسانی شده است، امنیت شبکه و سامانه‌های داخلی ارتقا یافته، تمامی کتابخانه‌ها به سامانه یکپارچه مدیریت امانت و عضویت مجهز شده‌اند و تجهیزات سخت‌افزاری از جمله وب‌کم برای سهولت ثبت‌نام کاربران تأمین شده است.

برنا به پروژه‌های عمرانی اخیر نیز اشاره کرد و گفت: کتابخانه امام علی(ع) مؤمن‌آباد بازگشایی شده، بازطراحی و افزایش 70 مترمربعی فضای کتابخانه امام حسین(ع) چگنی انجام شده، بازطراحی کتابخانه شهید رئیسی پلدختر ظرف دو ماه به پایان رسیده، تاسیسات گرمایشی - سرمایشی کتابخانه‌های استان به‌روز شده و کتابخانه امام جعفر صادق(ع) نیز امروز با حضور دبیرکل نهاد افتتاح خواهد شد.

وی بیان کرد: در این مدت 10 هزار جلد کتاب شامل عناوین پرمخاطب، کتاب‌های درسی، آثار کودک، رمان و تاریخ، از محل اهدایی ناشران و مؤسسات فرهنگی به ارزش 1.5 میلیارد تومان به مخزن کتابخانه‌های استان افزوده شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان گفت: در هفته کتاب 24 تا 30 آبان نیز 33 برنامه فرهنگی در استان برگزار شده و کتابخانه مرکزی خرم‌آباد موفق به کسب نشان برتر ملی در بخش کودک شده است و طنین نام خرم‌آباد و لرستان چندین بار در تالار وحدت شنیده شد و این افتخار، خستگی را از تن همکاران ما بیرون برد.

وی با بیان اینکه پژوهشگران و ناشران حوزه لرستان‌شناسی مطالبه‌ای جدی دارند، از استاندار و دبیرکل نهاد خواست تا با ایجاد یک بخش تخصصی لرستان‌شناسی در کتابخانه‌های استان موافقت کنند و اکنون آثار نویسندگان و شاعران لر به‌صورت پراکنده در کتابخانه‌ها موجود است؛ اما یک گنجینه مستقل و متمرکز نداریم و این موضوع برای پژوهش، هویت فرهنگی و گردشگری فرهنگی ضروری است.

برنا از پیگیری تأمین سه کتابخانه سیار برای مناطق کم‌برخوردار و عشایری خبر داد و گفت: این طرح با حمایت سازمان برنامه و بودجه و دستور استاندار در دست اقدام است تا عدالت در دسترسی فرهنگی محقق شود.

وی بیان کرد: امروز با حضور دبیرکل نهاد، طرح ملی کوله کتاب را نیز در استان افتتاح خواهیم کرد.

انتهای پیام/