شناسهٔ خبر: 75935925 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

برای اولین بار و با همکاری دانشگاه خلیج فارس رقم خورد؛

بومی‌سازی شبیه‌ساز تخصصی ارزیابی جاذب‌های PSA در پتروشیمی جم

مدیرعامل پتروشیمی جم از موفقیت این شرکت در توسعه و بومی‌سازی شبیه‌ساز تخصصی ارزیابی عملکرد جاذب‌های واحد PSA خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پتروشیمی جم، امیر اکبری مدیرعامل شرکت پتروشیمی جم گفت: شرکت پتروشیمی جم با اتکا به توانمندی‌های علمی و دانش مهندسی نیروهای متخصص خود و در چارچوب همکاری‌های پژوهشی با دانشگاه خلیج فارس بوشهر، موفق به توسعه و بومی‌سازی شبیه‌ساز تخصصی ارزیابی عملکرد جاذب‌های واحد PSA شد.

به گفته اکبری مدیرعامل شرکت پتروشیمی جم این دستاورد برای نخستین‌بار در کشور، امکان مدل‌سازی، تحلیل و مقایسه عملکرد جاذب‌های پیشنهادی تأمین‌کنندگان مختلف را تحت شرایط واقعی عملیاتی و متناسب با چیدمان بسترهای جذب فراهم می‌کند.

اکبری تصریح کرد: این شبیه‌ساز اختصاصی، نتیجه مطالعات گسترده در زمینه شناسایی و تحلیل عوامل مؤثر بر افت عملکرد بسترهای جذب در واحد خالص‌سازی هیدروژن است که در کنار اجرای مجموعه‌ای از تست‌های Characterization روی جاذب‌ها، پایه‌ای مطمئن برای تدوین دانش فنی بومی ارزیابی فنی جاذب‌ها پیش از بهره‌برداری واقعی در تجهیزات PSA به شمار می‌رود. این رویکرد امکان بررسی فنی جاذب‌های جدید معرفی‌شده از سوی لایسنسورها یا سنجش قابلیت جایگزینی آنها با محصولات سایر تولیدکنندگان را در شرایطی ایمن و کم‌هزینه فراهم کرده است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی جم گفت: در جریان انجام این پروژه، چندین کارگاه تخصصی علمی برگزار و دستورالعمل‌های کاربردی در حوزه‌هایی نظیر روش‌های احیا و بهبود عملکرد بسترها، تحلیل دقیق خواص جاذب‌ها و ارزیابی تأثیر چیدمان بستر بر فرآیند جذب و دفع تهیه و ارائه شد. این مجموعه دانش، به عنوان مرجعی عملیاتی برای ارتقای راندمان واحد PSA مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: همچنین حاصل دستاوردهای علمی این پروژه در یکی از معتبرترین ژورنال‌های بین‌المللی در حال چاپ است که پس از نهایی شدن، جزئیات آن از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت پتروشیمی جم منتشر خواهد شد.

اکبری تاکید کرد: در شرایط اعمال محدودیت انتقال دانش روز جهان به شرکت‌های ایرانی، تحقق این دستاورد در سایه حمایت‌های سطوح ارشد مدیریتی و تلاش یکپارچه تیمی از پژوهشگران و متخصصان واحدهای پژوهش و فناوری، مهندسی فرایند، بهره‌برداری و با بهره‌گیری از ظرفیت علمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر، امکان پذیر شد. این پروژه گام ارزشمند دیگری در تقویت توان داخلی کشور در حوزه خالص‌سازی هیدروژن و توسعه فناوری‌های پیشرفته صنعت پتروشیمی به شمار می‌رود.