شناسهٔ خبر: 75911089 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نهاوندیان: کتاب جهانگیری یک اتفاق مبارک در تاریخ نگاری سیاسی و اقتصادی است

تهران- ایرنا- معاون اقتصادی رئیس جمهور در دولت دوازدهم کتاب « در اندیشه ایران» را یک تاریخ نگاری از نوع وقایع نگاری توصیف کرد و گفت: یک اتفاق بسیار مبارک در تاریخ نگاری سیاسی و اقتصادی کشور محسوب می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد نهاوندیان روز پنجشنبه در آیین رونمایی از کتاب «در اندیشه ایران» نوشته اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در دولت های یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه در این کتاب تاریخ نگاری در پدیده‌ها و وقایع در یک بستر معرفی می‌شود، افزود: آقای جهانگیری حرف جان سوزی را در یکی از صفات کتاب عنوان کردند که در مناظره‌های انتخاباتی سال‌های ۹۶ و ۱۴۰۰ مناظره‌کنندگان بدون توجه به شرایط کشور (یعنی فاجعه ترامپ و کرونا و اینکه در چه بستری اتفاقات افتاده)، آن حملات را انجام می‌دادند.

وی با بیان اینکه اینکه با چه نیتی تصمیم گرفته شده و سیاست گذاری انجام شده، برای عبرت آموزی و درس آموزی دانشجویان سیاست گذاری مفید خواهد بود، افزود: متاسفانه تاریخ اقتصادی کشور، تاریخ اشتباهات مکرر است؛ در وقایع نگاری‌ها این فایده وجود دارد که نیت خوب کافی نیست، بلکه علم، حکمت و استفاده از تجربیات دیگران هم لازم است.

وی پرکاری، خستگی ناپذیری و نظم در امور را از جمله ویژگی‌های شخصیتی آقای جهانگیری دانست و اظهار داشت:‌ آقای جهاگیری آدم بسیر بردباری است و در شرایط سخت، بسیار صبوری بود و به دلیل سابقه و انصافی که داشت، با برخی جناح های کشور نزدیک تر بود و کسی را به خاطر اینکه از جناح دیگری بود، منکوب نمی کرد.

نهاوندیان با بیان اینکه آقای جهانگیری در حوزه های اقتصادی فعال تر و پیگیر تر بود، افزود: من اگر بودم اسم کتاب را «می توانیم» می گذاشتم؛ این هشت سال (دولت های یازدهم و دوازدهم) دو دوره بود؛ یکی «می توانیم در مدیریت تغییر» و یکی «می توانیم در ایستادگی».

رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت یازدهم با اشاره به روی کار آمدن دولت یازدهم از سال ۱۳۹۲ اظهار داشت: ما در دهه نود، دو سال اول را داریم که حساب دیگری دارد و یک سال ۹۲ را داریم که دولت جدید بر سرکار می آید و در سال ۹۳ کارهای اقتصادی رخ می نماید؛ سال های ۹۴، ۹۵، ۹۶ حاصل سیاست خارجی و سیاست داخلی رخ نمایی می کند و پس از آن فاجعه ترامپ و کرونا را داریم.

نهاوندیان با طرح این سوال که در دوره سه ساله ۹۳ تا ۹۶ این همه تغییر چگونه مدیریت شد، اظهار داشت: متوسط رشد ۵۲ ساله تولیدناخالص داخلی کشور ۲ درصد بود اما در این سه سال متوسط رشد به ۷.۲ درصد رسید؛ متوسط تورم در دوره بلند مدت اقتصاد ایران در این دوره ۲۲ درصد تورم داشت اما در سه سال ۹۴، ۹۵، ۹۶ متوسط تورم ۱۰.۱ درصد بود.

وی ادامه داد: تشکیل سرمایه ثابت ناخالص داخلی متوسط بلندمدت رشد ۵ درصدی داشته است اما در این سه سال ۱۰.۲ درصد بود و حتی رشد بدهی دولت به بانک مرکزی متوسط در این ۴۰ سال ۲۲.۶ درصد بوده اما در این سه سال ۸.۲ درصد بود.

به گزارش ایرنا، کتاب «در اندیشه ایران» نوشته اسحاق جهانگیری، روایت ۸ سال معاون اولی (۱۳۹۲–۱۴۰۰) است که به‌کوشش پدرام الوندی، تنظیم شده است. این کتاب روایت تجربه ۸ ساله اسحاق جهانگیری به‌عنوان معاون اول رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم (سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰) است. 

جهانگیری در این اثر به تصمیم‌گیری‌های کلیدی حکومت، چالش‌های اقتصادی و اجتماعی، مذاکرات هسته‌ای (برجام) و تحولات مدیریتی دوره معاون اولی اشاره می‌کند.  او سعی کرده با نگاهی از درون، تصویر واقع‌بینانه‌ای از مدیریت اجرایی آن دوره ارائه دهد.

این کتاب تصویری از پشت صحنه مدیریت ایران در یکی از دوره‌های مهم معاصر را ارائه می‌دهد. جهانگیری در این کتاب با صراحت به تشریح  چالش‌های کشور در طول ۸ سال معاون اولی خود، پرداخته ‌است. 

این کتاب در ۱۹ بخش با مروری بر یک میراث هشت ساله آغاز می‌شود و در پایان با یک پی‌گفتار و مجموعه تصاویر به پایان می‌رسد. این کتاب در ۴۶۰ صفحه توسط انتشارات اطلاعات به چاپ رسیده است.