شناسهٔ خبر: 75895583 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

منابع برخی بانک‌های خصوصی در مسیر منافع شخصی به‌کار گرفته می‌شود

دادستان‌کل کشور گفت: نظارت ناکافی موجب شده است برخی مؤسسات مالی و بانک‌های خصوصی، منابع مردم را به‌جای اشتغال و توسعه عمومی، در مسیر منافع شخصی به‌کار گیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام‌ محمدکاظم موحدی‌آزاد، دادستان‌کل کشور در نشست معاونین پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای مراکز استان‌ها که صبح امروز، چهارشنبه، در سالن جلسات مرکز آموزش قضات در قم برگزار شد، اظهار کرد: پیشگیری از جرم و احیای حقوق عامه محور اصلی اقدامات قوه قضاییه و دستگاه‌های اجرایی است.

وی افزود: نظام جمهوری اسلامی پس از نظام حضرات پیامبر(ص) و ائمّه علیهم السّلام، بر پایه فرهنگ و آموزه‌های دینی شکل گرفته است و همواره هدفش خدمت به مردم، اصلاح امور و جلوگیری از فساد بوده است.

موحدی‌آزاد با اشاره به اهمیت پیشگیری بیان کرد: همیشه هزینه پیشگیری از جرم کمتر از هزینه درمان است؛ جلوگیری از ترک‌تحصیل یک دانش‌آموز، تأمین نیازهای مالی و فرهنگی خانواده‌ها و جلوگیری از انحرافات اجتماعی، علاوه بر حفظ امنیت و آرامش روانی، با ارتکاب جرایم در آینده  مقابله می‌کند.

دادستان‌کل کشور گفت: در قم، اقدامات میدانی و فرهنگی موجب شده است افراد آسیب‌پذیر و محروم شناسایی شوند و تحت حمایت قرار گیرند.

وی با تصریح به اینکه وظایف حقوق عامه فراتر از مأموریت‌های جاری است، اضافه کرد: موضوعات فضای مجازی، جرایم سازمان‌یافته، قاچاق کالا و مسائل فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی در این حوزه قرار دارد و نیازمند نگاه جامع، برنامه‌ریزی مدون و کار میدانی است.

موحدی‌آزاد با تأکید بر مسئولیت دادستان‌ها و معاونان پیشگیری گفت: نظارت بر حسن اجرای قوانین، پیگیری حقوق عامه و جلوگیری از ترک‌فعل مسئولان اجرایی، از وظایف اصلی ماست؛ قوانین متعددی، مانند قانون جوانی جمعیت و مقررات مربوط به سقط‌جنین، همچنان نیازمند اجرای دقیق و پایش مستمر هستند.

دادستان‌کل کشور اهمیت فعالیت‌های فرهنگی و معنوی را در پیشگیری از جرم یادآور شد و گفت: نماز، روزه، حج و سایر عبادات جنبه تربیتی و پیشگیرانه دارند. آموزه‌های دینی و اخلاقی، مانند احترام به حقوق مردم، پاکیزگی و رعایت حجاب، بخش مهمی از نظام پیشگیری محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: نظام اسلامی موظف است زمینه تحقق فضایل اخلاقی، امنیت اجتماعی، تأمین نیازهای مادی و فرهنگی مردم و بروز فضیلت‌های اخلاقی را فراهم کند.

موحدی‌آزاد با اشاره به مدیریت محلی و همکاری بین نهادها، تصریح کرد: سامانه‌های ثبت ورود و خروج افراد، نظارت بر مهاجران و کنترل محل‌های فعالیت آنها، موجب کاهش جرم و افزایش امنیت شده است.

دادستان‌کل کشور به ضرورت برخورد با آسیب‌های اجتماعی، از جمله بدحجابی و رفتارهای ناهنجار، اشاره کرد و گفت: با برنامه‌ریزی مدون و مشارکت دستگاه‌های مختلف، می‌توان امنیت و سلامت اجتماعی را ارتقا داد.

وی راجع به مشکلات مؤسسات مالی و بانک‌های خصوصی گفت: نظارت ناکافی موجب شده است برخی از این مؤسسات، منابع مردم را به‌جای اشتغال و توسعه عمومی، در مسیر منافع شخصی به‌کار گیرند؛ قوه قضاییه موظف است با دقت بر این نهادها نظارت و حقوق مردم را حفظ کند.

موحدی‌آزاد در پایان ضمن قدردانی از تلاش‌های دادستان‌ها و مدیران استانی عنوان کرد: از همکاران درخواست داریم با بهره‌گیری از تجربیات یکدیگر و برنامه‌ریزی دقیق، مسیر پیشگیری از جرم و احیای حقوق عامه را هموار کنند؛ با استفاده از ظرفیت‌های محلی و علمی، می‌توان امنیت اجتماعی و عدالت قضایی را به بالاترین سطح ارتقا داد.

انتهای پیام/+