شناسهٔ خبر: 75856138 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جهان صنعت | لینک خبر

آیا پودر نانویی می‌تواند فساد میوه و سبزیجات را مهار کند؟

کارشناس مرکز تحقیقات فناوری نانو از تولید پودر نانویی تازه‌نگهدارنده میوه و سبزیجات خبر داد که با جذب گاز اتیلنِ تولیدشده در فرآیند طبیعی رسیدن، از فساد زودهنگام محصولات جلوگیری می‌کند.

صاحب‌خبر -

جهان صنعت نیوز، پانته‌آ خطیبی؛ کارشناس مرکز تحقیقات فناوری نانو با اشاره به یکی از شاخص‌ترین محصولات این مجموعه اظهار کرد: یکی از محصولات بارز ما، “فرش آنتی‌باکتریال” است. در این طرح ابتدا فرش تهیه شده و سپس در محلولی حاوی “نانو اکسید روی” آغشته می‌شود. این نوع فرش به‌گونه‌ای طراحی شده که می‌توان از آن در محیط‌هایی همچون مساجد، بیمارستان‌ها، مهدکودک‌ها و مکان‌هایی که نیاز به کنترل ورود و انتشار باکتری دارند استفاده کرد تا از انتقال عوامل بیماری‌زا جلوگیری شود.

وی ادامه داد: محصول جالب دیگر ما “پودر تازه‌نگهدارنده میوه و سبزیجات” است. همان‌طور که می‌دانید میوه‌ها طی فرآیند طبیعی، گازی به نام اتیلن تولید می‌کنند که باعث تسریع فساد و خرابی محصول می‌شود. این پودر که می‌تواند به‌صورت ساشه در سبدهای نگهدارنده یا به شکل پوشش در بسته‌بندی میوه و سبزیجات مورد استفاده قرار گیرد، با جذب گاز اتیلن موجب افزایش ماندگاری محصول و جلوگیری از فساد زودرس آن می‌شود.

به گفته این پژوهشگر، این فناوری “کاربرد ویژه‌ای در صنعت صادرات میوه و سبزیجات” دارد و می‌تواند به حفظ تازگی، سلامت و ماندگاری محصولات صادراتی کمک کند.

وی درباره دیگر دستاوردهای ارائه‌شده در این مرکز افزود: نمونه‌هایی از “حسگرهای بر پایه نانوذرات طلا” نیز معرفی کرده‌ایم. این حسگرها به دلیل خاصیت تشدید پلاسمون سطحی در شناسایی مواد ضعیف و کاربرد در سیستم‌های پایش و مخازن صنعتی به کار می‌روند. از این حسگرها می‌توان برای شناسایی نوع و غلظت مایعات در مخازن، و حتی در برخی فرایندهای تشخیص پزشکی سریع استفاده کرد.

خطیبی در پایان گفت: تمام این محصولات نتیجه فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حوزه فناوری نانو است که با هدف توسعه کاربردهای صنعتی و بهبود سلامت و کیفیت زندگی طراحی و ارائه شده‌اند.

منبع: تسنیم