شناسهٔ خبر: 75851006 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

نهاد صهیونیستی: ۲.۸ میلیون نفر در اسرائیل با ناامنی غذایی مواجه‌ هستند

گزارش‌های منتشرشده از نهاد بیمه رژیم صهیونیستی حاکی از ناامنی غذایی در حدود ۲.۸ میلیون نفر در سرزمین‌های اشغالی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «مؤسسه بیمه» رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که ۲۷.۱ درصد خانواده‌های ساکن در سرزمین‌های اشغالی در ناامنی غذایی قرار دارند و این معادل حدود ۲.۸ میلیون نفر است که در میان آن‌ها بیش از یک میلیون کودک قادر به تهیه غذا با مقدار یا کیفیت لازم نیستند.

طبق گزارش روزنامه هاآرتص، این گزارش تأکید می‌کند که رقم یادشده نسبت به سال ۲۰۲۳ (۳۰.۸ درصد) کاهش یافته است. بخشی از این کاهش به جنگ علیه غزه نسبت داده شده، زیرا صدها هزار نفر به هتل‌هایی منتقل شدند که در آن‌ها وعده‌های غذایی منظم ارائه می‌شد.

این نظرسنجی میان ماه‌های مه تا نوامبر ۲۰۲۴ روی نمونه‌ای از پنج هزار نفر انجام شد و در آن از پرسشنامه آمریکایی درباره مقدار، کیفیت و دسترسی به غذا استفاده شده است.

داده‌ها همچنین نشان می‌دهد که شکاف میان گروه‌های مختلف بسیار عمیق است و ۵۸ درصد خانواده‌های عرب با ناامنی غذایی مواجه‌اند و تنها ۱۰ درصد از خانواده‌های عرب از امنیت غذایی بالا برخوردارند.

طبق این نظرسنجی، احتمال ناامنی غذایی در خانواده‌های عربی دارای یک یا دو کودک، ۳.۵ برابر خانواده‌های یهودی غیرحریدی است و میزان ناامنی غذایی در میان حریدی‌ها به ۲۵ درصد می‌رسد.

از نظر جغرافیایی، بالاترین میزان ناامنی غذایی در شمال فلسطین اشغالی و با ۳۶.۷ درصد ثبت شده  است.

این گزارش نسبت به پیامدهای خطرناک این پدیده بر اقتصاد رژیم صهیونیستی؛ از جمله کاهش بهره‌وری نیروی کار، افزایش هزینه‌های درمانی و افت سرمایه انسانی در نسل‌های آینده هشدار می‌دهد.

در همین راستا، «نیسا کلاینر قصیر» معاون بخش پژوهش و برنامه‌ریزی مؤسسه بیمه رژیم صهیونیستی در این گزارش تأکید کرده است که ناامنی غذایی فقط یک مشکل اجتماعی نیست؛ بلکه یک مسئله اقتصادی است که نیازمند مداخله‌ای نظام‌مند است.

او هشدار می‌دهد: خانواده‌هایی که توان تأمین غذای سالم را ندارند، بیشتر در معرض بیماری‌ها، غیبت از کار و ضعف عملکرد تحصیلی قرار می‌گیرند.

مؤسسه بیمه رژیم صهیونیستی در ادامه خواستار تدوین یک برنامه جامع برای کاهش ناامنی غذایی شده است؛ برنامه‌ای که شامل گسترش طرح تغذیه مدارس در مناطق محروم، افزایش بودجه کمک‌های غذایی و بالا بردن مستمری‌ها متناسب با هزینه‌های زندگی باشد.