شناسهٔ خبر: 75850959 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مزایای تجاری آسیای میانه از نگاه وزارت خارجه در شمال شرق کشور:

نقش پررنگ‌ خراسان رضوی در دیپلماسی استانی با سفر به قرقیزستان+ فیلم

مشهد- ایرنا - رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال‌شرق کشور با تأکید بر ظرفیت بکر قرقیزستان به امکان افزایش حجم روابط تجاری کشورمان با قرقیزستان تا رقم ۵۰۰ میلیون دلار اشاره و عنوان کرد: نقش پررنگ خراسان رضوی در دیپلماسی استانی، استمرار رفت‌وآمدها و پیگیری منظم توافق‌ها شرط اصلی تحقق این اهداف است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، احمد معصومی‌فر روز یکشنبه در بازگشت از سفر پنج روزه هیات اقتصادی خراسان رضوی به ریاست استاندار به قرقیزستان در ارزیابی و جمع بندی دستاوردهای این سفر به خبرنگاران گفت: این سفرها در چهارچوب «دیپلماسی استانی» با هدف پیوند ظرفیت‌های اقتصادی استان‌های مرزی با کشورهای همسایه ذیل سیاست همسایگی دولت چهاردهم انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی دروازه ورود به حوزه آسیای میانه است، افزود: در این سفر که با حضور هیأت‌های دولتی و بخش خصوصی انجام شد شناخت مناسبی نسبت به ظرفیت‌های بزرگ، موانع و فرصت‌ها حاصل شد که گام مؤثری در راستای توسعه همکاری‌ها بود.

معصومی‌فر با اشاره به نشست‌های برگزار شده و ملاقات‌های رسمی با مقامات قرقیزستانی مهم‌ترین نکته پس از این سفرها را پیگیری توافق های فعالان بخش خصوصی دانست و تأکید کرد: دولت و بخش‌های دولتی؛ زمینه‌سازی و فضاسازی را انجام می‌دهند تا فعالان بخش خصوصی بتوانند بر موضوع تبادلات بازرگانی کار کنند و امید است بعد از بازگشت بتوانیم چارچوبی برای پیگیری این توافق ها تنظیم کنیم.

وی تصریح کرد: بدیهی است که تجار برای محقق شدن توافقات خود نیاز به حمایت‌های دولتی دارند و ما در هماهنگی با سفارت به این امر کمک خواهیم کرد و امیدواریم در عمل شاهد رقمی جهشی در روابط بین استان خراسان رضوی و قرقیزستان باشیم.

نتایج زودهنگام دیپلماسی استانی در ازبکستان و پاکستان

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور به نتایج مثبت سفرهای پیشین اشاره کرد و گفت: پس از سفر به پاکستان، شاهد رفت‌وآمد هیأت‌ها و حضور هیأت‌های تجاری در اکسپوی تهران بودیم.

وی نتایج سفر ازبکستان را «زودرس» توصیف و بیان کرد: بلافاصله چند هیأت اقتصادی به خراسان آمدند، سرمایه‌گذاری در سرخس انجام شد و مهم‌تر از همه اینکه در شش‌ماهه نخست سال شاهد رشد بالای ۱۳۰ تا ۱۴۰ درصدی در حجم صادرات استان به ازبکستان بودیم.

معصومی‌فر درباره معیار انتخاب قرقیزستان به عنوان مقصد سفر گفت: اولویت‌ها بر اساس مکمل‌بودن اقتصادها تعیین می‌شود. قرقیزستان در ظاهر کشوری با ظرفیت اقتصادی پایین تلقی می‌شود اما در حوزه‌هایی برای ما بسیار مفید است؛ به‌خصوص که نیاز آنها به فناوری، تجهیزات و ماشین‌آلات بالاست.

وی ظرفیت توسعه روابط با قرقیزستان را بسیار بالا خواند و اعلام کرد: حجم روابط کنونی ما با قرقیزستان زیاد نیست اما ظرفیت های زیادی است و می‌تواند تا ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یابد. این سفر کمک می‌کند بدانیم در چه حوزه‌ای باید ورود کرده و چگونه با رقبای قدرتمندی مثل چین، روسیه و ترکیه رقابت کنیم.

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور؛ سازوکار پیگیری نتایج سفرها را منوط به درخواست تجار دانست و اظهار کرد: وظیفه سفارتخانه‌ها پیگیری و رفع موانع و پیدا کردن فرصت‌هاست. به طور مثال، اگر کسی به دنبال انجام یک کار خاص باشد، سفارت ما فرصت را فراهم می‌کند، طرف تجاری را پیدا کرده و اطلاعات لازم را ارائه می‌دهد.

فرصت طلایی برای تجار ایرانی در توسعه روابط با قرقیزستان

معصومی‌فر یادآور شد: قرقیزستان عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیاست و ایران در سال جاری پیمان تجارت آزاد را با اتحادیه امضاء کرده است بنابراین در صادرات و واردات کشورمان به قرقیزستان ۸۷ گروه کالایی مشمول تعرفه صفر می شوند که این خود ظرفیت بسیار بزرگی برای تجار و بازرگانی ایرانی برای ورود به بازار این کشور است، همچنین واردات از قرقیزستان نیز متقابلا مشمول تعرفه صفر خواهد شد.

وی اظهار کرد: امسال قرقیزستان رئیس دوره ای سازمان همکاری‌های شانگ‌های است به این معنا که تا پایان تابستان سال آینده ۲۰۲۶ قرقیزستان رئیس گروه همکاری‌های شانگ‌های خواهد بود، در طول یک سال آینده رفت و آمدهای زیادی از سوی دستگاه دیپلماسی ایران به کشور قرقیزستان انجام خواهد شد و نشست‌های متفاوتی در چارچوب سازمان همکاری‌های شانگ‌های برگزار می شود و سال آینده نیز اجلاس سران عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های خواهد بود که رییس جمهور کشورمان در آن حضور می یابد و این زمان فرصت مغتنمی برای توسعه روابط با کشور مزبور است.

استاندار خراسان رضوی در راس هیات اقتصادی طی روزهای ۲۰ تا ۲۴ آبان ماه به ۲ استان «اوش و چوی» قرقیزستان سفر کرد.