شناسهٔ خبر: 75822794 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

نایب رئیس شورای شهر اصفهان:

جانمایی صحیح پروژه‌ها شرط تحقق عدالت مکانی در توسعه فضای سبز است

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان از بررسی راهبردها، اولویت‌ها و پروژه‌های شاخص حوزه سلامت، محیط زیست و خدمات شهری برای تدوین بودجه سال ۱۴۰۵ خبر داد و بر لزوم توسعه متوازن فضای سبز و بهره‌برداری هوشمند از منابع آب تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید امیر سامع در دویست‌وبیست‌ویکمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: در این جلسه راهبردها، اولویت‌ها و پروژه‌های شاخص برای تدوین بودجه سال ۱۴۰۵ در حوزه سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با نگاهی تحلیلی و مبتنی بر شاخص‌های عدالت مکانی مورد بررسی قرار گرفت.

وی با اشاره به بررسی سیاست‌های معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان افزود: در این نشست پروژه‌های سال ۱۴۰۴ و برنامه‌های پیشنهادی سال ۱۴۰۵ با تمرکز بر شاخص‌های عملکردی و نقشه عدالت مکانی تحلیل شد تا بتوانیم در تدوین بودجه، تصمیمات دقیق‌تری در نظر بگیریم.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با تأکید بر اهمیت توسعه فضای سبز شهری گفت: در این جلسه، سیاست‌های توسعه فضای سبز، سرانه‌ها، شاخص‌ها، میزان دسترسی شهروندان و چشم‌انداز آینده مورد بررسی قرار گرفت؛ لیست پروژه‌های دو ساله ارائه شد و مدل پیشنهادی برای توسعه فضای سبز از نظر کارشناسی قابل قبول بود.

سامع ادامه داد: بعضی مناطق شهر همچنان با کمبود فضای سبز روبه رو هستند، بنابراین ضرورت دارد جانمایی پروژه‌ها به‌درستی انجام شود تا با اجرای پیشنهادها، به شاخص‌های تعیین‌شده برای ارتقای سرانه فضای سبز دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به وضعیت کنونی سرانه فضای سبز شهر تصریح کرد: سرانه عمومی فضای سبز در اصفهان وضعیت مطلوبی دارد، اما در حوزه سرانه‌های تفرجگاهی با کمبود روبه‌رو هستیم که باید در راهبردهای بودجه‌ای لحاظ شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: پارک‌های پنج تا ده هزار مترمربعی بهترین مدل برای توسعه فضای سبز هستند، چرا که نگهداری آن‌ها آسان‌تر و بهره‌وری آن‌ها بیشتر است؛ پیشنهاد ما این است که بیشترین سهم بودجه در این بخش به توسعه فضای سبز اختصاص پیدا کند.

سامع همچنین از بررسی سیاست‌های ساماندهی فضای سبز در این جلسه خبر داد و گفت: در این بخش به‌طور خاص بر ضرورت ارتقای کیفیت نگهداری، جانمایی اصولی و افزایش دسترسی شهروندان به فضاهای سبز تأکید شد.

وی در ادامه به بررسی راهبردها و شاخص‌های حوزه آب و پساب پرداخت و اظهار کرد: استفاده از روش‌های بهره‌ور و هوشمند در نگهداری فضای سبز با بهره‌گیری از منابع نامتعارف و تأمین آب مورد نیاز از حقابه رودخانه و منابع پایدار بررسی شد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به هدف‌گذاری‌های این حوزه گفت: شاخص‌هایی نظیر میزان آبیاری با سیستم‌های نوین، درصد هوشمندسازی آبیاری فضای سبز، میزان استفاده از پساب و کاهش پرتی آب در پروژه‌های سال جاری و آتی مورد ارزیابی قرار گرفت.

سامع تأکید کرد: در مناطقی که منابع آبی وجود دارد اما آبیاری به‌صورت بهره‌ور انجام نمی‌شود، باید صرفه‌جویی لازم صورت گیرد، همچنین موضوع آبیاری زیرسطحی و هدف‌گذاری استفاده از پساب نیز در این جلسه مطرح شد تا بتوانیم در سال آینده گام‌های مؤثرتری در این زمینه برداریم.