به گزارش «ساینس دیلی» (ScienceDaily)، سالها پزشکان به افراد مبتلا به «ای فیب» و سایر بیماریهای قلبی توصیه میکردند از مصرف کافئین خودداری کنند؛ چرا که تصور میشد میتواند علائم آن را تشدید کند. اما پژوهش تازهای از دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو (UC San Francisco) و دانشگاه آدلاید یافتهای برخلاف این باور رایج ارائه کرده است: شرکتکنندگانی که روزانه یک فنجان قهوه کافئیندار نوشیدند، ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به «ای فیب» قرار داشتند.
چرا قهوه ممکن است برای قلب مفید باشد
دکتر «گریگوری مارکوس» (Gregory M. Marcus)، متخصص الکتروفیزیولوژی قلب در سیستم درمانی دانشگاه کالیفرنیا، سن فرانسیسکو و نویسنده ارشد این مطالعه که در تاریخ ۹ نوامبر در مجله انجمن پزشکی آمریکا (جاما) منتشر شد، توضیح میدهد: «قهوه باعث افزایش فعالیت بدنی میشود و میدانیم که فعالیت بدنی بیشتر خطر فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش میدهد».
او میافزاید: «کافئین همچنین خاصیت ادرارآور دارد که میتواند به کاهش فشار خون کمک کند و در نتیجه احتمال «ای فیب» را کمتر کند. افزون بر این، چندین ترکیب موجود در قهوه دارای خواص ضدالتهابی هستند که ممکن است اثرات مثبتی بر سلامت قلب داشته باشند».
نرخ ابتلا به «ای فیب» در سالهای اخیر رو به افزایش بوده که عمدتا به علت افزایش سن جمعیت و شیوع چاقی است. در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیون بزرگسال در آمریکا به این عارضه مبتلا هستند و کارشناسان برآورد میکنند که از هر سه نفر، یک نفر ممکن است در طول زندگی خود به آن دچار شود.
بررسی اثر قهوه بر ریتم قلب
برای بررسی اینکه آیا قهوه در واقع مفید است یا مضر، پژوهشگران پژوهشی به نام «دیایسیایاف» (DECAF) مخفف جمله «آیا حذف قهوه از بروز فیبریلاسیون جلوگیری میکند؟» را طراحی کردند. این نخستین کارآزمایی بالینی تصادفیسازی شده بود که رابطه میان قهوه کافئیندار و «ای فیب» را بررسی کرد.
در این کارآزمایی، ۲۰۰ بیمار که به طور منظم قهوه مینوشیدند و سابقه فیبریلاسیون دهلیزی مداوم یا وضعیت مشابهی به نام فلاتر دهلیزی داشتند، شرکت کردند. همه آنها قرار بود تحت درمان کاردیوورژن الکتریکی (روشی برای بازگرداندن ریتم طبیعی قلب با شوک کنترل شده الکتریکی) قرار گیرند.
شرکتکنندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه موظف بود روزانه حداقل یک فنجان قهوه کافئیندار یا یک شات اسپرسو بنوشد و گروه دیگر باید به مدت شش ماه از قهوه و هر نوشیدنی حاوی کافئین پرهیز میکرد.
خطر کمتر در میان مصرف کنندگان قهوه
در پایان مطالعه، گروهی که قهوه مصرف کرده بودند، ۳۹ درصد کاهش خطر در بروز مجدد حملات «ای فیب» را تجربه کردند. افزون بر خواص ضدالتهابی احتمالی قهوه، پژوهشگران عنوان کردند افرادی که قهوه مینوشیدند، ممکن است به طور طبیعی قهوه را جایگزین نوشیدنیهای کمتر سالم مانند نوشابههای شیرین کرده باشند.
دکتر «کریستوفر وونگ» (Christopher X. Wong)، نویسنده اول مقاله میگوید: «نتایج واقعا شگفتانگیز بود. پزشکان همواره به بیماران مبتلا به «ای فیبِ» مشکلساز توصیه میکردند که مصرف قهوه خود را محدود کنند؛ اما این مطالعه نشان میدهد قهوه نه تنها بیخطر است، بلکه احتمالا اثر محافظتی نیز دارد».
انتهای پیام/