شناسهٔ خبر: 75803118 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در نشست با وزیر نیرو مطرح شد؛

درخواست از وزیر نیرو؛ پروژه انتقال آب به کرمان تکمیل شود

کرمان - ایرنا - مدیران صنعت آب کرمان در شرایطی تکمیل پروژه‌های آبرسانی به ویژه خط انتقال آب به شهر کرمان را خواستار شدند که کم‌بارشی شدید را در پاییز امسال سپری کرده‌ایم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، عباس علی‌آبادی وزیر نیرو که عصر چهارشنبه ۲۱ آبان ماه وارد کرمان شد، امشب در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری پای صحبت نمایندگان استان و مدیران صنعت آب و برق کرمان نشست تا هم از ظرفیت‌ها و اقدامات انجام‌شده بگویند، هم چالش‌هایی که در زمینه ناترازی انرژی وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان در این نشست به خشکسالی‌های اخیر در استان اشاره کرد و گفت: چهار سد کرمان فقط ٧٥ میلیون متر مکعب و در مجموع ۱۶.۵ درصد سدهای استان آب دارند.

وی از طرح انتقال آب خلیج فارس به کرمان به عنوان طرحی ضروری و بزرگ نام برد و اظهار داشت: احداث ۲ ایستگاه پمپاژ در این طرح با کمبود اعتبار مواجه است.

علیدادی سلیمانی همچنین از پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی سد مخزنی رابر یاد و تصریح کرد: در صورت تامین ۶ همت اعتبار می توان در هفته دولت سال آینده ۶ طرح بزرگ حوزه آب در کرمان را افتتاح کرد.
وی گفت: میانگین آب سدهای استان کرمان ۱۶ و نیم درصد است و این در شرایطی‌ است که پاییز خوبی را پیش‌رو نداریم و منتظر بارش‌ها در زمستان هستیم.

حمید علیدادی‌ سلیمانی ادامه داد: متوسط بارش استان کرمان کمتر از میانگین کشوری است و تداوم شرایط خشکسالی را داریم که ضرورت صرفه‌جویی در مصرف آب را دوچندان می‌کند.

شهرهای دارای تنش آبی و شرایط بحرانی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمان نیز افزود: ١٠٣ حلقه چاه آب به منظور رفع تنش‌ آبی طی سال جاری در کرمان حفر شد.

علیرضا عبدیان بیان کرد: همچنین طرح تامین اضطراری آب شهر کرمان نیز امسال با حفر ١٥ حلقه چاه پدافندی انجام شد.
وی به افتتاح ٣٠ طرح در جنوب استان کرمان طی سفر وزیر نیرو اشاره و تصریح کرد: افتتاح می‌شود، اعلام کرد: طرح آبرسانی به روستاهای کرمان در قراردادی با قرارگاه امام حسن (ع) پیگیری و در قالب این طرح تاکنون ٢٠٧ روستای استان از نعمت آب آشامیدنی پایدار بهره‌مند شده‌ است.

وی با بیان اینکه ۱۱ درصد جمعیت استان از نعمت آب آشامیدنی بهداشتی محروم هستند گفت: همچنین هفت شهر از نظر آب آشامیدنی در شرایط بحرانی به سر می‌برند.

عبدیان تصریح کرد: ۱۷ شهر بحرانی، ۱۸ شهر ۶۲۸ روستای استان کرمان با تنش آبی روبرو هستند.

وی به اجرای طرح تامین اضطراری آب شهرهای کرمان، رفسنجان و سیرجان اشاره کرد و گفت: آبرسانی به ۸۵ مجتمع روستایی استان نیز انجام شده است.

طرح‌های اضطراری به کمک آمد

مدیرعامل شرکت آبفا کرمان با بیان اینکه سال گذشته بارش‌ها در استان کرمان بیش از ۴۰ درصد کاهش داشت ادامه داد: از پیک مصرف با اجرای طرح‌های اضطراری تنش آبی عبور کردیم.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۷ درصد منابع تامین آب آشامیدنی در استان کرمان از منابع آب زیرزمینی است تصریح کرد: منبع آب کرمان به عنوان تنها مرکز استان در کشور به صورت صد درصد از منابع آبی زیرزمینی تامین می‌شود.

عبدیان همچنین گفت: فقط ۱۶ درصد مشترکان استان از شبکه فاضلاب بهره‌مند هستند که این میزان با همکاری صنایع استان به بیش از ۴۰ درصد می‌رسد.

درخواست تکمیل پروژه آبرسانی و تصفیه‌خانه شهر کرمان

وی خطاب به وزیر نیرو خواستار تکمیل تصفیه‌خانه شهر کرمان شد.

این مسئول تکمیل پروژه آبرسانی به کرمان و رفسنجان از خط صنعت و تکمیل پروژه‌های آبرسانی رابر، جیرفت و عنبرآباد، بم و بروات و شهرستان‌های شرقی و طرح مطالعات انتقال آب خلیج فارس را از وزیر نیرو درخواست کرد.

وی اضافه کرد: فردا با حضور وزیر نیرو پروژه تامین آب اضطراری شهر جیرفت، کهنوج و شهرک انصارالمهدی به بهره برداری می‌رسد و بر اساس برنامه هفتم ۴۴۰ روستا باید آبرسانی شود.

۶ طرح برق رسانی آماده بهره‌برداری است

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای کرمان نیز گفت:‌ ۶ طرح برق رسانی در سفر وزیر نیرو به استان به بهره‌برداری می‌رسد.

حمیدرضا حبیبی افزود: ۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر خطوط انتقال و فوق توزیع برق در استان کرمان وجود دارد که پنج هزار مگاوات ظرفیت اسمی و بیش از چهار هزار مگاوات ظرفیت عملی دارند.

وی همچنین از استقبال نکردن سرمایه‌گذاران کوچک مقیاس در جنوب استان و پرداخت نشدن مطالبات توسط صنایع از جمله چالش‌های صنعت برق در استان کرمان نام برد.