شناسهٔ خبر: 75797477 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

حرکت صنعت میگو از خام‌فروشی به فرآوری / هرمزگان در خط مقدم صادرات

بندرعباس - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان گفت: تصمیم‌های جدید میز ملی میگو استان می‌تواند مسیر توسعه صادرات، رفع موانع تولید و افزایش ارزش افزوده این محصول را هموار کند و صنعت میگو از خام‌فروشی به فرآوری حرکت خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، خلیل قاسمی روز چهارشنبه در دومین نشست میز ملی توسعه صادرات میگو استان هرمزگان با اشاره به تولید سالانه حدود ۴۵ هزار تُن میگو در کشور، افزود: میگوی ایرانی به دلیل کیفیت بالا و فاصله قیمتی مناسب، ظرفیت حضور پررنگ‌تری در بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی دارد و به همین منظور تصمیماتی برای بهبود زنجیره تولید، کاهش هزینه‌های لجستیکی و افزایش رقابت‌پذیری در بازار جهانی گرفته شد.

وی با اشاره به اینکه میز ملی میگو با هدف اصلی آن، بررسی چالش‌ها و فرصت‌های توسعه صادرات این محصول راهبردی بود، خاطرنشان کرد: ارزش صادرات میگو در حال حاضر حدود ۹۱ تا ۱۰۰ میلیون دلار است.

حرکت صنعت میگو از خام‌فروشی به فرآوری / هرمزگان در خط مقدم صادرات

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان اظهار کرد: هدف‌گذاری ما این است که با رفع موانع و بهبود فرآیند عمل‌آوری، این رقم را افزایش دهیم و به نرخ جهانی نزدیک کنیم.

قاسمی همچنین توسعه نوآوری در بخش تکثیر و پرورش را از اولویت‌های استان عنوان کرد و گفت: فعالان صنعت میگو خواستار حمایت از تولید لارو، ارتقای فناوری و ایجاد زیرساخت‌های جدید هستند تا بتوانند ضمن افزایش بهره‌وری، کیفیت محصول را نیز ارتقا دهند.

وی بیان کرد: تاکنون بخش قابل توجهی از میگو به صورت خام صادر می‌شد، اما سیاست ما حرکت از خام‌فروشی به سمت فرآوری و ایجاد ارزش افزوده است تا ضمن افزایش درآمد، اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی در استان محقق شود.

هدف‌گذاری برای افزایش بهره‌وری و تولید میگوی هرمزگان تا ۲ برابر

رییس اتحادیه آبزیان هرمزگان با اشاره به روند رو به توسعه صنعت پرورش میگو در استان گفت: برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای افزایش بهره‌وری و پیش‌بینی رشد چشمگیر تولید در سال‌های آینده انجام شده و انتظار می‌رود سطح زیر کشت و میزان برداشت میگو در استان به طور قابل‌توجهی افزایش یابد.

مهرداد بازرگان افزود: در این نشست، مشکلات، چالش‌ها و روند پیشرفت‌های صنعت میگوی استان به‌صورت دقیق بررسی شد و راهکارهایی برای بهبود وضعیت تولید و صادرات این محصول ارائه شد.

وی با تاکید بر آینده‌دار بودن این صنعت در هرمزگان اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده، صنعت پرورش میگو در سال‌های آینده رشد بسیار شدیدی خواهد داشت و تمرکز اصلی فعالان این حوزه در حال حاضر بر افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی فرآیندهای تولید است.

بازرگان بیان کرد: هم‌اکنون سطح زیر کشت فعال در هرمزگان، حدود هشت هزار هکتار است و میانگین برداشت در هر هکتار بین ۲۵ تا ۳۰ تن در سال برآورد می‌شود.

حرکت صنعت میگو از خام‌فروشی به فرآوری / هرمزگان در خط مقدم صادرات

وی خاطرنشان کرد: با اجرای برنامه‌های اصلاحی و علمی، انتظار می‌رود میزان تولید در برخی مزارع به حداقل ۱۰ تن در هر دوره برداشت برسد و در آینده نزدیک سطح برداشت نهایی نیز افزایش یابد.

رییس اتحادیه آبزیان هرمزگان همچنین عنوان کرد: ظرفیت‌های تولید در استان مطلوب است و از نظر تأمین خوراک و تجهیزات مشکل خاصی وجود ندارد؛ تنها چالش فعلی حوزه پرورش میگو مربوط به بیماری‌های برخی گونه‌ها است که در صورت مدیریت و کنترل آن، جهش بزرگی در میزان تولید استان رقم خواهد خورد.

وی تاکید کرد: با پیگیری‌های مستمر و حمایت‌های سازمان‌های مرتبط، چشم‌انداز صنعت میگو در هرمزگان بسیار روشن است و پیش‌بینی می‌شود ظرف دو سال آینده توان تولید هرمزگان به شکل قابل‌توجهی افزایش یابد و این منطقه به یکی از اصلی‌ترین مراکز پرورش و صادرات آبزیان کشور تبدیل شود.

گفتنی است، استان هرمزگان با بیش از ۳۵ هزار بهره‌بردار شیلاتی و تولید بیش از ۳۴۰ هزار تن آبزیان دریایی و پرورشی به‌عنوان بزرگ‌ترین استان شیلاتی کشور مطرح است و رتبه نخست تولیدات شیلاتی کشور را به خود اختصاص داده است. «ساردین ماهیان، متو ماهیان، هوور، کوتر، گیش، هامور، شیر، حلوا سیاه، سارم، سوکلا، قباد، میش ماهی و میگو» بیشترین ترکیب صید استان هرمزگان را تشکیل می‌هد.