به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه، دکتر "هاله تاج الدینی" روز سهشنبه در این خصوص گفت: در طب سنتی ایرانی برای کمک به درمان بیماریهای مزمن مانند دیابت سبک زندگی نقش بسیار مهمی دارد و بسیاری از مواد غذایی که طب سنتی پیشنهاد میکند، میتوانند به کنترل قند خون کمک کند.
این عضو هیأت علمی غذاهایی را که در طب سنتی به کنترل قند خون کمک می کند را این گونه بیان کرد و گفت: مصرف خوراکهایی که با سبزیجات پخته میشود مانند خورشت بامیه، خورشت کدو، آش سبزیجات، سوپ جو در کنترل قند کمک کننده است.
وی در خصوص این که چه میوه هایی برای افراد دیابتی مفید است هم گفت: میوههایی مانند سیب، انار برای دیابتی ها با میزان مناسب مفید است.
این متخصص طب ایرانی در خصوص استفاده از دمنوشهای گیاهی هم گفت: مصرف دمنوشهایی مانند برگ گزنه و دارچین با میزان درست و مناسب زیر نظر پزشک میتواند در کنترل قند کمک کننده باشد.
وی همچنین توصیه کرد: افراد دیابتی مصرف قند و شکر صنعتی، شیرینیها، غذاهای فست فودی و سرخ کرده را باید محدود کنند و از مویز و توت خشک به میزان مناسب به عنوان جایگزین استفاده نمایند.
دکتر تاج الدینی بهترین روغن در رژیم افراد دیابتی را هم این گونه بیان کرد و گفت: روغن زیتون به عنوان روغن های مفید است که در رژیم افراد دیابتی توصیه میشود.
این عضو هیئت علمی بهترین نان را نان سبوس دار عنوان کرد و گفت: نان سبوس دار شاخص گلیسیمی پایینی دارد و قند خون را کنترل می کند و همچنین دارای فیبر زیادی است.
وی توصیه کرد: برای افراد دیابتی مصرف غذاهای رشته ای مانند ماکارانی و لازانیا توصیه نمیشود و افراد دیابتی میتوانند از مغزهای خوراکی مانند بادام فندق گردو و پسته به عنوان تنقلات بین روز استفاده کنند.
وی همچنین گفت: فعالیت بدنی مناسب و پیاده روی در کنترل قند بیماران بسیار کمک کننده است.
روزشمار هفته ملی دیابت؛ شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ با عنوان «دیابت در مراحل مختلف زندگی»، یکشنبه ۱۸ آبان با عنوان «دیابت و آموزش»، دوشنبه ۱۹ آبان با عنوان «دیابت و رسانه»، سهشنبه ۲۰ آبان با عنوان «دیابت و سیاستگذاری مؤثر»، چهارشنبه ۲۱ آبان با عنوان «دیابت و تغذیه»، پنجشنبه ۲۲ آبان با عنوان «دیابت و محیط کار» و جمعه ۲۳ آبان همزمان با روز جهانی دیابت با عنوان «دیابت و فعالیت بدنی» اعلام شده است.