شناسهٔ خبر: 75758865 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

حسین انصاریان: جوانان می‌گویند با دیدن بی‌حجاب‌ها، حال خوب معنوی‌مان، خراب می‌شود

شیخ حسین انصاریان با بیان اینکه «تا زمانی که رضاخان بی‌حجابی را به کشور نیاورده بود، آمار طلاق و آمار روابط نامشروع صفر بود»، گفت: اما امروز آمار طلاق در کشور جزو رده‌های اول جهان است.

صاحب‌خبر -
تبلیغات

حسین انصاریان با ابراز نگرانی از وضعیت حجاب در جامعه تأکید کرد که دستور الهی درباره پوشش، برای حفظ سلامت اخلاقی زنان و مردان و صیانت از ایمان نسل جوان صادر شده است. 

به گزارش فارس، حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم و اخلاق حوزه علمیه، در سخنانی در مسجد طالقانی تهران با ابراز تأسف از وضعیت حجاب و پوشش در جامعه گفت: دستور خدا درباره حفظ زیبایی و پوشش، به نفع زنان و مردان است تا جامعه از آسیب‌های اخلاقی در امان بماند. 

وی با اشاره به تجربه‌های شخصی خود افزود: «بارها از جوانان شنیده‌ام که می‌گویند هنگام حضور در منبر و شنیدن سخنان الهی ایمانمان قوی می‌شود، اما با خروج از مسجد و دیدن صحنه‌های ناهنجار، حال معنوی‌مان از بین می‌رود؛ این نشان‌دهنده تأثیر مستقیم فضای ظاهری جامعه بر روح جوانان است.» 

وی با اشاره به جایگاه «مال و ثروت» در قرآن کریم گفت: واژه‌هایی همچون مال و متاع دنیا در سراسر قرآن بارها تکرار شده و نشان از اهمیت نقش ثروت در زندگی انسان دارد. از نگاه پروردگار، ثروت نعمتی ضروری برای سامان زندگی بشر است و حذف دنیا از زندگی، همان‌قدر نادرست است که حذف آخرت؛ زیرا خداوند می‌خواهد بندگانش دنیایی آباد و سالم داشته باشند. 

این اخلاق با بیان اینکه «دنیای آباد از نظر الهی به معنای تجمل‌گرایی و کاخ‌سازی نیست»، افزود: مراد از آبادانی دنیا، زندگی پاک، حلال و در حد رفاه کافی است؛ به گونه‌ای که مردم دچار نیاز و وابستگی به دیگران نشوند. به گفته او، آخرت آباد نیز با سه اصل ایمان، عمل صالح و اخلاق حسنه به دست می‌آید. 

انصاریان با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) یادآور شد: «از ما نیست کسی که آخرت را کنار بگذارد، و از ما نیست کسی که دنیا را رها کند.» او تأکید کرد که قرآن نه رهبانیت مسیحی را می‌پذیرد و نه اخلاق قارونی را؛ دین اسلام بر پایه تعادل و میانه‌روی استوار است و اعتدال باید در همه امور، از جمله عبادت، روزه، نماز و انجام مستحبات رعایت شود. 

این اخلاق حوزه به سخن امام صادق (ع) اشاره کرد که فرمودند: «مردم و فرزندان خود را در عبادت چنان تربیت کنید که خسته و دل‌زده نشوند تا در دینداری با نشاط بمانند.» 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کسب حلال پرداخت و گفت: در سراسر قرآن دو صفت برای مال ذکر شده است؛ حلال و حرام. زحمت کشیدن برای کسب روزی حلال در اسلام عبادت محسوب می‌شود. پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «عبادت در دین من هفتاد بخش دارد که شصت‌ونه بخش آن در کسب حلال است و تنها یک بخش به واجباتی چون نماز، روزه و حج اختصاص دارد.» 

انصاریان تأکید کرد: این روایت برای حفظ حقوق مردم و بیت‌المال است تا کسی حق دیگری را پایمال نکند، اختلاس و غارت اموال عمومی رخ ندهد و جامعه بر پایه عدالت اقتصادی شکل گیرد. 

وی با انتقاد از کاهش حضور مردم در جلسات دینی گفت: امروز تنها بخشی از بدنه مذهبی جامعه در مجالس دینی شرکت می‌کنند، در حالی که بسیاری گمان می‌کنند دین فقط نماز و روزه است. در حالی که دین مجموعه‌ای جامع است که در ۶۶۶۶ آیه قرآن و بیش از ۱۶ هزار روایت در کتاب شریف کافی تبیین شده است. 

اخلاق حوزه دین را «حقیقتی فطری، عقلی، علمی، فلسفی، محبتی و عشقی» توصیف کرد و هشدار داد: عمل نکردن به آن زیان‌های عمیقی برای فرد و جامعه دارد. 

وی در ادامه با ابراز تأسف از وضعیت حجاب و پوشش در جامعه گفت: دستور خدا درباره حفظ زیبایی و پوشش، به نفع زنان و مردان است تا جامعه از آسیب‌های اخلاقی در امان بماند. وی با اشاره به تجربه‌های شخصی خود افزود: «بارها از جوانان شنیده‌ام که می‌گویند هنگام حضور در منبر و شنیدن سخنان الهی ایمانمان قوی می‌شود، اما با خروج از مسجد و دیدن صحنه‌های ناهنجار، حال معنوی‌مان از بین می‌رود؛ این نشان‌دهنده تأثیر مستقیم فضای ظاهری جامعه بر روح جوانان است.»

تبلیغات