شناسهٔ خبر: 75756173 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات صنایع دستی در همدان پرداخت شد

همدان -ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات صنایع دستی از محل تبصره ۱۸ امسال به هنرمندان استان پرداخت شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سید مجتبی حسینی روز یکشنبه در نخستین همایش ملی زنجیره ارزش سفال و سرامیک به میزبانی شهر لالجین افزود: هنر سفالگری در لالجین حاصل پیوند مردم این سرزمین با طبیعت است و طراحی این هنر نیازمند مهارت ویژه ای است که اساتید این حوزه دارند و ماشین جایگزین آنها نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه کلید تداوم این هنر انتقال تجارب استاد به شاگرد است خاطر نشان کرد: فرایند تولید و فرآوری از شکل دادن،لعاب، پختن و فرایند تولید باید استاندارد سازی شود که بهترین اثر بخشی را داشته باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: بسته بندی و برند سازی را باید خودمان افزایش دهیم و چرخش مالی باید در استان همدان اتفاق بیفتد و برای ایجاد زنجیره ارزش باید بسته بندی و برند سازی در استان صورت گیرد و کالا باید خوب معرفی و برند سازی شود که متاسفانه تاکنون انجام نشده است و هم اینک اتفاقات خوبی در حال برنامه ریزی و زمینه سازی ها انجام شده است.

حسینی بر بازاریابی و صادرات سفال و سرامیک تاکید کرد و ادامه داد: با معرفی و برند سازی محصول می توان صادرات را افزایش داد تا هنرمندان این صنعت بتوانند از نتایج آن بهره ببرند.

هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات صنایع دستی در همدان پرداخت شد

دبیرخانه دائمی سفال و سرامیک در استان تشکیل شود

دبیر علمی همایش نیز در این آیین اظهار کرد: زنجیره و فرایند رشته سفال و سرامیک در دانشگاه بوعلی از سال آینده راه اندازی می‌شود.

یعقوب محمدی فر افزود: لالجین هزار کارگاه و ۲۰۰ نمایشگاه فعال دارد و یک سوم سفال دنیا را تولید می‌کند و در اقتصاد استان همدان حق دارد.

وی ادامه داد: زنجیره تولید سفال مقوله علمی بازاریابی و مارکتینگ باید از اهداف جدی مسوولان قرار گیرد تا این همایش موثر باشد و امیدوارم دبیرخانه دائمی سفال و سرامیک در استان تشکیل شود.

نبود رشته تخصصی سفال و سرامیک یکی از مشکلات این رشته است

رییس اتحادیه سفال و سرامیک لالجین نیز فقدان خاک مرغوب را از مشکلات هنرمندان سفال و سرامیک عنوان کرد و افزود: لالجین پایلوت سفال و سرامیک ایران است و امیدواریم که نگاه ویژه ای به مشکلات آنها شود.

مهدی کشوری دلاور سرمایه در گردش را یکی دیگر از مشکلات این بخش دانست و گفت: بحث آموزش و نبود رشته تخصصی سفال و سرامیک حتی در هنرستان‌ها حس می‌شود و باید به آموزش نگاه ویژه شود.

وی خواستار ایجاد دبیرخانه دائمی سفال و سرامیک با محوریت لالجین و در راستای احیای صنایع‌دستی کشور شد و ادامه داد: بیمه تامین اجتماعی از دیگر مشکلات این بخش است و از ۱۰ هزار نفر کارگر ۸۰ درصد بیمه نیستند و نیاز است در این راستا و اجرای معافیت تسهیلگری شود چراکه تولیدکنندگان قادر به پرداخت حق بیمه نیستند.

فرماندار بهار نیز در این آیین اظهار کرد: شهر جهانی لالجین گردشگری شبانه ندارد و امکان ماندگاری مسافران در شب نیست، ایجاد اقامتگاه‌های و برگزاری کنسرت ها می‌تواند ماندگاری مسافران را در این شهر رقم بزند.

ابراهیم لشکری آزاد با اشاره به اقدامات موثر استاندار همدان در مورد رفع مسائل کلان استان افزود: استان همدان روی ریل توسعه قرار گرفته و احساس آرامش و امیدواری بین مردم برقرار شده است.

وی ادامه داد: افتتاح دفتر امور خارجه می‌تواند در صادرات محصولات شهرستان ها راه گشا باشد و تبدیل نمایندگی میراث فرهنگی به ایجاد اداره میراث فرهنگی در شهرستان امیدوارم به زودی انجام شود.

لشکری آزاد اضافه کرد: ایجاد خواهر خواندگی برای شهرهایی در تونس و ترکیه در حال رایزنی است در راستای توسعه شهرستان بهار نیز ۷۰۰ میلیارد ریال برای روکش آسفالت راه‌های مواصلاتی شهرستان هزینه شده است.

نخستین همایش ملی زنجیره ارزش سفال و سرامیک لالجین از ۱۹ تا ۲۱ آبان ماه با محوریت لالجین شهر جهانی سفال در حال برگزاری است.