شناسهٔ خبر: 75754289 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

حماس: اسرائیل مسئول هرگونه تنش احتمالی به‌دلیل نقض‌ آتش بس است

اسماعیل رضوان، از رهبران جنبش حماس، با تأکید بر پایبندی کامل این جنبش به توافق آتش‌بس، رژیم اسرائیل را مسئول نقض‌های مکرر و تداوم حملات در غزه دانست.

صاحب‌خبر - به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، رضوان در گفت‌وگویی با شبکه الجزیره توضیح داد که حماس امروز پیکر افسر اسرائیلی «هدار گولدن» را تحویل داده است. او افزود که یافتن و بیرون آوردن اجساد چهار اسیر دیگر نیاز به اطلاعات، تجهیزات خاص و تیمی متخصص دارد و تأکید کرد که حماس آماده است این پرونده را در سریع‌ترین زمان ممکن ببندد و به مرحله دوم توافق وارد شود.

او همچنین رژیم صهیونیستی را مسئول نقض‌های مکرر آتش‌بس دانست و گفت اسرائیل همچنان شبانه‌روز در مناطق شرقی، شمالی و جنوبی نوار غزه – به‌ویژه در «منطقه زرد» که طبق توافق باید آتش‌بس در آن برقرار باشد – به تیراندازی و بمباران ادامه می‌دهد.

رضوان فاش کرد که از زمان آغاز آتش‌بس، ۲۴۱ شهید به‌دلیل حملات اسرائیل جان خود را از دست داده‌اند و شمار زخمی‌ها به ۶۱۹ نفر رسیده است، در حالی که تخریب گسترده زیرساخت‌های غزه با وجود اجرای توافق آتش‌بس نیز همچنان ادامه دارد.

در زمینه انسانی، او از عدم پایبندی اسرائیل به پروتکل انسانی توافق‌شده انتقاد کرد و گفت تنها ۱۵۰ تا ۲۰۰ کامیون کمک وارد غزه شده‌اند، در حالی که طبق توافق باید روزانه ۶۰۰ کامیون وارد می‌شد. وی افزود که وسایل ضروری از جمله چادر، کانکس و تجهیزات بازسازی زیرساخت‌ها تنها به‌صورت بسیار محدود وارد می‌شوند.

رضوان تأکید کرد که قحطی در غزه همچنان ادامه دارد و بیمارستان‌ها شدیداً به دارو نیاز دارند. وی اشاره کرد که بیش از ۱۵ هزار مجروح و بیمار نیاز به درمان، خارج از نوار غزه دارند، اما گذرگاه رفح همچنان بسته است.

وی بستن گذرگاه رفح را «جنایتی انسانی» دانست و از جامعه جهانی و میانجی‌گران خواست تا برای بازگشایی این گذرگاه و اجرای پروتکل انسانی و آتش‌بس بر اسرائیل فشار بیاورند.

در خصوص «منطقه خط زرد»، رضوان گفت حماس پیشنهادی به میانجی‌ها ارائه داده تا نیروهای خود را از این منطقه – به‌ویژه از ناحیه رفح – خارج کند تا بهانه‌ای به دست اسرائیل برای حمله داده نشود.

وی تأکید کرد که مقاومت تنها در صورت تعرض نیروهای اسرائیلی از خود دفاع خواهد کرد و خروج نیروهای مقاومت باید با امنیت، عزت و کرامت انجام گیرد، نه در چارچوب بازی‌های سیاسی و انتخاباتی اسرائیل.

رضوان از میانجی‌ها و دولت آمریکا خواست تا رژیم صهیونیستی را برای اجرای توافق آتش‌بس و آغاز مرحله دوم، تحت فشار قرار دهند و بار دیگر تأکید کرد که حماس خواستار ادامه آرامش و پایبندی به توافق است، اما مسئولیت هرگونه تشدید درگیری بر عهده اسرائیل خواهد بود.

از زمان آغاز مرحله نخست آتش‌بس در ۱۰ اکتبر گذشته، گروه‌های فلسطینی تاکنون ۲۰ اسیر اسرائیلی را زنده و پیکر ۲۵ نفر از مجموع ۲۸ نفر را تحویل داده‌اند. اسرائیل آغاز مذاکرات برای مرحله دوم را منوط به دریافت باقی اجساد می‌داند، در حالی که حماس می‌گوید به‌دلیل ویرانی گسترده در غزه، استخراج آنها زمان‌بر است.

این در حالی است که بنا بر اعلام دفتر رسانه‌ای دولت غزه، حدود ۹۵۰۰ شهید فلسطینی هنوز زیر آوار باقی مانده‌اند. همچنین بیش از ۱۰ هزار اسیر فلسطینی، از جمله زنان و کودکان، در زندان‌های اسرائیل نگهداری می‌شوند و طبق گزارش‌های حقوق بشری و رسانه‌ای، بسیاری از آنان تحت شکنجه، گرسنگی و بی‌توجهی پزشکی قرار دارند و شماری از آنان جان باخته‌اند.

انتهای پیام/