شناسهٔ خبر: 75751617 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دانشگاه پزشکی بوشهر: مصرف مداوم عصاره‌های آماده غذایی عامل بیماری‌های قلبی است

بوشهر - ایرنا- مدیر اداره غذا معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف مداوم عصاره‌های طعم‌دهنده آماده غذایی می‌تواند در افراد باعث بیماری‌های قلبی عروقی شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمد حسین رکاب پور روز دوشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: عصاره‌های طعم‌دهنده غذای از جمله افزودنی‌های غذایی پرطرفدار هستند که به دلیل طعم قوی و غنی در طیف گسترده‌ای از غذاها کاربرد دارند.

وی افزود: مصرف این عصاره‌ها برای گروه‌های پرخطر همانند بیماران با فشارخون بالا یا قلبی عروقی (به دلیل سدیم بالا)، بیماران کلیوی، کودکان خردسال و افراد حساس به MSG (مونو سدیم گلوتامات) یا لاکتوز توصیه نمی‌شود.

مدیر اداره غذا معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: عصاره‌های طعم‌دهنده غذایی با تغلیظ مواد مغذی و طعم‌دهنده‌های موجود در گوشت گاو، گوسفند و یا مرغ تهیه و به‌صورت پودر، مایع یا قرص عرضه می‌شوند.

رکاب پور به مضرات و محدودیت‌های عصاره‌های طعم‌دهنده آماده غذایی اشاره کرد و گفت: مقادیر این عصاره‌ها در مقایسه با عصاره‌های خانگی طبیعی بسیار کمتر است همچنین این عصاره‌ها به دلیل غلظت بالا و محتوای نمک زیاد باید به مقدار کم استفاده شوند.

وی درباره نوع مصرف عصاره‌های آماده غذایی اظهارکرد: اولویت همیشه با عصاره‌های طعم‌دهنده طبیعی است و مصرف متعادل عصاره‌های آماده حدود ۳ تا ۴ بار در ماه برای افراد سالم مشکلی ندارد همچنین قابل ذکر است عصاره‌های طعم‌دهنده آماده غذایی به دلیل ارزش تغذیه‌ای پایین نباید به‌طور روزمره استفاده شوند.

مدیر اداره غذا معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به انتخاب محصول با کیفیت و دارای استانداردهای بهداشتی تأکید کرد و افزود: توجه به برچسب نشانگر رنگی تغذیه‌ای و شماره پروانه بهداشتی ساخت روی محصولات یک راهنمای مطمئن برای انتخاب مواد غذایی سالم‌تر است.