شناسهٔ خبر: 75740336 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

انس با قرآن؛ راهی برای نورانیت خانه‌ها و آرامش دل‌ها

حجت‌الاسلام‌ محمد نوروز پور، با اشاره به قرآن به‌عنوان کامل‌ترین کتاب آسمانی و مونسی برای آرامش انسان، بر ضرورت انس و برنامه‌ریزی خانواده‌ها به‌ویژه جوانان با قرآن تأکید کرد و سوره‌ها و آیات پربرکت برای تلاوت در اوقات مختلف روز را برشمرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد نوروز پور، کارشناس مذهبی و مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف کشور، در برنامه «به‌وقت گفت‌و‌گو» با اشاره به جایگاه رفیع قرآن کریم، به تبیین راه‌های بهره‌مندی بیشتر از این کتاب آسمانی پرداخت.

این کارشناس مذهبی در آغاز با بیان حدیثی از امام صادق (ع) مبنی بر اینکه «به دنبال مونسی بودم که در پناه او آرامش یابم، و آن را در قرائت قرآن یافتم»، اظهار داشت: قرآن کامل‌ترین کتاب آسمانی است که خداوند برای هدایت بشر فرستاده و خودش حافظ آن است.

حجت‌الاسلام نوروز پور با اشاره به آیه «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ» خاطرنشان کرد: کتاب‌های پیشین الهی متأسفانه به دست بشر دچار تحریف شدند، اما خداوند درباره قرآن فرمود که خودش نازل‌کننده و حافظ آن است و اجازه تحریف در آن را نداده است. در سراسر دنیا، در پنج قاره، همین قرآن واحد در دست مسلمانان است و از صدر اسلام تاکنون تغییر نکرده است.

وی ویژگی منحصر‌به‌فرد قرآن را تازگی همیشگی آن دانست و تصریح کرد: هیچ کتابی جز قرآن نیست که بار‌ها خوانده شود و باز تکراری نباشد. مفسران شیعه و اهل‌سنت طی قرون مختلف تفاسیر گوناگونی نگاشته‌اند و هر روز نکته‌ای تازه از آن استخراج می‌شود و این خود از اعجاز قرآن است.

مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) مبنی بر «خَیرُکُم مَن تَعَلَّمَ القُرآنَ وَعَلَّمَهُ» تأکید کرد: بهترینِ ما کسی است که قرآن را بیاموزد و آن را به دیگران نیز بیاموزاند. پس باید یا در مسیر آموزش قرآن باشیم یا در جایگاه انتقال‌دهنده آن.

حجت‌الاسلام نوروز پور در رادیو گفت‌و‌گو خطاب به خانواده‌ها گفت: خانواده‌ها همان‌گونه که برای آموزش زبان یا مهارت‌های دیگر هزینه و برنامه‌ریزی می‌کنند، برای قرآن هم باید برنامه داشته باشند، به‌ویژه جوانان باید با قرآن مأنوس شوند.

وی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) «مَن قَرَأَ القُرآنَ وَهُوَ مُؤمِنٌ، اخْتَلَطَ القُرآنُ بِلَحمِهِ وَدَمِهِ» اظهار داشت: جوانی که باایمان با قرآن انس گیرد، قرآن با گوشت و خون او درهم می‌آمیزد و خداوند او را در زمره فرشتگان بزرگوار قرار می‌دهد.

این کارشناس مذهبی با تأکید بر نورانیت خانه‌ها با تلاوت قرآن، به حدیثی از پیامبر (ص) اشاره کرد که فرمودند: «بیوتکم بتلاوة القرآن»؛ خانه‌هایتان را با تلاوت قرآن روشن کنید. وی افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) «زهرا» نامیده شدند؛ زیرا در حال عبادت، نور از محرابشان منتشر می‌شد؛ بنابراین ما نیز باید خانه‌هایمان را با آیات نورانی قرآن روشن کنیم.

حجت‌الاسلام نوروز پور در پایان به سوره‌ها و آیات پربرکت برای تلاوت در اوقات مختلف اشاره و توصیه کرد: صبح‌ها تلاوت سوره یس و شب‌ها پیش از خواب، سوره ملک و واقعه بسیار سفارش شده است. سوره واقعه برای وسعت روزی و سیمای نیکو و سوره ملک برای امنیت در قبر و قیامت مؤثر است. همچنین روز خود را با خواندن یازده بار «قل هو الله احد» آغاز کنید که برکات فراوان دارد و آیت‌الکرسی نیز صبح و شب انسان را از آفات محافظت می‌کند. اگر بتوانیم همواره قرآنی همراه داشته باشیم، در پناه آن خواهیم بود و ان‌شاءالله رحمت و برکت الهی شامل حالمان می‌شود.

انتهای پیام/