شناسهٔ خبر: 75737663 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

در آستانه سی‌وسومین هفته کتاب؛

اردوی کتابخوانی عشایر فارس برگزار می‌شود/ تلاش برای تحقق عدالت فرهنگی در مناطق محروم

فارس- مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان فارس با اشاره به اینکه برنامه‌های هفته کتاب برای عشایر استان فارس نیز برگزار می‌شود، گفت: یکی از این برنامه‌ها، اجرای اردوی کتابخوانی در میان عشایر استان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، محمدحسین فیروزی، ظهر یکشنبه در نشست خبری طرح‌های کتابخوانی جامعه عشایر فارس که با حضور مدیران کتابخانه‌های عمومی، آموزش و پرورش عشایر، امور اجتماعی استانداری، بسیج عشایر و امور عشایری استان فارس ظهر یکشنبه در سالن کتابدار کتابخانه عمومی رئیسی اردکانی برگزار شد، با اشاره به آغاز سی‌وسومین هفته کتاب از ۲۴ آبان‌ماه جاری بیان کرد: در سه سال گذشته استان فارس به یمن طرح‌های خلاقانه جزو استان‌های پیشرو در این زمینه بوده و در سه سال گذشته اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان اقدام به برنامه‌ریزی اردوی کتابخوانی عشایری کرد و توانست با کمک مجموعه‌های مختلف، در این زمینه نیز پیشرو باشد.

فیروزی از دسترس‌پذیری فرهنگی به محتواهای آموزشی در قالب این طرح‌ها اشاره کرد و افزود: اردوهای کتابخوانی عشایر با محوریت خانواده در مناطق مختلف استان برگزار می‌شود و این اردوها فقط برای دانش‌آموزان نیست و بیش از ۲۰ دستگاه اجرایی در این اردوها مشارکت می‌کنند در حالی‌که این رویداد فرهنگی یک روزه محور حل مشکل منطقه محل اجرای اردو می‌شود.

اردوی کتابخوانی خدمات فرهنگی را به سیاه‌چادرها برد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با اشاره به اینکه اردوی کتابخوانی توانسته خدمات فرهنگی را به سیاه‌چادرها ببرد از اجرای نخستین اردوی کتابخوانی عشایر در سال جاری در دهه اول آذرماه خبر داد که در منطقه «بیخ و بنگل» داراب برگزار می شود.

فیروزی، برگزاری اجرای طرح «آب و کتاب» را در راستای کمک به عدالت فرهنگی در نقاط محروم دانست و گفت: این طرح کمک می‌کند تا نشریات و کتاب به وسیله خودروهای آب رسان به مناطق عشایری برده شوند و مرحله دوم آن به وسیله ۵۵ خودرو در ۲۲ شهرستان اجرا می شود.

وی با اعلام اینکه رویداد «سفیر کتاب ۲» با کمک اداره کل آموزش و پرورش عشایری فارس برگزار می شود، عنوان کرد: تلاش می کنیم با کمک ۴۰ سفیر و راهبر آموزشی، کتاب و نشریات را به ۵۳۰ مدرسه عشایری استان برسانیم.

فیروزی با تشریح اینکه در قالب این طرح منابع و کتاب‌های جدید در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد، افزود: این چرخه تا پایان سال تحصیلی به طور مستمر ادامه می‌یابد و بیش از ۲۰۰ نیرو از اداره کل در این چرخه کمک می‌کنند تا عمق بخشی کتابخوانی در بین عشایر فارس محقق شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس برگزاری جشنواره کتابخوانی دانش آموزان عشایر را در راستای ارزیابی عملکرد این طرح‌ها دانست و گفت: این جشنواره افزون بر اینکه به سنجش این طرح می‌پردازد، دانش آموزان را به عنوان پیشران کتابخوانی در میان عشایر هدف قرار داده است.

وی از برگزاری آیین پایانی این جشنواره در اردیبهشت ماه خبر داد و افزود: در طرح «پیک هدهد سفید» سه هزار جلد پیک بین دانش آموزان در مرحله اول توزیع می‌شود.

خدمات فرهنگی و اجتماعی زیبنده عشایر است

محمدحسن موسوی، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری فارس نیز در ابتدای این نشست فلسفه عدالت در جوامع امروز را مورد اشاره قرار داد و گفت: به واسطه این موضوع می توانیم خدمات اجتماعی را در اختیار همه اقشار قرار دهیم. یکی از این خدمات کمک‌هایی است که شایسته جامعه عشایری است.

به گفته او، کتاب در جامعه عشایر در نگاه اول زودبازده نبود اما نفس کار زیبنده و شایسته است. با توجه به اینکه فارس دارای بزرگترین جامعه عشایری کشور است، می‌طلبد این سرمایه‌گذاری اجتماعی اتفاق بیفتد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری فارس با تاکید بر اینکه کتاب، محور نگاه اجتماعی و اندیشه های عقلانی است، تصریح کرد: تقاضا داریم این اقدام ادامه‌دار شود.

عبدالحمید کریمی مدیرکل امور عشایری فارس نیز در این نشست خاستگاه نهضت سواد آموزی را استان فارس به همت محمد بهمن بیگی، پدر آموزش عشایری ایران عنوان کرد و گفت: عشایر فارس از لحاظ قومیت و زبان، رنگین کمان اقوام در کشور هستند بنابراین تلاش کردیم به دور از قومیت‌ها و با هماهنگی نهادهای مرتبط خدمات فرهنگی مناسبی عرصه کنیم.

وی با اشاره به اجرای طرح «آب و کتاب» که برای اولین بار در کشور در استان فارس آغاز شد، اعلام کرد: این طرح نخستین بار در مناطق عشایری جهرم اجرا شد و امیدواریم این طرح‌ها در ارتقای فرهنگی جامعه عشایری موثر باشد.

عشایر فارس مظلوم در عین حال مقتدر هستند

سیدمحمد شکوهی فرمانده بسیج سپاه عشایر فارس نیز با بیان اینکه در بین جامعه عشایری مدیران این قشر یک تعامل و هماهنگی بی‌نظیر دارند، اعلام کرد: جامعه عشایری استان فارس مظلوم در عین حال مقتدر هستند و برای حق جامعه عشایر مطالبه داریم. بسیج عشایری افزون بر پویش‌های کتابخوانی رایج یک پویش جداگانه دارد با نام «خط امین» که از هفته بسیج آغاز خواهد شد.

فرمانده بسیج سپاه عشایر فارس با یادآوری اینکه جامعه عشایری فارس در کتابخوانی سابقه طولانی دارد، افزود: دو چیز در جامعه عشایری پر سابقه است؛ گوش دادن به رادیو و مطالعه طرفدار دارد.

شکوهی از نقش پایگاه های مقاومت بسیج در کتابخوانی عشایر نام برد و گفت: از ۳۰ آذر اردوی کتابخوانی در یکی از مناطق برگزار خواهیم کرد.

میثم رضازاده چگینی، مدیرکل آموزش و پرورش عشایر استان فارس هم در این نشست، هدف اصلی این سازمان را تحقق عدالت آموزشی دانست و گفت: نگرش و رویکرد کتابخانه‌های عمومی به این حوزه ستودنی است بنابراین مجموعه ما از این موضوع استقبال کرد.

وی یکی از این اقدامات را دایمی شدن کتابخانه‌ها در مدارس شبانه روزی اعلام کرد و افزود: طرح سفیر کتاب اتفاقی ارزشمند است که خوشبختانه جواب داده است. همچنین طرح آب و کتاب که با همکاری امور عشایر روی می دهد، توانسته به رشد کتابخوانی در میان عشایر استان فارس کمک کند.