شناسهٔ خبر: 75736182 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

رونمایی از محصول نوآورانه «چاپگر سه بعدی طراحی سطوح مواد غذایی”

احسان روحانی، رئیس پردیس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد، از بومی‌سازی فناوری چاپگر سه‌بعدی در صنعت غذا و رونمایی از محصول نوآورانه «چاپگر سه بعدی طراحی سطوح مواد غذایی” خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ احسان روحانی در حاشیه رویداد «موکا» (ما و کارآفرینان ایران) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرنامه دانشجویان ایران اظهار داشت: چاپ سه‌بعدی با سرعتی چشمگیر در جهان در حال پیشرفت است و نقش مهمی در کاهش فاصله میان ایده تا اجرا ایفا می‌کند. این فناوری به‌ویژه در صنایع غذایی، زمینه‌ساز تولید محصولات دقیق، شخصی‌سازی‌شده و باکیفیت است. 

وی با اشاره به توسعه روز افزون کاربرد چاپگرهای سه‌بعدی، افزود: این فناوری در تولید مواد غذایی متناسب با نیازهای اقشار و گروه‌های مختلف‌جامعه مانند کودکان، بیماران و سالمندان بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. ما نیز با تکیه بر دانش و توان داخلی و بر اساس اعلام نیاز یکی‌از شرکت‌های زنجیره‌ای تولید مواد غذایی موفق به ساخت چاپگر سه بعدی طراحی سطوح مواد غذایی تحت عنوان «دستگاه سس‌زن اتوماتیک» به کمک فناوری چاپ سه‌بعدی شده‌ایم. 
مجری این طرح با معرفی این محصول تصریح کرد: دستگاه سس‌زن اتوماتیک، حاصل تلفیق دانش مهندسی مکانیک، الکترونیک، طراحی صنعتی، مهندسی مواد و چاپ سه‌بعدی است. 

حذف دخالت دست در فرآیند طراحی سطوح مواد خوراکی با سس در این طرح، موجبات ارتقای بهداشت تولید غذا، کاهش هزینه و امکان شخصی‌سازی ظاهر مواد خوراکی با استفاده از سس، را فراهم کرده است. 

روحانی همچنین گفت: در این پروژه از یک برد الکترونیکی اختصاصی با قابلیت کنترل همزمان سنسورها و موتورها استفاده شده است که با استفاده زبان برنامه‌نویسی نزدیک به سخت‌افزار طراحی شده و کاملاً قابل شخصی‌سازی است. 

وی افزود: این دستگاه برای نخستین بار در حاشیه رویداد «موکا» در دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد رونمایی شد. رویداد موکا از جمله رویدادهای تحولی مبتنی بر فناوری است که باهدف آشنایی جوانان با کارآفرینان برتر کشور به صورت دوره‌ای برگزار می‌شود. 
احسان روحانی در ادامه با بیان اهمیت برگزاری دوره‌ای رویدادهای موکا، اظهار داشت: این رویدادها بستر مناسبی برای تبادل تجربه میان کارآفرینان و دانشجویان فراهم می‌کند و نقش مؤثری در تقویت روحیه نوآوری و کارآفرینی در میان نسل جوان دارد. 
روحانی در پایان با قدردانی از تلاش اعضای تیم فناور در این طرح شامل خانم مهندس ابراهیمی نژاد و مهندس‌کریم و همچنین برگزارکنندگان رویدادهای موکا، تأکید کرد: برگزاری چنین برنامه‌هایی موجب انتقال تجربیات ارزشمند کارآفرینان، ایجاد فضای تعامل مستقیم علمی مابین دانشجو و کارآفرینان و همچنین کمک به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کشور می‌شود.