شناسهٔ خبر: 75720863 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۴۲ هزار تن کنسانتره دامی در آذربایجان‌غربی تولید شد

ارومیه - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی اعلام کرد: امسال ۱۷ کارخانه خوراک دام در استان بیش از ۴۲ هزار تن کنسانتره دامی تولید و میان دامداران توزیع کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

پرویز بستانچی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس تکالیف قانونی و مفاد برنامه هفتم توسعه کشور، وزارت جهاد کشاورزی موظف است برای کاهش وابستگی به واردات نهاده‌های دامی، دست‌کم ۵۰ درصد از نیاز کشور را از طریق افزایش بهره‌وری و ارتقای کیفیت خوراک دام و طیور در داخل تأمین کند.

وی با اشاره به ظرفیت قابل توجه کارخانجات خوراک دام در آذربایجان‌غربی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۲ واحد تولید خوراک دام و طیور با ظرفیت اسمی بیش از یک‌میلیون و ۳۱۰ هزار تن در سال در استان مشغول به کار هستند که از این تعداد، حدود ۱۷ واحد به‌صورت تخصصی در زمینه تولید کنسانتره دامی فعالیت می‌کنند.

بستانچی با بیان اینکه آذربایجان‌غربی از استان‌های پیشرو در تولید خوراک دام در کشور به شمار می‌رود، ادامه داد: توسعه این واحدها با استفاده از فناوری‌های نوین موجب افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های تولید، ارتقای سلامت دام، بهبود کیفیت محصولات دامی و رشد بازده اقتصادی در واحدهای دامداری می‌شود.

وی تأکید کرد: توجه به تولید داخلی خوراک دام از راهبردهای مهم بخش کشاورزی در مسیر تحقق امنیت غذایی پایدار کشور است و حمایت از تولیدکنندگان این بخش نقش بسزایی در دستیابی به اهداف کلان برنامه هفتم توسعه دارد.

به گزارش ایرنا، کنسانتره دامی شامل ترکیبی از مواد مغذی مورد نیاز برای پرواربندی دام است و معمولاً بیش از هفت درصد پروتئین و ۱۸ درصد فیبر دارد. با این حال، مفهوم کنسانتره در تغذیه طیور متفاوت بوده و شامل مواد ریزمغذی مانند اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها، مواد معدنی، فسفر و کلسیم می‌شود.

استان آذربایجان‌غربی دارای بیش از ۹ میلیون واحد دام و طیور است که ظرفیت بالایی برای توسعه صنایع مرتبط با خوراک دام فراهم کرده است.