شناسهٔ خبر: 75714275 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

در «شبِ ایران» میدان انقلاب چه گذشت؟ / قوت گرفتن اجرای همایون در آزادی

ویژه‌ برنامه «شب ایران» با کنسرت خیابانی و رایگان چهار خواننده و ارکستر سمفونیک تهران، شب گذشته با حضور پرشور مردم در میدان انقلاب پایتخت برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین، در عصر جمعه‌ای پرهیاهو، میدان انقلاب برای ساعتی رنگ دیگری گرفت؛ صدای موسیقی در میان ازدحام مردم پیچید و مجسمه‌ای تازه از دل تاریخ ایران قد برافراشت تا روایتگر غرور و شکوه سرزمین کهن باشد.

در این برنامه که قرار بود پنج خواننده از جمله پرواز همای، حامد همایون، گرشا رضایی، میثم ابراهیمی و راغب اجرا داشته باشند، تنها چهار نفر روی صحنه رفتند و گرشا رضایی بنا بر دلایلی نامعلوم در این برنامه اجرا نداشت.

این ویژه‌برنامه با شعار «مقابل ایران دوباره زانو می‌زنید» به مناسبت رونمایی از مجسمه «زانو زنندگان برابر ایران» به‌ عنوان نمادی از ایستادگی، همبستگی و هویت تاریخی ملت ایران برگزار شد، این مجسمه که توسط پیام قانع با ارتفاع هفت متر ساخته شده است، بازتابی از صحنه‌ای تاریخی است که والرین امپراتور روم پس از شکست در برابر ایران زانو زد؛ واقعه‌ای که نماد ایستادگی و عظمت ملت ایران در برابر سلطه‌گران در طول تاریخ به شمار می‌رود.

نورافشانی، پخش آثار نمایشی برای بازآفرینی جلوه‌های حماسی تاریخ ایران از دیگر بخش‌های این برنامه بود، همچنین نمایشگرهایی در محیط پیرامون میدان انقلاب نصب شده بود و تصویر پرچم کشورمان به نمایش گذاشته شده بود.

در «شبِ ایران» میدان انقلاب چه گذشت؟/ قوت گرفتن اجرای همایون در آزادی

در حالی که مردم منتظر آغاز مراسم بودند به علت تاخیر در هماهنگی نوازنده‌ها، خواننده‌ها و فرآیند تنظیم سیستم صوتی، قطعه «علاج» محسن چاوشی پخش شد، هر چند که برخی از مردم با انتقاد از تاخیر در برگزاری برنامه و برودت هوا، برنامه را ترک کردند. برخی نیز اعلام کردند که برنامه «شب ایران» در یک هفته اخیر از طریق ارسال پیامک به شهروندان اطلاع‌رسانی شده و مطمئنا برای برگزاری این برنامه از یک ماه گذشته برنامه‌ریزی شده است اما تاخیر در برگزاری و حل نشدن مشکلات فنی، قابل پذیرش نیست.

با وجود این انتقادها، برنامه با حدود ۵۰ دقیقه تاخیر از زمان اعلام شده (ساعت ۱۸) آغاز شد و مجید واشقانی مجری برنامه در صحنه حضور پیدا کرد.

واشقانی در بخش‌هایی از برنامه، داستان‌هایی از شاهنامه، جنگ‌آوری پهلوانان، سرداران و مدافعان کشورمان را بیان می‌کرد و تصاویر و فیلم‌هایی از جنگ‌آوری آنان نیز در نمایشگر، به نمایش گذاشته می‌شد.

همه ما فارغ از هنر نوع عقیده، عاشق کشورمان هستیم

همچنین در بخش‌هایی از برنامه خوانندگان قطعاتی را با مضمون ایران برای مخاطبان اجرا می‌کردند، مصطفی راغب خواننده موسیقی پاپ به عنوان نخستین خواننده در صحنه حضور پیدا کرد.

راغب ضمن عذرخواهی بابت تاخیر در برگزاری برنامه خطاب به مخاطبان اظهارکرد: خیلی خوشحال هستم که شما را اینجا می‌بینم و امیدوارم همیشه حال دلتان خوب باشد، شاد باشید و بخندید و همیشه پرچم کشورمان سرافراز باشد.

در «شبِ ایران» میدان انقلاب چه گذشت؟/ قوت گرفتن اجرای همایون در آزادی

این خواننده گفت: همه ما فارغ از ایده‌ها، عقیده‌ها و همه نوع پوشش‌ها، عاشق کشورمان هستیم، هر چند که خیلی از ما به دلیل مشکلات اقتصادی و مشکلات دیگری که در جامعه وجود دارد، شاید در شرایط سختی باشیم اما امشب گردهم آمدیم تا برای ایران بخوانیم و حال دلمان خوب باشد.

وی سپس قطعه «چو ایران مباشد تن من مباد/ در این بوم و بر زنده یک تن مباد/ همه سربسر تن به کشتن دهیم/ به از آنکه کشور به دشمن دهیم» با شعری از فردوسی را با همراهی ساز ویولن خواند.

«هوای عشق» قطعه دیگری بود که راغب در این برنامه اجرا کرد و برخی از مخاطبان نیز با این قطعه همخوانی کردند.

همخوانی مردم با «ای ایران»

در بخش بعدی برنامه «شب ایران» ارکستر سمفونیک تهران به رهبری نصیر حیدریان در صحنه حضور پیدا کرد و قطعه‌های «رقص دایره» اثر حشمت سنجری و «ای ایران» اثر روح الله خالقی را به صورت بی‌کلام اجرا کرد.

تنظیم سیستم صوتی برای ارکستر سمفونیک بسیار نامناسب بود و در اجرای قطعه «رقص دایره»، تنها صدای سازهای کوبه‌ای شنیده می‌شد و صدای سایر سازها قابل تشخیص نبود، همچنین در اجرای قطعه «ای ایران» نیز این روند ادامه داشت اما برخی از مخاطبان با این قطعه همخوانی کردند.

بخش دیگری از این برنامه به اجرای حامد همایون خوانند موسیقی پاپ اختصاص داشت، وی پس از حضور در صحنه در سخنانی خطاب به مخاطبان اظهارکرد: خیلی خوشحال هستم که شما را می‌بینم، امیدوارم که سالم و سلامت باشید، ایرانی بودن فقط در این نیست که ما در گذرنامه خود یک اسم ایرانی داشته باشیم، ایرانی بودن یک عشق است که از کودکی در وجود همه ما است.

همایون سپس قطعه‌های «چنین کنم چنان کنم» و «مجنون» را خواند، هر چند که این قطعات به صورت پلی بک اجرا شد، با این وجود شور و حال خاصی در میان مخاطبان ایجاد کرد.

میثم ابراهیمی دیگر خواننده موسیقی پاپ نیز در این برنامه قطعه‌های «وطن ای روح و تن، وطن فدای خاک تو، تمام جون من» و «عروسک» را خواند.

همچنین در این برنامه پرواز همای خواننده موسیقی سنتی به همراه گروه «مستان نو» قطعاتی را با مضمون ایران همچون «ایران ای سرای من»، «سرزمین بی‌کران» و «دیوانه چو دیوانه ببیند خوشش آید» را اجرا کرد.

ویژه‌برنامه «شب ایران» با پخش قطعه «ایران ایران» با شعری از زنده‌ یاد تورج نگهبان، آهنگسازی و تنظیم محمد سریر و خوانندگی زنده‌یاد محمد نوری و همخوانی مردم با این قطعه به پایان رسید.

در «شبِ ایران» میدان انقلاب چه گذشت؟/ قوت گرفتن اجرای همایون در آزادی

نکته قابل توجه ویژه‌برنامه «شب ایران» این بود که با وجود برودت هوا، جمعیت کثیری در این رویداد به صورت منظم و سازمان یافته در صندلی‌هایی که از قبل در میدان و مقابل استیج چیده شده بود حضور پیدا کرده بودند و بسیاری از آنان پرچم ایران را در دست داشتند.

چرا شرایط برگزاری کنسرت همایون شجریان را مهیا نکردید؟

کنسرت رایگان همایون شجریان نیز قرار بود با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۱۴ شهریورماه ساعت ۲۲ در میدان آزادی برگزار شود که به دلیل ناهماهنگی‌هایی امکان برگزاری این کنسرت از سوی شهرداری تهران محقق نشد اما با این وجود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مصاحبه‌های متعددی اعلام کرده که رایزنی با شجریان برای برگزاری کنسرت انجام خواهد شد اما تاکنون خبری در این رابطه منتشر نشده است.

حال این پرسش مطرح می‌شود که شهرداری تهران از دو روز گذشته برنامه‌ریزی‌های لازم را برای برگزاری برنامه «شب ایران» در میدان انقلاب یکی از میادین اصلی و پرتردد تهران انجام داده است و نشان داد توانایی برگزاری چنین رویدادی را دارد اما چرا کنسرت همایون شجریان برگزار نشد؟

با برگزاری ویژه‌برنامه «شب ایران» و کنسرت رایگان و خیابانی خوانندگان، امید می رود چنین رویدادهایی ادامه پیدا کند و تنها به مناسبت‌های خاص منتهی نشود و همه خوانندگان بتوانند چنین کنسرت‌هایی را برگزار کنند و شهروندان نیز از این برنامه‌ها بهره‌مند شوند.