شناسهٔ خبر: 75708681 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

سردار سرتیپ پاسدار عبدالرضا عابد: جنوب شرق ایران قلب تپنده توسعه ملی است / ریل راه‌آهن تا پایان سال به چابهار می‌رسد

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص)، در همایش «بسیج، توسعه و امنیت پایدار جنوب شرق کشور» گفت: منطقه جنوب شرق ایران با ظرفیت‌های عظیم انسانی، طبیعی و ژئوپلیتیکی خود می‌تواند به پیشران توسعه کشور تبدیل شود. وی از پیشرفت پروژه‌های بزرگ قرارگاه از جمله راه‌آهن چابهار–زاهدان و طرح آبرسانی از دشت تهلاب به زاهدان خبر داد و تأکید کرد که این منطقه نه حاشیه، بلکه قلب تپنده ایران است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا، همایش «بسیج، توسعه و امنیت پایدار جنوب شرق کشور» به میزبانی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) و با حضور سردار سرلشکر سید یحیی صفوی برگزار شد. در این نشست تخصصی که با هدف بررسی راهکار‌های علمی و عملی برای پیشرفت مناطق مرزی برگزار گردید، فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) بر لزوم توجه ویژه به ظرفیت‌های مغفول جنوب شرق کشور تأکید کرد و گفت: توسعه این منطقه معادل با جهش اقتصادی ملی است.
 
سردار سرتیپ پاسدار عبدالرضا عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص)، در این همایش ضمن تسلیت ایام فاطمیه اظهار داشت که ظرفیت‌های بسیار خوبی در منطقه جنوب شرق کشور وجود دارد که با وجود اقدامات و تلاش‌های صورت‌گرفته، هنوز به‌طور کامل از آنها استفاده نشده است.

وی با اشاره به چالش‌های زیرساختی این منطقه از جمله کمبود راه‌های ارتباطی، آب، خدمات بهداشت و درمان و آموزش افزود که جنوب شرق ایران از موقعیتی ژئوپلیتیکی ممتاز برخوردار است؛ همجواری با مرز‌های آبی و زمینی گسترده شامل ۷۰۰ کیلومتر مرز آبی و ۱۸۰۰ کیلومتر مرز زمینی، دسترسی مستقیم به آب‌های آزاد، نقش حیاتی در کریدور‌های ترانزیتی، منابع طبیعی و معدنی غنی، زمین‌های مستعد کشاورزی، ظرفیت‌های انرژی خورشیدی و بادی و از همه مهم‌تر، وجود جوانان پرتلاش و باانگیزه، فرهنگ‌های متنوع و روحیه کارآفرینی، همگی نشان می‌دهد که این منطقه ظرفیت بالایی برای توسعه دارد.

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) ضمن قدردانی از سردار سرلشکر سید یحیی صفوی بابت حضور در همایش و یادکرد از سردار سرلشکر شهید محمد باقری، رئیس فقید ستاد کل نیرو‌های مسلح، تأکید کرد که قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) از آغاز فعالیت خود، مأموریت توسعه زیرساخت‌ها در مناطق مرزی و کمتر توسعه‌یافته را در اولویت قرار داده و حضور جدی این قرارگاه در جنوب شرق کشور مصداق همین رویکرد است.

وی ادامه داد که پروژه‌های مهمی مانند خط هفتم سراسری انتقال گاز، راه زابل–زاهدان، سد چاه‌نیمه چهار و ده‌ها طرح عمرانی دیگر در این منطقه با تلاش نیرو‌های قرارگاه به سرانجام رسیده و در حال حاضر بیش از ۱۰ درصد پروژه‌های قرارگاه در جنوب شرق در حال اجراست.

سردار عابد مهم‌ترین این پروژه‌ها را راه‌آهن چابهار–زاهدان دانست و تصریح کرد که این پروژه ملی به‌عنوان شریان حیاتی توسعه شرق کشور با جدیت در حال اجراست و ان‌شاءالله تا پایان سال جاری ریل به چابهار خواهد رسید.

وی همچنین از اجرای طرح بزرگ آبرسانی از دشت تهلاب به زاهدان خبر داد و گفت که در صورت تأمین منابع مالی، این پروژه می‌تواند دغدغه آبرسانی به شهر‌ها و روستا‌های استان را به‌طور کامل برطرف کند.

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) در پایان سخنان خود با تأکید بر ضرورت نگاه ملی به توسعه این منطقه اظهار داشت که جنوب شرق ایران نه حاشیه است و نه نقطه‌ضعف؛ بلکه قلبی است که اگر خون توسعه پایدار در آن جریان یابد، می‌تواند کل کشور را به حرکت درآورد. او تأکید کرد که باید با نگاه علمی، ملی و با روحیه بسیجی، طرح‌هایی تدوین و اجرا شود که این منطقه را به شکوفایی واقعی برساند.

شایان ذکر است در این همایش سه کارگاه آموزشی تخصصی در حوزه‌های راه و شهرسازی، آب و نیرو و مسائل دریایی برگزار شد و مقالات علمی مرتبط با توسعه و امنیت پایدار جنوب شرق کشور ارائه گردید.

انتهای پیام/