شناسهٔ خبر: 75707430 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

خطیب جمعه قم: محور مقاومت از هر زمان آماده‌تر است

قم – ایرنا – امام جمعه موقت قم هجمه‌های سنگین علیه ایران و جبهه مقاومت در ۲ سال اخیر را مورد اشاره قرار داد و گفت: امت اسلامی بیدار است و محور مقاومت در منطقه بیش از هر زمان دیگر آمادگی دارد؛ هرگونه تحرک دشمن در جهان اسلام با پاسخ‌های کوبنده مواجه خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت‌الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های این هفته نمازجمعه قم با اشاره به جنگ ترکیبی دشمنان علیه ایران و ملت‌های مسلمان اظهار کرد: با وجود فشارهای بی‌سابقه، جبهه مقاومت و امت اسلام خود را بازسازی کرده و در اوج آمادگی قرار دارند.

وی تاکید کرد: دشمنان باید بدانند امت اسلام نه‌تنها عقب‌نشینی نکرده بلکه در سایه هدایت‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی، هوشیارتر و منسجم‌تر از گذشته آماده مقابله با هرگونه تجاوز است.

امام جمعه موقت قم وقایع منطقه را مورد توجه قرار داد و گفت: به فضل خدا، امروز محور مقاومت در ایران، عراق، لبنان و سراسر جهان اسلام زنده و پویاست و می‌توانند هرگونه تحرک دشمنان در هر نقطه از منطقه را با پاسخ قاطع و کوبنده روبه‌رو کنند.

فضای مجازی؛ تهدیدی در کنار فرصت‌ها

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه خطبه‌ها با ذکر این نکته که غرق شدن در فضای مجازی آثار زیان‌بار روحی و اخلاقی به‌ویژه برای نسل جوان به همراه دارد، گفت: اعتیاد به فضای مجازی موجب فاصله گرفتن از زندگی واقعی و سست شدن بنیان خانواده می‌شود.

وی یادآور شد: در کنار تهدیدهای فردی و خانوادگی، فضای مجازی تهدیدی برای حکمرانی کشورها نیز است و مستکبران جهان از این ابزار برای نفوذ در ملت‌ها و تغییر ذائقه‌های فرهنگی و سیاسی آنان استفاده می‌کنند.

امام جمعه موقت قم با اشاره به بازدید خود از شرکت همراه اول خاطرنشان کرد: در این بازدید، ابعاد گسترده‌ای از فرصت‌ها و تهدیدهای فناوری‌های هوشمند مشاهده شد؛ اقدام‌های مثبتی انجام شده اما کافی نیست و کشور نیازمند بیداری فوری در ۲ بخش تربیت و حکمرانی در فضای مجازی است.

عضو فقهای شورای نگهبان تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی، دولت و دستگاه‌های مسوول، توجه بیشتری به حکمرانی فضای مجازی داشته باشند و زیرساخت‌های ملی را برای حفظ استقلال کشور از نفوذ بیگانگان تقویت کنند.

صرفه‌جویی در مصرف انرژی وظیفه ای همگانی است

اعرافی همچنین با اشاره به وضعیت منابع آبی کشور تصریح کرد: در بسیاری از استان‌ها هنوز قطره‌ای باران نباریده و کشور با خشکسالی سنگینی روبه‌روست؛ باید با دعا، توبه و استغفار و در کنار آن با صرفه‌جویی در مصرف آب، برق و گاز از بحران عبور کنیم.

وی گفت: مسوولان باید با برنامه‌ریزی و تلاش، مشکل‌های حوزه انرژی را مدیریت کنند، مردم نیز با همکاری و صرفه‌جویی در مصرف، نقش موثری در حل این مشکل‌ها دارند؛ حتی درصد اندکی صرفه‌جویی هم می‌تواند بسیاری از مشکل‌ها را برطرف کند.

تسریع در تامین مسکن جوانان ضروری است

امام جمعه موقت قم در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به دغدغه‌های مردم در حوزه مسکن افزود: تامین مسکن برای جوانان از مطالبه‌های اساسی جامعه است و دولت باید اجرای طرح‌های مسکن ملی و مسکن جوانی جمعیت را با سرعت بیشتری دنبال کند تا بار اقتصادی از دوش نسل جوان برداشته شود.

حساسیت فرهنگی در برابر گناه و ناهنجاری‌ها

خطیب جمعه قم همچنین با بیان اینکه پایه اقدام فرهنگی در جامعه باید احساس رنج از گناه باشد گفت: متاسفانه امروز در بخشی از جامعه نسبت به گناه و مفاسد بی‌تفاوتی ایجاد شده است و این بی‌تفاوتی بزرگ‌ترین خطر فرهنگی است.

اعرافی بیان کرد: نخستین گام در اصلاح فرهنگی جامعه، احساس اندوه و خشم در برابر گناه است و پس از آن، تذکر و اقدام صحیح برای اصلاح اجتماعی ضرورت دارد؛ اگر در برابر آلودگی‌ها بی‌تفاوت بمانیم، با خطرهای سنگین‌تری روبه‌رو خواهیم شد.