شناسهٔ خبر: 75706729 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

کاهش ۲۷ درصدی درآمدهای نفت و گاز روسیه

صاحب‌خبر -

شفقنا- وزارت دارایی روسیه اعلام کرد که درآمد این کشور از نفت و گاز در ماه اکتبر حدود ۲۷ درصد کاهش یافته و به ۸۸۸.۶ میلیارد روبل (۱۰.۹۳ میلیارد دلار) رسیده است. این کاهش هم‌زمان با افت قیمت‌های جهانی نفت و تقویت ارزش روبل رخ داده و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند کاهش درآمدها با ادامه تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت و گاز روسیه ادامه یابد. با این حال، نسبت به سپتامبر، درآمدها ۵۳ درصد افزایش داشته که ناشی از پرداخت‌های دوره‌ای مالیات بر سود شرکت‌ها است.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه شبکه الزجیره نوشت: «درآمد نفت و گاز سهمی حدود یک‌چهارم بودجه فدرال روسیه دارد و مهم‌ترین منبع تأمین مالی عملیات نظامی روسیه در اوکراین محسوب می‌شود که وارد سال چهارم خود شده است. بر اساس داده‌های وزارت دارایی، کل درآمد بودجه روسیه در دوره ژانویه تا اکتبر سال جاری ۲۱.۴ درصد کاهش یافته و به ۷.۵ تریلیون روبل (۹۲.۱ میلیارد دلار) رسیده که حدود ۲ تریلیون روبل کمتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۴ است و با پیش‌بینی‌های سالانه وزارت همخوانی دارد».

وزارت دارایی روسیه در ابتدا پیش‌بینی کرده بود که درآمد نفت و گاز این کشور در سال ۲۰۲۵ به ۱۰.۹۴ تریلیون روبل (۱۳۴.۳ میلیارد دلار) یا ۵ درصد تولید ناخالص داخلی برسد، اما بعدها این رقم به ۸.۳۲ تریلیون روبل (۱۰۲.۱ میلیارد دلار) کاهش یافت. سال گذشته کل درآمد نفت و گاز روسیه ۱۱.۱۳ تریلیون روبل (۱۳۷ میلیارد دلار) بود.

تحریم‌ها همچنان بر بازار نفت روسیه تأثیرگذار هستند. در کنفرانس انرژی «آدیپک» در ابوظبی، رهبران شرکت‌های بزرگ نفتی مانند بی‌پی و توتال نسبت به تأثیر محدودیت‌های آمریکا بر عرضه جهانی هشدار دادند. مدیرعامل شرکت اِنِی ایتالیا نیز تأکید کرد که تحریم‌ها می‌تواند موجب خروج نفت شرکت‌های روسی مانند روسنفت و لوک اویل از بازار شود، به‌ویژه اگر کشورهایی مانند چین و هند به فشارهای آمریکا تن دهند. وزارت خزانه‌داری آمریکا روسنفت و لوک اویل و شرکت‌های زیرمجموعه آن‌ها را در فهرست تحریم‌ها قرار داده و کشورهای خریدار نفت روسیه را نیز تهدید به اعمال تحریم کرده است.

این خبر را در الجزیره ببینید