شناسهٔ خبر: 75682929 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

اجرای برنامه‌های محله‌محور در پارک‌ها قوت می‌گیرد

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر زنجان با اشاره به وجود بیش از ۱۰۰ پارک محله‌ای در مناطق چهارگانه شهرداری زنجان گفت: اجرای برنامه‌های محله‌محور در پارک‌ها قوت می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام کاظم مجتهدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در حوزه شهری، مباحث فرهنگی در پارک و بوستان‌های شهر است.

وی با اشاره به اینکه پارک‌ها و بوستان‌های شهری نه‌تنها محل تفریح و استراحت شهروندان هستند، بلکه نقش مهمی در ارتقای سلامت روانی و اجتماعی جامعه دارند، افزود: تأمین امنیت، آرامش و نشاط در این فضاها باید از اولویت‌های جدی مدیریت شهری باشد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر زنجان با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، افزایش جمعیت شهری، گسترش فضاهای عمومی و رشد فعالیت‌های اجتماعی، ضرورت توجه به موضوع امنیت شهری را دوچندان کرده است، گفت: امنیت پارک‌ها تنها به حضور نیروهای انتظامی خلاصه نمی‌شود؛ بلکه نیازمند برنامه‌ریزی فرهنگی، حضور فعال شهروندان، تقویت هنجارهای اجتماعی و ایجاد حس تعلق به فضاهای عمومی است.

مجتهدی با تاکید بر لزوم تأمین امنیت پارک‌های شهری گفت: از جمله موضوعاتی که امنیت بیشتر پارک‌ها را فراهم خواهد کرد، افزایش دوربین‌های نظارتی در پارک‌ها، استقرار پایگاه‌های انتظامی در نقاط پرتردد، حضور مستمر نیروهای خدماتی و مراقبتی و تقویت گشت‌های مشترک انتظامی در ساعات اوج تردد است.

وی با تأکید بر لزوم هماهنگی میان دستگاه‌ها عنوان کرد: شهرداری، نیروی انتظامی، نهادهای فرهنگی و تشکل‌های مردمی باید با هم‌افزایی و برنامه‌ریزی مشترک، فضایی ایمن، فرهنگی و بانشاط برای خانواده‌ها فراهم کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر زنجان ادامه داد: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در سایه نبود نظارت یا ضعف در برنامه‌های فرهنگی رخ می‌دهد، بنابراین همزمان با اقدامات انتظامی باید برنامه‌های فرهنگی و آموزشی نیز در پارک‌ها تقویت شود.

مجتهدی با بیان اینکه پیشگیری از بروز ناهنجاری‌ها تنها با نگاه انتظامی ممکن نیست، گفت: اگر شهروندان نسبت به محیط پیرامون خود احساس تعلق و مسئولیت داشته باشند، خودشان بهترین ناظران اجتماعی خواهند بود.

وی اضافه کرد: برگزاری برنامه‌های محله‌محور، فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی در بوستان‌ها و حضور فعال خانواده‌ها، بهترین تضمین برای ایجاد امنیت پایدار در فضاهای عمومی است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر زنجان گفت: ورزش بانوان فعالیت‌های مذهبی و فرهنگی محلی و تقویت برنامه‌های آموزشی از پایه‌های اصلی رشد فرهنگی و اجتماعی هر شهری است که طبق برنامه در بیش از ۱۰۰ پارک محله‌ای اجرا خواهد شد.

مجتهدی با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی شورای شهر همواره تلاش کرده است با حمایت از طرح‌های محله‌محور، زمینه شکوفایی استعدادها و افزایش سرمایه اجتماعی را فراهم کند، گفت: ارتقای فرهنگ عمومی، تقویت احساس مسئولیت اجتماعی، و آموزش رفتارهای شهروندی می‌تواند نقش مهمی در کاهش ناهنجاری‌ها و افزایش امنیت عمومی ایفا کند.