شناسهٔ خبر: 75681035 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

اگر چشمان خود را دوست دارید قهوه فوری را فورا کنار بگذارید

نتایج یک پژوهش تازه نشان می‌دهد که مصرف قهوه فوری می‌تواند خطر ابتلا به نوعی بیماری مرتبط با نابینایی در سنین سالمندی را افزایش دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از پیپل، بر اساس مطالعه‌ای که در نشریه Food Science & Nutrition  منتشر شده است، قهوه فوری به‌طور چشمگیری احتمال ابتلا به بیماری چشمی «دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن» (AMD) را افزایش می‌دهد.

این بیماری با از بین رفتن تدریجی ناحیه مرکزی شبکیه چشم، یعنی ماکولا، موجب کاهش دید مرکزی و در نهایت نابینایی دائمی می‌شود و اغلب افراد بالای ۵۰ سال را درگیر می‌کند.

در این پژوهش، تاثیر انواع مختلف قهوه از جمله قهوه آسیاب‌شده، قهوه بدون کافئین و قهوه فوری بررسی شد. یافته‌ها نشان دادند که فقط مصرف قهوه فوری ارتباط آماری معناداری با نوع خشک AMD دارد. این نتیجه در حالی به‌دست آمده که مطالعات پیشین، مصرف قهوه را عاملی در کاهش خطر ابتلا به AMD و کند کردن روند پیشرفت آن معرفی کرده بودند.

پژوهشگران گمان می‌کنند تفاوت تاثیر انواع قهوه بر این بیماری ممکن است به فرایند تولید قهوه فوری و مواد افزودنی آن مرتبط باشد. به گفته آنها، تولید قهوه فوری می‌تواند منجر به شکل‌گیری ترکیباتی شود که برای چشم و سلامت عمومی بدن مضر هستند.

افرادی که چاق هستند، سیگار می‌کشند، فشار خون بالا دارند یا سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری دارند، بیشتر در معرض خطر AMD قرار دارند. پژوهشگران توصیه کرده‌اند این گروه‌ها از مصرف قهوه فوری پرهیز کنند.

به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از پیپل، بر اساس مطالعه‌ای که در نشریه Food Science & Nutrition  منتشر شده است، قهوه فوری به‌طور چشمگیری احتمال ابتلا به بیماری چشمی «دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن» (AMD) را افزایش می‌دهد.

این بیماری با از بین رفتن تدریجی ناحیه مرکزی شبکیه چشم، یعنی ماکولا، موجب کاهش دید مرکزی و در نهایت نابینایی دائمی می‌شود و اغلب افراد بالای ۵۰ سال را درگیر می‌کند.

در این پژوهش، تاثیر انواع مختلف قهوه از جمله قهوه آسیاب‌شده، قهوه بدون کافئین و قهوه فوری بررسی شد. یافته‌ها نشان دادند که فقط مصرف قهوه فوری ارتباط آماری معناداری با نوع خشک AMD دارد. این نتیجه در حالی به‌دست آمده که مطالعات پیشین، مصرف قهوه را عاملی در کاهش خطر ابتلا به AMD و کند کردن روند پیشرفت آن معرفی کرده بودند.

پژوهشگران گمان می‌کنند تفاوت تاثیر انواع قهوه بر این بیماری ممکن است به فرایند تولید قهوه فوری و مواد افزودنی آن مرتبط باشد. به گفته آنها، تولید قهوه فوری می‌تواند منجر به شکل‌گیری ترکیباتی شود که برای چشم و سلامت عمومی بدن مضر هستند.

افرادی که چاق هستند، سیگار می‌کشند، فشار خون بالا دارند یا سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری دارند، بیشتر در معرض خطر AMD قرار دارند. پژوهشگران توصیه کرده‌اند این گروه‌ها از مصرف قهوه فوری پرهیز کنند.