شناسهٔ خبر: 75670282 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

امام جمعه زاهدان: جذب دانشجو در دانشگاه ملی مهارت سیستان و بلوچستان افزایش یابد

زاهدان - ایرنا - نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان با بیان اینکه تحصیل حدود سه‌هزار دانشجو در دانشگاه ملی مهارت استان در مقایسه با نیاز این خطه، اندک است، گفت: باید امکانات و ظرفیت این دانشگاه در زمینه جذب دانشجو افزایش یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، آیت‌الله مصطفی محامی روز سه‌شنبه در دیدار با رییس دانشگاه ملی مهارت سیستان و بلوچستان با بیان اینکه می‌توان در این مسیر از ظرفیت دانشگاه‌های همجوار استفاده کرد، افزود: بخش‌هایی مانند پتروشیمی، صنایع معدنی و حتی کشاورزی نیز می‌توانند با دانشگاه ملی مهارت مشارکت یا در ساخت فضاهای آموزشی سرمایه‌گذاری کنند، همچنین امکانات خود را در اختیار این دانشگاه قرار دهند تا ظرفیت آموزشی آن افزایش یابد.

وی با اشاره به تجربه همکاری میان دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان، افزود: اگر نگاه‌ها اصلاح شود و همه برای حل مسائل استان دست به دست هم دهند، بسیاری از موانع برطرف خواهد شد.

آیت الله محامی با تاکید بر اینکه نیروهای بومی باید در طرح‌های اقتصادی و صنعتی سیستان و بلوچستان به‌کار گرفته شوند، گفت: باید برای آینده برنامه‌ریزی و طراحی کنید تا نیروهای بومی آموزش‌دیده و متخصص در اختیار داشته باشید.

وی بیان کرد: اگر آموزش‌های مهارتی نهادینه نشود، همواره سیستان و بلوچستان از نظر نیروی کار متخصص دچار کمبود خواهد بود و این خسارت بزرگی است که امکانات موجود برای مردم استان مورد استفاده قرار نگیرد، انتظار ما از مجموعه‌های آموزشی و دانشگاهی این است که با برنامه‌ریزی دقیق، آموزش‌های کاربردی متناسب با نیاز استان ارائه کنند.

امام جمعه زاهدان گفت: دانشگاه ملی مهارت مأموریتی مهم بر عهده دارد، باید با انجام مطالعات آینده‌پژوهانه، نیازهای امروز و فردای استان را شناسایی کند تا رشته‌های مهارتی متناسب با بازار کار ایجاد شود و وقتی دانشجو یا هنرجو احساس کند رشته‌ای بازار کار ندارد، تمایلی به ادامه تحصیل در آن نخواهد داشت.

امام جمعه زاهدان با اشاره به مساله ترک تحصیل و بیکاری دانش‌آموختگان، گفت: بخشی از مشکل این است که هنرجویان پس از پایان هنرستان مسیر ادامه تحصیل در رشته‌های مهارتی را پیدا نمی‌کنند بنابراین باید با تبلیغ و جذب مناسب، این دانش‌آموزان را به سمت آموزش‌های مهارتی و فنی هدایت کرد.

وی افزود: یکی از زمینه‌های توسعه، جذب همین هنرجویان و ایجاد ارتباط میان هنرستان‌ها و دانشگاه‌های مهارتی است.

آیت‌الله محامی با تأکید بر اهمیت پیوند میان آموزش و اشتغال تصریح کرد: باید بررسی شود چه میزان از دانش‌آموختگان دانشگاه ملی مهارت جذب بازار کار شده‌اند و این روند باید تقویت شود.

وی، یکی از محورهای مهم توسعه دانشگاه ملی مهارت را ارائه آموزش‌های مکمل به دانش آموختگان سایر دانشگاه‌ها دانست و گفت: بسیاری از دانش‌آموختگان رشته‌های نظری بیکارند و می‌توانند با گذراندن دوره‌های کوتاه‌مدت مهارتی در این دانشگاه، وارد بازار کار شوند.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: اگر دوره‌های چندماهه با ارائه گواهی معتبر برگزار شود، مشکل اشتغال کاهش می‌یابد و این دانشگاه در مسیر رسالت واقعی خود یعنی مهارت‌آفرینی گام مؤثری برمی‌دارد.

به گزارش ایرنا، دانشگاه ملی مهارت با ۶ مرکز فعال و ۴۸ رشته مهارتی در مقاطع کاردانی و کارشناسی در سیستان و بلوچستان فعالیت دارد و سه‌هزار و ۵۰۰ دانشجو در آن مشغول تحصیل هستند.

به گفته مسوولان، حدود ۷۰ درصد از دانش‌آموختگان این دانشگاه پس از پایان تحصیل جذب بازار کار می‌شوند.