شناسهٔ خبر: 75669304 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تقویت زیرساخت‌های فرهنگی سمنان با به‌روزرسانی و گسترش کتابخانه‌ها

سمنان - ایرنا - فرماندار سمنان گفت: بهره‌گیری از ظرفیت خیرین، شهرداری و دهیاری‌ها می‌تواند مسیر توسعه کتابخانه‌ها و ترویج فرهنگ مطالعه را در شهرستان شتاب بخشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی صمیمیان روز سه‌شنبه در نشست انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان سمنان افزود: بیش از ۱۷ هزار نفر در کتابخانه‌های عمومی شهرستان عضو هستند و باید با اجرای طرح‌های فرهنگی متنوع، زمینه افزایش عضویت شهروندان در این مراکز فراهم شود.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌ها زمانی می‌توانند جایگاه واقعی خود را در جامعه پیدا کنند که منابع و موضوعات آن‌ها متناسب با نیازهای روز و علایق نسل جوان باشد، تصریح کرد: نوسازی فضاهای مطالعه و به‌روزرسانی مجموعه کتاب‌ها از اولویت‌های فرهنگی شهرستان است.

صمیمیان ادامه داد: در حال حاضر ۱۷ باب کتابخانه عمومی در شهرستان فعال است، اما این تعداد پاسخگوی نیاز جمعیت منطقه نیست و باید با ایجاد کتابخانه‌های کوچک محلی، ایستگاه‌های مطالعه و افزایش برنامه‌های فرهنگی، مشارکت عمومی در حوزه کتابخوانی تقویت شود.

ضرورت همکاری نهادها برای گسترش عدالت فرهنگی

فرماندار سمنان با اشاره به اینکه طبق ضوابط، پنج درصد از فضاهای عمومی شهری می‌تواند به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص یابد، گفت: شهرداری سمنان همکاری مناسبی در این زمینه داشته و انتظار می‌رود از این ظرفیت برای ایجاد فضاهای جدید مطالعه و ترویج کتابخوانی استفاده شود.

تقویت زیرساخت‌های فرهنگی سمنان با به‌روزرسانی و گسترش کتابخانه‌ها

وی افزود: با همکاری دهیاری خیرآباد، مکان مناسبی برای احداث کتابخانه روستایی تعیین شده و سه روستای دیگر نیز در طرح ایجاد کتابخانه عمومی قرار دارند تا عدالت فرهنگی در سطح شهرستان محقق شود.

صمیمیان تاکید کرد: توسعه کتابخانه‌ها و گسترش فرهنگ مطالعه نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی، مشارکت مردم و حمایت خیرین فرهنگی است تا دسترسی عمومی به منابع علمی در همه مناطق شهرستان فراهم شود.

بازطراحی کتابخانه مرکزی و راه‌اندازی کتابخانه سیار در دستور کار

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان نیز در این نشست گفت: سه برنامه در سطوح کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای ارتقای زیرساخت‌های فرهنگی در دست اجراست که محور اصلی آن افزایش دسترسی مردم به کتاب است.

محمدرضا دهقانلو افزود: راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار در شهرستان سمنان از برنامه‌های کوتاه‌مدت و مؤثر است که در استان‌های دیگر نتایج مثبتی داشته و موجب افزایش علاقه‌مندی مردم به مطالعه شده است.

وی اظهار کرد: بازطراحی و نوسازی کتابخانه مرکزی شهرستان سمنان در قالب برنامه میان‌مدت دنبال می‌شود تا سال آینده نمونه‌ای به‌روز و کارآمد از فضای کتابخانه‌ای در اختیار مردم قرار گیرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان خاطرنشان کرد: در افق بلندمدت، احداث کتابخانه‌های محلی در شهرک‌های جدید و مناطق در حال توسعه پیش‌بینی شده تا با طراحی مناسب، عدالت فرهنگی و دسترسی برابر به منابع مطالعاتی در شهر تحقق یابد.

دهقانلو تاکید کرد: شهرداری سمنان می‌تواند با ایجاد سازه‌های سبک در فضاهای عمومی و پارک‌ها، زمینه راه‌اندازی کتابخانه‌های کوچک محلی یا ایستگاه‌های مطالعه را فراهم کند و نقش مؤثری در ترویج فرهنگ کتابخوانی داشته باشد.

به گزارش ایرنا، در پایان این نشست، راهکارهای افزایش مشارکت مردمی، حمایت از طرح‌های ترویجی کتاب و گسترش فضاهای فرهنگی شهرستان سمنان بررسی شد.