شناسهٔ خبر: 75652298 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نخست‌وزیر سودان: اعزام نیروهای بین‌المللی به کشور ما نتایج عکس خواهد داشت

تهران- ایرنا- نخست‌وزیر سودان با اشاره به ضرورت معرفی «نیروهای پشتیبانی سریع» به عنوان سازمان تروریستی، تأکید کرد که اعزام نیروهای بین‌المللی به سودان اوضاع را متشنج می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش دوشنبه شب ایرنا به نقل از شبکه النشره، «کامل ادریس» نخست‌وزیر سودان در پی وقوع جنایت‌هایی در شهر فاشر در شمال دارفور، گفت که جامعه جهانی اقدام زیادی انجام نمی‌دهد.

وی تأکید کرد: ما به اقدامات عملی نیاز داریم نه حرف؛ باید عاملان همه جنایت‌ها در برابر دستگاه قضایی به ویژه در سطح بین‌المللی تحت تعقیب قرار گیرند.

نخست‌وزیر سودان از همه کشورهای عضو سازمان ملل خواست تا نیروهای پشتیبانی سریع را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهند.

وی در عین حال گفت: اعزام هیأت‌های صلح‌بان سازمان ملل در چارچوب تاریخی منشور سازمان ملل امری «نامطلوب» است، حضور نیروهای بین‌المللی می‌تواند به نقض حاکمیت سودان و تمامیت ارضی آن منجر شود و این غیرقانونی است و تنها باعث افزایش ناآرامی‌ها می‌شود و نتایج عکس خواهد داشت.

ادریس همچنین تأکید کرد که ارتش و ملت سودان برای نجات فاشر و آزادسازی آن مصمم هستند.

به گزارش ایرنا، درگیری‌های مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ (۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۲) میان ارتش به فرماندهی «عبدالفتاح البرهان» و نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی «محمد حمدان دقلو» ملقب به «حمیدتی» بر سر قدرت و تنش در ارتباط با چگونگی ادغام نیروهای پشتیبانی سریع در ارتش پس از کودتای سال ۲۰۲۱ شروع شد و میانجیگری‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن تاکنون ثمری نداشته است.

سودان از زمان کسب استقلال در سال ۱۹۵۶ تنش‌ و ناآرامی طولانی را سپری کرده و شاهد ۲۰ اقدام برای کودتا و ۲ جنگ داخلی ویرانگر یکی در سال‌های ۱۹۵۵ تا ۱۹۷۲ و دیگری در سال‌های ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۵ بود که در نهایت منجر به استقلال و جدایی سودان جنوبی در سال ۲۰۱۱ شد.

در روزهای گذشته و به دنبال تصرف شهر الفاشر در غرب سودان توسط نیروهای پشتیبانی سریع، مقامات خارطوم، سازمان ملل و سایر نهادها و سازمان‌های بین‌المللی، نیروهای پشتیبانی سریع را به ارتکاب «کشتارها و نقض گسترده حقوق بشر علیه غیرنظامیان» در شهر این شهر متهم کردند.

این اتهامات شامل اعدام‌های میدانی، بازداشت‌ها و کوچ اجباری اهالی است. این نیروها که برای بیش از یک سال این شهر را محاصره کرده بودند از روز یکشنبه هفته گذشته (چهارم آبان) به شهر حمله کرده‌اند این در حالی است که نیروهای پشتیبانی سریع این اتهامات را رد کرده‌اند.

برچسب‌ها: