به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبر آنلاین،با آغاز فصل پاییز و افزایش مصرف غذاهای گرم و مقوی، بدن ممکن است دچار حرارت اضافی کبد، معده و صفرا شود. دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، میگوید: «مرکباتی مانند نارنگی و پرتقال میتوانند به تعدیل این مشکلات کمک کنند.»
خواص نارنگی:
نارنگی بهویژه نوع شیرین آن طبعی سرد و تر دارد و رطوبت مناسبی به بدن میدهد. این میوه میتواند خفقان ناشی از سرماخوردگی و تنگی نفس را کاهش دهد، حرارت اضافی کبد و معده را کم کند و حتی گرگرفتگی دوران یائسگی را بهبود بخشد. علاوه بر این، مصرف نارنگی و سایر مرکبات باعث افزایش ادرار و پاکسازی سیستم کلیوی میشود و میتواند به دفع سنگریزههای کوچک کلیه و کاهش سوزش ناحیه تناسلی کمک کند.
خواص پرتقال:
پرتقال نیز خواص مشابهی دارد و برای سوءمزاجهای گرم کبد و معده مفید است. این میوه، قلب را تقویت میکند و با کاهش اثرات خشم و استرس، به سلامت روان نیز کمک میکند. بخش نارنجی پوست پرتقال با طبع گرم و خشک، مقوی معده است و میتواند نفخ، آروغ و ترشحات زیاد بزاق را کاهش دهد. دمکرده پوست پرتقال همراه با عسل نیز برای استفاده میان وعده یا صبحانه توصیه میشود.
هشدار درباره پرتقال ترش:
با این حال، پرتقال ترش طبع سرد و خشک دارد و مصرف زیاد آن میتواند برای ریه و سیستم عصبی مضر باشد. این نوع پرتقال میل جنسی را کاهش میدهد و برای کودکان کم وزن، سالمندان و افرادی که سردمزاج هستند یا ضعف عملکرد تیروئید، کبد، معده یا قلب دارند مناسب نیست.