شناسهٔ خبر: 75643678 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بازارهای آسیایی در اوج؛ سرمایه‌گذاری هوش مصنوعی و توافق تجاری دو ابرقدرت

تهران-ایرنا- بازار روز دوشنبه در سایه توافق تجاری آمریکا و چین و افزایش سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی شاهد رشد شاخص‌های سهام آسیایی بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز، تحولات هفته اخیر، از جمله جلسات بانک مرکزی و توافق یک‌ساله چین و آمریکا، همچنان کانون توجه سرمایه‌گذاران است، هرچند تردیدهایی درباره تداوم توافق بین دو کشور وجود دارد. شاخص گسترده ام‌سی‌اس‌آی برای سهام آسیا-اقیانوسیه به جز ژاپن با ۰.۳۵ درصد افزایش به ۷۲۷.۸۲ واحد رسید و همچنان نزدیک به بالاترین سطح چهار سال و نیم اخیر است. این شاخص از ابتدای سال بیش از ۲۷ درصد رشد داشته و در مسیر بهترین عملکرد خود از سال ۲۰۱۷ قرار دارد.

سهام شاخص‌های مطرح چین با ۰.۶ درصد کاهش مواجه شد؛ داده‌ها نشان می‌دهد فعالیت کارخانه‌های این کشور در مهرماه نسبت به شهریور با رشد کمتری همراه بوده است. در هنگ‌کنگ، شاخص هانگ‌سنگ ۰.۳ درصد افزایش یافت. بازارهای ژاپن به دلیل تعطیلی رسمی بسته بودند و معامله اوراق خزانه نقدی انجام نمی‌شد، که باعث فعالیت محدود در ساعات آسیایی شد. شاخص‌های آتی نزدک ۰.۲۵ درصد افزایش داشتند، در حالی که شاخص‌های آتی اروپایی نیز روند صعودی را نشان دادند.

استراتژیست‌های بانک آمریکا با اشاره به خوش‌بینی ناشی از توافق تجاری پکن-واشنگتن به سرمایه‌گذاران توصیه کردند بخشی از سودهای اخیر را تثبیت کنند، در اصلاح قیمت خرید کنند و تا پایان سال به سمت سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک‌تر حرکت کنند.

عده‌ای از رؤسای بانک‌های فدرال رزرو جمعه گذشته نارضایتی خود را از تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای کاهش نرخ بهره بیان کردند. پس از جلسه سیاست پولی مهرماه، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، گفت که کاهش نرخ بهره در جلسه بعدی ماه آینده «نتیجه قطعی نیست»، در حالی که سرمایه‌گذاران انتظار داشتند این اقدام تقریباً قطعی باشد.

این مواضع برخی مقام‌های فدرال رزرو آمریکا باعث شد احتمال کاهش نرخ بهره در جلسه بعدی تا حدودی کاهش یابد و دلار همچنان قوی باقی بماند. یورو در سطح ۱.۱۵۲۴ دلار و پوند در ۱.۳۱۴۲ دلار معامله شد، نرخ ین نیز نزدیک به کمترین سطح خود از بهمن‌ماه سال گذشته قرار گرفت. استراتژیست‌های گلدمن ساکس نوشتند: «ما همچنان فکر می‌کنیم انگیزه کاهش نرخ‌ها با فرض ما برای کاهش بیشتر دلار همخوانی دارد و اقتصاد آمریکا به همان اندازه قبل عملکرد نخواهد داشت.»

پس از انتشار گزارش‌های مالی متفاوت از شرکت‌های بزرگ که نشان داد سرمایه‌گذاران مشتاق بازده سرمایه‌گذاری‌های گسترده در زیرساخت‌های هوش مصنوعی هستند، این هفته تمرکز بازار بر شرکت‌های فناوری است. علاقه شدید به هوش مصنوعی موجب رشد بازارهای جهانی سهام شده، اما سرمایه‌گذاران نسبت به احتمال هیجان بیش از حد در این حوزه محتاط‌اند و در انتظار شواهدی از بازده واقعی سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با هوش مصنوعی هستند.