شناسهٔ خبر: 75635402 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس هیات مدیره انجمن ارگانیک کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان:

حرکت به‌سوی کشاورزی مشارکتی؛ راهکار انجمن ارگانیک گرگان است

گرگان- ایرنا- رییس هیات مدیره انجمن ارگانیک کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان گفت:حرکت به‌سوی کشاورزی ارگانیک در این استان با مشارکت محلی؛ راهکار انجمن ارگانیک گرگان برای عبور از چالش‌های گواهی‌سازی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، رضا مبصری عصر یکشنبه در نشست خبری، با اشاره به پیچیدگی‌ها و هزینه‌های بالای دریافت گواهی‌های بین‌المللی محصولات ارگانیک، از اجرای طرح PGS یا «سیستم تضمین مدیریت محتوای مشارکتی» به‌عنوان راهکاری بومی و کم‌هزینه برای اعتباربخشی به گسترش محصولات سالم در استان خبر داد.

وی ادامه داد: فرآیند سه تا پنج‌ساله برای دریافت گواهی ارگانیک، همراه با ورود شرکت‌های خارجی و هزینه‌های سنگین، مانعی جدی برای کشاورزان استان است.

وی با اشاره به راهکار جایگزین انجمن، افزود: طرح PGS یا سیستم تضمین مشارکتی، مدلی ساده‌تر و بومی‌سازی‌شده است که با مشارکت ذی‌نفعان محلی و بر پایه اعتماد اجتماعی، اعتبار محصول را تایید می‌کند و می‌تواند گامی مؤثر به‌سوی توسعه کشاورزی ارگانیک در استان باشد.

مبصری همچنین از تشکیل شورای راهبری انجمن ارگانیک کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان در سال جاری خبر داد و گفت: زیرساخت‌های عرضه دائمی محصولات ارگانیک در محل مشخصی در گرگان پیش‌بینی شده که به‌زودی معرفی خواهد شد.

وی با اشاره به تجربه کشورهای پیشرفته در بازتعریف مفهوم ارگانیک، پیشنهاد داد: در استان نیز می‌توان از محصولات سالم به‌عنوان نقطه شروع حرکت به‌سوی ارگانیک بهره گرفت.

رییس انجمن ارگانیک کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان در خصوص چالش‌های اصلی توسعه این نوع کشاورزی در استان گلستان، گفت:هزینه‌های بالای گواهی‌سازی، تأمین نهاده‌های ارگانیک، و نبود بازار مصرف پایدار از جمله چالش‌های مهم سر راه گسترش کشاورزی ارگانیک هستند.

وی تاکید کرد: اگرچه غذای ارگانیک گران‌تر است ولی در بلندمدت با کاهش هزینه‌های درمان و افزایش بهره‌وری، به‌صرفه‌تر خواهد بود.

انجمن ارگانیک گرگان به‌دنبال راه‌اندازی بازار محلی

دبیر اجرایی انجمن ارگانیک کشاورزی اتاق بازرگانی گرگان هم در این نشست، از تلاش‌های انجمن برای راه‌اندازی بازار محلی با ۱۳ غرفه عرضه محصولات ارگانیک خبر داد و گفت: این محصولات با نظارت مستقیم شورای انجمن و بدون استفاده از سموم شیمیایی تولید می‌شوند.

سعید رستمی افزود: کشاورز به صورت اخلاقی متعهد می‌شود که از سم و کود شیمیایی استفاده نکند و محصولی سالم و عاری از سموم تولید کند. این تعهد اخلاقی، پایه‌ای برای اعتبار محصول در سیستم تضمین مشارکتی است.

وی با اشاره به تلاش‌ انجمن برای ایجاد بازار محلی عرضه محصولات ارگانیک در گرگان، گفت: در ابتدا شهرداری قول داده بود محلی برای ۱۳ غرفه در اختیار انجمن قرار دهد ولی این موضوع با موانعی مواجه شد اما به تازگی سازمان جهاد کشاورزی اعلام آمادگی کرده که فضایی در داخل مجموعه خود برای این منظور اختصاص دهد و مذاکرات در حال انجام است.

وی تاکید کرد: هدف انجمن هدایت مردم به سمت مصرف محصولات سالم و تولیدشده با رعایت اصول اخلاقی است و این بازار می‌تواند نقطه اتصال تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان باشد و فرهنگ مصرف محصولات ارگانیک را تقویت کند.

مزرعه‌ای ۱۱۰ هکتاری دلند دارای گواهی گواهی صادرات در گلستان

رستمی یادآور شد: اکنون در این استان یک مزرعه ۱۱۰ هکتاری تولید محصولات ارگانیک کشاورزی در دلند از توابع شهرستان رامیان گواهی صادرات، فعالیت دارد که سه نوع محصول شامل رب گوجه فرنگی، نخود فرنگی و نخود گوشتی تولید و به بازار عرضه می‌کند.

وی همچنین از ظرفیت تولید محصول ارگانیک پسته در قازانقایه شهرستان مراوه‌تپه با وسعت پنج هزار و ۵۰۰ هکتار خبر داد و گفت: سرمایه‌گذاری برای دریافت گواهی صادرات می‌تواند تحول در اقتصاد بهره‌برداران آن که در منطقه مرزی هستند، ایجاد کند.

‌وی خاطرنشان کرد: اکنون ارزش افزوده محصول تولیدی پسته در منطقه قازانقایه به جیب دلالان و واسطه‌ها در استان خراسان رضوی می‌رود.

در استان گلستان که اقتصاد اصلی آن بر پایه کشاورزی استوار است، سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصول در شرایط عادی و به دور از خشکسالی تولید می‌شود که شامل تولیدات زراعی،دامی، باغی،جنگل و مرتع و صید و ماهیان پرورشی است.

بهره برداران کشاورزی گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی شامل تولید دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.