شناسهٔ خبر: 75634312 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

درخشش دانش‌آموز البرزی در سیزدهمین دوره المپیاد بین‌المللی هیپو

برنا - گروه استان‌ها: آرین افشاری دانش آموز البرزی و عضو انجمن سفیران علم گستر موفق به کسب مقام دوم سیزدهمین دوره المپیاد بین‌المللی هیپو شد. برنا - گروه استان‌ها: آرین افشاری دانش آموز البرزی و عضو انجمن سفیران علم گستر موفق به کسب مقام دوم سیزدهمین دوره المپیاد بین‌المللی هیپو شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا استان البرز؛ سیزدهمین دوره المپیاد بین‌المللی زبان انگلیسی هیپو با حضور بیش از 100 هزار دانش‌آموز از کشورهای مختلف جهان برگزار شد. پس از مراحل متعدد، تنها 300  نفر موفق شدند به فینال این رقابت معتبر در کشور ایتالیا راه یابند.

در میان این نخبگان، آرین افشاری، دانش‌آموز مدرسه شهید بهنام محمدی و از اعضای انجمن سفیران علم گستر توانست با درخشش چشمگیر خود مقام دوم جهانی را از آن خود کند.

این رقابت‌ها بسیار نزدیک و فشرده بود و آرین تنها با اختلاف 1.5 امتیاز (از مجموع 100 امتیاز) نسبت به نفر نخست، عنوان قهرمانی را از دست داد.

با این حال، موفقیت او در میان انبوه شرکت‌کنندگان جهانی، نشان‌دهنده توان علمی، پشتکار و شایستگی دانش‌آموزان ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی است.

گفتنی است شرکت در این رقابت برای آرین با دشواری‌های فراوان همراه بود. به دلیل تأخیر در صدور ویزا، او در آخرین لحظه موفق به پرواز به ایتالیا شد و پس از 24 ساعت سفر پیوسته از ایران تا محل برگزاری مسابقه، بلافاصله و بدون استراحت مستقیم به سالن آزمون رفت.

با وجود این شرایط سخت، توانست عملکردی درخشان از خود نشان دهد و جایگاه دوم را برای کشورمان به ارمغان آورد.

خبرنگار برنا با این دانش آموز مصاحبه‌ای انجام داده که در ادامه خواهد آمد:

سوال: آرین عزیز، احساس شما پس از کسب مقام دوم جهانی در المپیاد هیپو چیست؟
جواب: خیلی خوشحالم و احساس غرور می‌کنم. این موفقیت برای من فقط یک جایزه نیست، بلکه نشان می‌دهد که تلاش‌های روزانه‌ام نتیجه داده و توانسته‌ام کشورم را در سطح جهانی نمایندگی کنم.


سوال: رقابت‌ها چطور بود؟
جواب: رقابت بسیار نزدیک و نفس‌گیر بود. سطح شرکت‌کنندگان بالا بود و همه با آمادگی کامل آمده بودند. وقتی فهمیدم تنها با 1.5 امتیاز اختلاف از نفر اول عقب ماندم، کمی حسرت خوردم، اما بیشتر از آن خوشحال شدم که توانستم این‌قدر نزدیک به صدر جدول برسم.


سوال: سخت‌ترین بخش برای شما چه بود؟
جواب: بدون شک سفر. چون ویزا دیر صادر شد، فرصت کافی برای تطبیق با شرایط نداشتم. 24 ساعت در مسیر بودم و مستقیم از فرودگاه به محل آزمون رفتم. از نظر جسمی خیلی خسته بودم، ولی سعی کردم ذهنم را متمرکز نگه دارم.


سوال: آزمون هیپو چه بخش‌هایی داشت و کدام قسمت برایت چالش ‌برانگیزتر بود؟
جواب: آزمون شامل درک مطلب، شنیداری، واژگان و نوشتاری بود. بخش شنیداری هم چالش داشت، چون لهجه‌ها متنوع بود و سرعت پخش بالا. اما بخش کلمات ناقص سخت‌ترین بود، چون نیاز به آشنایی با دایره واژگانی بسیار گسترده و بعضاً خاص داشت.


سوال: برای آماده شدن چه کارهایی انجام دادی؟
جواب: از چند ماه قبل یک برنامه مشخص داشتم. روزی حداقل دو ساعت مطالعه متمرکز زبان داشتم، فیلم‌ها و مستندهای انگلیسی تماشا می‌کردم، پادکست گوش می‌دادم و نمونه سوالات سال‌های قبل را تمرین می‌کردم. معلم زبان من هم راهنمایی‌های خیلی خوبی کردند.


سوال: خانواده‌ات چه نقشی در این موفقیت داشتند؟
جواب: خانواده‌ام همیشه کنارم بودند. حتی وقتی خسته می‌شدم یا نا امید می‌شدم، تشویقم می‌کردند. در این سفر هم خیلی استرس کشیدند، چون تا لحظه آخر معلوم نبود می توانم در رویداد شرکت کنم یا نه. این موفقیت بدون حمایت آن‌ها ممکن نبود.


سوال: این تجربه چه تأثیری بر آینده تو خواهد داشت؟
جواب: اعتماد به‌ نفسم خیلی بیشتر شد. حالا می‌دانم می‌توانم در سطح جهانی رقابت کنم. این مسابقه فقط شروع راه است؛ می‌خواهم زبان انگلیسی‌ام را در سطح بالاتری ادامه بدهم و در آینده در زمینه‌های علمی و پژوهشی هم بین‌المللی فعالیت کنم.


سوال: آیا در جریان مسابقه دوستان جدیدی پیدا کردی؟
جواب: بله، خیلی. شرکت‌کنندگان از کشورهای مختلف بودند و ما فرصت داشتیم با هم آشنا شویم. برایم جالب بود که با هم‌سن و سال‌های خودم از فرهنگ‌های دیگر گفتگو کنم. این بخش مسابقه هم تجربه ارزشمندی بود.


سوال: پیامت برای هم ‌سن و سال‌های خودت چیست؟
جواب: ‌می خواهم بگویم هیچ‌وقت از تلاش دست نکشند. حتی اگر مسیر سخت باشد یا موانع وجود داشته باشد، باید ادامه بدهند. نتیجه تلاش همیشه شیرین است. به‌خصوص یادگیری زبان می‌تواند درهای زیادی را در زندگی باز کند.


سوال: و در آخر، اگر به گذشته برگردی، چه چیزی را در مسیر آماده‌سازی متفاوت انجام می‌دهی؟
جواب: شاید سعی می‌کردم زودتر آماده شوم تا آرامش بیشتری داشته باشم. ولی به‌طور کلی از نتیجه راضی‌ام و فکر می‌کنم هر سختی‌ای که کشیدم ارزشش را داشت.