شناسهٔ خبر: 75634042 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

کاخ سفید: چین تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر محصولات کشاورزی آمریکا را به حالت تعلیق درآورد

صاحب‌خبر -

شفقنا- کاخ سفید روز شنبه اعلام کرد چین در چارچوب توافقی که میان رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و همتای چینی او، شی جین‌پینگ، به دست آمده، تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر برخی از محصولات کشاورزی آمریکایی را به حالت تعلیق درمی‌آورد و مجوزهای عمومی تازه‌ای برای صادرات عناصر نادر خاکی و سایر مواد صادر می‌کند.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه شبکه الجزیره نوشت: «این اقدام پس از آن انجام شد که رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، روز پنج‌شنبه گذشته از دستیابی کشورش به توافق با آمریکا بر سر مسائل تجاری خبر داد. ترامپ نیز تأیید کرد که دو طرف در مورد عناصر نادر خاکی، سویا و بخشی از تعرفه‌های گمرکی به تفاهم رسیده‌اند».

این نخستین دیدار دو رهبر از سال ۲۰۱۹ بود که در شهر بوسان کره جنوبی و در حاشیه اجلاس همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (اپک) برگزار شد؛ نشستی که در بحبوحه جنگ تجاری سخت میان دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان، توجه بین‌المللی را به خود جلب کرده بود.

بر اساس بیانیه‌های رسمی، مهم‌ترین مفاد توافق به شرح زیر است:

تعهدات آمریکا

  • کاهش تعرفه‌های اعمال‌شده بر واردات کالاهای چینی از ۵۷ درصد به ۴۷ درصد، به گفته ترامپ.

  • تمدید تعلیق بخشی از تعرفه‌های متقابل علیه چین برای مدت یک سال، طبق اعلام وزارت بازرگانی چین.

  • کاهش تعرفه‌های مرتبط با ماده فنتانیل بر کالاهای چینی به نصف.

  • همکاری واشنگتن و پکن در زمینه‌های تجارت، انرژی و هوش مصنوعی.

  • به تعویق انداختن برای یک سال دیگر چارچوب تحریم‌هایی که قرار بود شمار شرکت‌های چینی تحت محدودیت‌های تجاری آمریکا را افزایش دهد.

تعهدات چین

  • خرید ۱۲ میلیون تن سویا از آمریکا در سال جاری، بر اساس اعلام وزیر خزانه‌داری آمریکا اسکات بیسنت، و تعهد به خرید حداقل سالانه ۲۵ میلیون تن در سه سال آینده، به‌علاوه خرید ذرت خوشه‌ای و دیگر محصولات کشاورزی.

  • تعلیق محدودیت‌های اعمال‌شده در ۹ اکتبر بر صادرات از جمله عناصر نادر خاکی.

  • افزایش واردات انرژی از آمریکا؛ به گفته ترامپ، چین در حال مذاکره برای یک «توافق گسترده» در زمینه نفت و گاز، به‌ویژه از ایالت آلاسکاست.

این توافق تازه می‌تواند نقطه عطفی در کاهش تنش‌های اقتصادی میان دو کشور تلقی شود که در سال‌های اخیر با جنگ تعرفه‌ای سنگین، بازارهای جهانی را متزلزل کرده بودند.

این خبر را در الجزیره ببینید