محدثه رمضانی، مدیر بانک میکروارگانیسمها و مجری طرح فناورانه «پربیوتیکهای پرکاربرد در صنایع»، در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای علمی و فناورانه جهاددانشگاهی در گفتوگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: پروبیوتیکها به عنوان مکملهای سودمند در سطوح مختلف برای انسان و حیوانات مورد استفاده قرار میگیرند. این میکروارگانیسمها به طور مؤثری میتوانند سیستم ایمنی را تقویت کرده، عملکرد بدن را بهبود بخشند و از بروز بیماریها جلوگیری کنند.
به گفته رمضانی، این محصولات در صنایع غذایی مختلف، از جمله تولید طیور و آبزیان، به عنوان تکمیلکننده زنجیره ارزش به کار گرفته میشوند. این رویکرد در راستای تکمیل زنجیره تولید آبزیان و جهاد کشاورزی کشور اتخاذ شده است. این میکروارگانیسمهای مفید، با اثرگذاری بر روده و سطح بدن، از بیماریهای ویروسی جلوگیری کرده، به توزیع بهتر اکسیژن در آب کمک کرده و سبب افزایش وزن و بازدهی میشوند.
دستاوردهای میدانی در پرورش طیور و آبزیان
وی تاکید کرد: بانک میکروارگانیسمها با ورود به این حوزه تخصصی، محصولاتی را توسعه داده است که نتایج ملموسی به همراه داشته است.
به گفته رمضانی، محصولات پروبیوتیک ما بر طیور گوشتی نتایج بسیار خوبی به همراه داشته و موجب افزایش حدود ۲۰ درصدی بهرهوری شده است. علاوه بر این، این محصولات فاکتورهای ایمنی مرتبط با جلوگیری از بیماریها را در طیور فعال کرده و حتی طعم گوشت را نیز بهبود بخشیدهاند. اهمیت دیگر این محصولات کاهش شدید استفاده از آنتیبیوتیکها و جلوگیری از انتقال ژن آنتیبیوتیک است.
مدیر بانک میکروارگانیسمها گفت: در حال حاضر همکاری فشردهای با مزارع پرورش میگوی وانامی در سطح هکتار در جریان است. این همکاری نیز به افزایش حدود ۲۰ درصدی میزان تولید در هر هکتار منجر شده است. این موفقیتها زمینهساز برنامهریزی برای صنعتیسازی این محصولات و طی کردن مراحل اخذ مجوزهای لازم بوده است.
فعالان دانشبنیان و آینده صنایع غذایی
رمضانی گفت: در سطح جهانی، استفاده از پروبیوتیکها در صنایع مختلف و حتی در محصولاتی مانند ماستها و پنیرهای غنیشده بسیار رایج است. در داخل کشور نیز شرکتهای دانشبنیان در این حوزه فعال هستند، اما نیاز زنجیره ارزش تولید در بخش آبزیان و طیور، شرکت ما را به سمت تولید داخلی و بومیسازی این محصولات سوق داد.
مجری طرح فناورانه بانک میکروارگانیسمها، در پایان تأکید کرد که این محصولات نه تنها کارایی اقتصادی را بالا میبرند، بلکه گامی استوار در جهت ارتقاء سلامت و ایمنی محصولات پروتئینی کشور برمیدارند.
انتهای پیام/