شناسهٔ خبر: 75608542 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

قربانی، چاوشی و معتمدی در پاییز موسیقی قربانی، چاوشی و معتمدی در پاییز موسیقی

موسیقی ایران در هفته‌ای پرتحرک میان صداها و نغمه‌های ملی نفس کشید. تازه‌ترین قطعات قربانی و چاوشی منتشر شد، ارکستر ملی بر صحنه درخشید و جامعه موسیقی، وداعی تلخ با علی قورچیان را تجربه کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  در هفته‌ای که گذشت، فضای موسیقی ایران رنگ و بوی پاییزی به خود گرفت؛ از انتشار آثار جدید علیرضا قربانی، محسن چاوشی و محمد معتمدی تا اجرای ارکستر ملی ایران و اعلام تازه‌ترین آمار مربوط به مجوز اجراهای صحنه‌ای، مهم‌ترین رویدادهای این روزهای موسیقی کشور را رقم زدند. در این میان، جامعه هنری نیز در سوگ درگذشت علی قورچیان، نوازنده و مدرس موسیقی، به سوگ نشست.

علیرضا قربانی، خواننده شناخته‌شده موسیقی ایرانی، تازه‌ترین اثر خود را با عنوان «گیسوی باران» منتشر کرد؛ قطعه‌ای که به گفته‌ او با عشق و احترام، از دل برآمده و تقدیمی‌ست به مردم شریف و هنردوست ایران.

«گیسوی باران» حاصل همکاری گروهی از هنرمندان نام‌آشناست؛ علیرضا افکاری آهنگساز اثر، حسام ناصری تنظیم‌کننده و امیرعلی سلیمانی شاعر ترانه هستند. قربانی در یادداشتی همزمان با انتشار این اثر نوشته است: «این قطعه نتیجه همدلی و همراهی دوستانی‌ست که کوشیده‌اند حال‌و‌هوای پاییز را در موسیقی بازآفرینی کنند. امیدوارم شنیدن این اثر، بی‌باران پاییز را عاشقانه‌تر کند.»

بخشی از درآمد حاصل از شنیده‌شدن این قطعه در پلتفرم‌های جهانی مانند اسپاتیفای و یوتیوب به مؤسسه خیریه مهرافَرین

اختصاص یافته است؛ اقدامی که قربانی از آن به‌عنوان «ادای سهمی کوچک در حمایت از کودکان نیازمند» یاد کرده است.

محسن چاوشی نیز تازه‌ترین قطعه خود را با عنوان «پناه» برای سریال «بامداد خمار» منتشر کرد. این اثر پس از قطعه «بامداد خمار» دومین موسیقی رسمی او برای این مجموعه است.

ترانه «پناه» با شعر امید روزبه، آهنگسازی محسن چاوشی و تنظیم رضا فوادیان ساخته شده است. عادل روح‌نواز (گیتار الکتریک) و مجید مظاهری (کمانچه) از نوازندگان این اثر هستند و میکس و مسترینگ آن توسط مهدی کریمی انجام شده است.

این قطعه در امتداد فضای درون‌گرایانه آثار اخیر چاوشی، حال‌و‌هوایی آرام و عاطفی دارد و روایتگر دل عاشقانی است که میان پناه بردن و رها شدن در نوسان‌اند.

محمد معتمدی نیز این هفته قطعه‌ای تازه با عنوان «عاشقم» منتشر کرد؛ آهنگی عاشقانه با آهنگسازی مسعود سخاوت‌دوست و شعری از سیدتقی سیدینی که با صدای لطیف و احساسی معتمدی، جلوه‌ای تازه یافته است.

این اثر با میکس و مسترینگ میلاد فرهودی تولید شده و از طریق صفحه رسمی معتمدی در فضای مجازی در دسترس قرار گرفته است.

معتمدی در معرفی این قطعه نوشته است: «با مهر و سپاس از همراهی همیشگی‌تان، قطعه‌ عاشقم تقدیم به شما مردم نازنین.»
اجرای ارکستر ملی ایران در تالار وحدت

ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان و خوانندگی عبدالحسین مختاباد، هفتم و هشتم آبان در تالار وحدت روی صحنه رفت.

این کنسرت با اجرای قطعه خاطره‌انگیز «شبانگاهان» با شعر ساعد باقری و آهنگسازی مختاباد آغاز شد و با آثاری از آهنگسازان برجسته‌ای چون حسن یوسف‌زمانی، روح‌الله خالقی، حسین دهلوی و خود رحیمیان ادامه یافت.

در این برنامه قطعه‌هایی چون «کوچه‌باغ راز»، «گل باغ آشنایی»، «شور مستی»، «همای قاف قرب»، «نقش خیال» و «سیمین‌بَری» اجرا شد.

رشد ۱۴ درصدی مجوز کنسرت‌ها در نیم‌سال اول ۱۴۰۴

دفتر امور موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمار جدید صدور مجوز اجراهای صحنه‌ای را منتشر کرد. بر اساس گزارش رسمی، در بازه زمانی شش‌ماهه ابتدای اردیبهشت تا پایان مهر ۱۴۰۴، در مجموع هزار و ۲۸۷ مجوز اجرا صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (هزار و ۱۲۹ مجوز) رشد ۱۳.۹ درصدی داشته است.

در مقایسه با سال ۱۴۰۲ نیز این آمار رشد ۷۷ درصدی را نشان می‌دهد.

در این میان، موسیقی پاپ با ۷۱۷ اجرا، بیشترین سهم را داشته و پس از آن موسیقی سنتی با ۱۸۲ اجرا و موسیقی تلفیقی با ۲۱۳ اجرا در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

گزارش دفتر موسیقی همچنین به افزایش اجراهای فضای باز از جمله در ورزشگاه آزادی، کاخ نیاوران و برج میلاد اشاره کرده که باعث دو برابر شدن تعداد مخاطبان نسبت به مدت مشابه سال گذشته شده است.

درگذشت علی قورچیان، هنرمند و نوازنده باسابقه

جامعه موسیقی ایران این هفته یکی از هنرمندان باسابقه خود را از دست داد. علی قورچیان، نوازنده و مدرس سه‌تار و عود، در سن ۵۳ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت.

قورچیان از شاگردان زنده‌یاد جلال ذوالفنون بود و سال‌ها در کنار هنرمندانی چون حسام‌الدین سراج و نورالدین رضوی سروستانی فعالیت داشت. او همچنین در عرصه ورزش‌های رزمی سواره، عضو تیم ملی و دارنده مدال‌های بین‌المللی بود.

مراسم یادبود این هنرمند فقید روز سه‌شنبه ۶ آبان در مسجد الرسول سعادت‌آباد برگزار می‌شود.

در مجموع، هفته‌ای که گذشت، صحنه موسیقی ایران شاهد تلاقی احساس، اصالت و حرکت بود؛ از صدای شاعرانه قربانی تا روایت درونی چاوشی و نغمه‌ی لطیف معتمدی. در کنار این اتفاقات، ارکستر ملی ایران بار دیگر یادآور پیوند میان شعر و موسیقی شد و آمار رو به رشد اجراهای صحنه‌ای، نویدگر تداوم شور موسیقی در ماه‌های آینده است.